В Хасково има 10 легла с респиратори за спешни случаи

Няма заразени медицински специалисти с коронавирус
30 мар 2020 14:23,
2

След новината за положителна проба за коронавирус в Хасково, имаше и добри новини за отрицателни проби на медицинския персонал в болничното заведение. Ситуацията в Хасково коментира кметът на града Станислав Дечев за "България сутрин".
Още по темата

"Беше изследван целият персонал. Всички са с отрицателни проби", потвърди той.

"Има един положителен случай на 26-годишна жена с коронавирус, която е в добро състояние към този момент. Съпругът ѝ и всички контактни лица са под карантина и нямат никакви клинични симптоми", посочи Дечев.

Той допълни, че медиците са подготвени и имат необходимите материали, като общината прави всичко възможно за купуването на оборудване за попълване на липсите.

"Много от леглата се реорганизират и към този момент. Директорът на болницата отделя един от етажите, на който разполага допълнителни легла. За тежки случаи към този момент са готови 10 легла с респиратори", поясни кметът на Хасково.

И подчерта, че заедно с Общинския щаб се работи върху ограничаването на струпвания на хора в парковете.

"Изградихме и КПП-та. Следим трафика постоянно чрез трафик камерите ни", заяви Дечев за Bulgaria ON AIR.

По думите му гражданите на Хасково спазват мерките, които са предприети.

"Трафикът е точно наполовина спрямо предходните седмици, в които нямаше ограничение", каза Дечев.

Имаше опасения от Общинския съвет за изградения буферен паркинг, който е на мястото на бившето военно летище "Узунджово". Намира се на около 80 км от границата.

"Страшните опасения бяха преди да бъде изградено каквото и да било на този терен, тъй като всички шофьори бедстваха на границата. Всичко това приключи в момента, в който те започнаха да влизат под конвой в летището и да излизат под конвой", посочи кметът.

"Той е буферен паркинг, но престой на камиони има около 2-3 или 5 часа. Влизат по 20-30, по 50 тежкотоварни автомобила и излизат в рамките на час, два, до 5. Някои остават и през вечерта, зависи кога е вкаран в самия паркинг", обясни Станислав Дечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
незнаен воин преди 4 години
До АнонименИма оцелели след респиратор. Представата ти е погрешна. Те не се давят в секрети а белият дроб става жилав и трудно се разгъва
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е да има респиратори , но досега се оказва ,че всички интубирани ,са починали. Да не се окаже пак грешен "алгоритъм"-а? Респиратор и интубация едно и също ли е? Или има различни видове респиратори?Казват ,че хората практически се "давят" в собствените си секрети в белия дроб. При удавниците, преди да се обдишат, първо се вади водата от дробовете. Тези респиратори осигуряват ли някакъв "дренаж"?