Кметът на Благоевград: От Щаба прогнозират 4000 болни

В областта няма глобени до момента
31 мар 2020 09:00, Ния Христова
9

До този момент Благоевград е една от най-засегнатите области от коронавирус. В областта е забранено влизането в търговските обекти, такситата и градския транспорт без предпазни маски. 
 
За едно денонощие в областта имаше 3 смъртни случая от COVID-19. Първо почина мъж от Банско, късно в събота вечерта почина 74-годишна жена, а в неделя и 51-годишната ѝ дъщеря. 
 
"Имаме около 90 човека под карантина, всяка болница е отделила място за хора, които са по-тежки случаи. Едната болница - 7, а в другата - 5. Предприети са всички мерки, продължаваме да търсим допълнително оборудване за болниците", каза кметът на Благоевград Румен Томов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Кмътът изтъкна, че до този момент няма наложени глоби в областта и карантината се спазва. 
 
"Средства се търсят за респиратори, а община Благоевград е обявила дарителска сметка, за да посрещане пика както трябва. В момента разполагаме с 20-25 легла с респиратори. По данни на Националния щаб от Ковид-19 ще се разболеят около 4000. На база на населението на държавата за нашата област са около 200, а от тях тежко болните - 40. Това е отново по статистически данни. Аз мисля, че 40 легла ще ни свършат работа", каза още той.
 
Кметът на Благоевград заяви, че е много вероятно да има хора, които са вирусоносители, но те не го зноят. 
 
"Всеки ден взимаме мерки срещу разпространението на заразата - дезинфекцираме целия град, забранили сме достъпа до търговски обекти без маски", допълни Румен Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
иш преди 4 години
Ако трябва ще ги разболее, парите от евро помощите требе се окраднат !
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха4000 щели да се разболеят.А онези между 100 и 200 хиляди талоби дето се прибраха от чужбина какво ни носят.Ако тези не се бяха върнали можеше и да ни се размине но сега се съмнявам.
7
2
 
4
 
! Отговори
Северняк преди 4 години
Македонците се оказаха лабави. Лесно се разболяват.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно, че имат модели. Тук в Южна Европа, на възрастните със съпътстващи заболявания им пратиха смс, че са застрашени да си стоят по къщите. В България като написват болести, пътеки, и всякакви манипулации, даже реална картина нямат, колко са най-застрашените и как се очаква да се разгърне вирусът при действаща карантина... При недействаща вече стана ясно, че няма удържане
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко озапти ги тез кметове медийни звезди....врачки
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този кмет да си организира общинста не да плещи глуписти по медиите, кога Мутафчийски е казал 4000 заразени, дори и да има такава вътрешна информация не е тоя глашатай на правителството.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благоевградската болница- 300 % смъртност. От 3-*** лекувани , и 3-мата умрели.
2
1
 
7
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Тази ли трябва да е броиката
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи прогнозират да не са врачки