Над 300 акта за по 5000 лева заради почивка на пейка в парка

Полицията следи стриктно да няма събиране на хора по градинките
Обновена: 30 мар 2020 12:55 | 30 мар 2020 10:08, Камелия Цветанова
452
Над 300 акта за по 5000 лева заради почивка на пейка в парка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 300 акта са съставили полицаите за нарушаве на на забраната за събиране на хора в паркове и градинки, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова телевизия.

"Колегите първо предупреждават, но има хора, които не се вслушват и биват санкционирани", допълни той.

Още по темата
"Още от миналата седмица на служителите на МВР беше наредено, и те го изпълняват съвестно, по високоговорителите на патрулните автомобили да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Аз съм дал на всички областни директори правомощия, всеки, според обстановката, да преценява какви мерки да предприеме. Навсякъде броят на струпването на хора и карантинирането е различно. Не виждам някакъв проблем безотговорните граждани да се стреснат малко", заяви Иванов.

"Ако всички мерки се контролират само от МВР, то тогава нашата кауза е обречена на провал. Трябва да има самоконтрол и отговорност от гражданите, не бива насила да става всичко", смята той.

"Към този момент над 25 000 са гражданите, поставени под карантина. Но тази цифра се променя постоянно, тъй като има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневно променяща се цифра. Полицаите при извършване на полицейска проверка могат по ЕГН да проверят дали това лице трябва да е под карантина вкъщи", обясни той.

Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно производство, или се извършва проверка. Образувани са над 300 досъдебни производства за такова нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо вземат пари като може направо като в Индия - бой с пръчки докато ти омекне гърба и ще видим дали пак ще излезеш по парковете.
264
1
 
15
 
! Отговори
Моника преди 4 години
Полицията нищо не прави,държава също,Банско е затворено а гранд хотела в Банско си работи хора,купони всяка вечер.А служителите работниците им са изгонени без заплати без нищо на улицата.
263
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е браво - с колата в парка. Що за пример даваме!
262
0
 
18
 
! Отговори
АМИ АКО НЕ СЕДЯ? преди 4 години
На Женския пазар достъпа е свободен и всеки може да се разхожда колкото си иска, в парка не!Ромите сега са царе - ходят си където си поискат, пък да им пишат и по 30 акта на човек все тая - несъбираеми вземания. Престъпността по улиците ще ескалира понеже полицията е заета с безсмисления пропускателен режим на КПП-тата, докато по улиците обирджите в момента са царе!
261
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението е извънредноооооооооооооооооооооооооооооо.Трябва да има и вечерен час.Който не изпълнява глоба,който краде се води за мародер.По време на войни,природни бедствия,чуми и др.който краде или е спекулант навремето са ги наказвали със смърт изпълнявана моментално.
260
0
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
И как ще вземат 5000 лв от пенсионер с минимална пенсия? Банките на такива кредит не дават! Грижа за човека, сър!
259
2
 
5
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Нищо не следи полицията!Да иде да види кучкарника,до манастирчето в Слатина!Сбирщина от 10-20 души,лафче,майтапи ,кеф!Всеки ден,почти по цял ден.За кучета може,за деца -НЕ!Така ли!?
258
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще плащате къде ще ходите.Всеки се прави на хитрец.Ако сте в Германия ще ги платите на момента.
257
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като отидете да си смените картата ще видим няма ли си ги платите тези 5000лв
256
0
 
23
 
! Отговори
до к.314 преди 4 години
Глоба 5000 лв е несъбираема. Такава сума министърът на МВР и ако не се лъжа гл. прокурор я измислиха. Дори депутатите, министрите на Падишаха и прокурорите и следователите без гл.прокурор не дариха суми в такъв размер за борба срещу коронавируса. Даже част от министрите на ББ и голяма част от депутатите си затраяха и не дариха, скръндзите му със скръндзи, нищо. А премиерът не натегна 430-хилядната чиновническа армия поне по едно 100 лв да дадат за подарените им постове. Заменете я с 1000 лв.
255
1
 
30
 
! Отговори
Кадир преди 4 години
Браво 300 акта по 5000 лв. Ще почнем да се самоубиваме по улиците вече. Голямо постижение. Браво на управляващите ни престъпници.
254
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нА БАЙ *** не му ли се бръкне в джоба не се оправя.
253
4
 
2
 
! Отговори
ГД преди 4 години
До ЕфрейторКакъв генерал? Това е главен комисар! Да си стегне полицаите и тези от Градската полиция и заедно да дават пеши патрули на 3 смени по градските площади, вместо да се разкарват с леките коли. Да се въведе забрана за излизане от 22:00 до 06:00 часа с проверка за служебна бележка за 2-а и нощна смяна.
252
0
 
0
 
! Отговори
плашипотарко преди 4 години
До Хмима и "извънсъдебни", ама ще ме кефне да започне с некой отгоре
251
0
 
1
 
! Отговори
Нюрнберг преди 4 години
До М. Борман съв.разузн А фашизЪмът завършва с трибунали, при нас и с масови гробове и без трибунал - една, баб'Митка Гръбчева им требва :)
250
0
 
0
 
! Отговори
Намайкати преди 4 години
До Хм да несее скрил некъде - я провери
249
1
 
6
 
! Отговори
Мелонерче преди 4 години
Т.е. - актове за над милион и половина. Желая им успех със събирането. Ще си ги съберат, когато цъфнат налъмите.
248
13
 
4
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Какви са тия лигавщини ? Като има заповед трябва да се изпълнява . Вие всички дето протестирате сигурно сте от професор нагоре и всичко ви е ясно . В такъв момент трябва да има желязна диктатура и да играе тоягата . Явно за всеки МЛАД-ЕЖ е нужна казарма , а за всяко женско бройлерче с надути джуки и пластмасови гърди-военно обучение поне 3 месеца в пълна изолация
247
4
 
9
 
! Отговори
Ефрейтор преди 4 години
Тоя изперкал генерал ще му скъсам пагоните! Марш в ареста, кирлив! Кат говориш с мен, ща мълчиш! Мирно! Залегни!
246
0
 
8
 
! Отговори
бг преди 4 години
Законите са писани за робите.