"Солена" разходка: 300 пешеходци с глоба по 5000 лева

Има много нарушили и карантината си
31 мар 2020 07:00, Нели Христова
242
"Солена" разходка: 300 пешеходци с глоба по 5000 лева
Снимка: БГНЕС

В цялата страна са съставени над 300 актове за разходки, въпреки обявените противоепидемичните мерки, които целят избягването на трупване на хора на обществени места. Всеки един от тях е на стойност от 5000 лева, съобщават от  БНР.

Санкционираните са от различни краища на страната, като най-много случаи има в големите градове.

Най-често жителите на градовете се глобяват от органите на МВР заради разходки в парковете и места, които са забранени. На всеки един от тях е издаден акт от патрулите на полицията на стойност 5 000 лева.

От МВР допълват, че не са малко и досъдебните производства заради нарушаване на карантината в различни области на страната.

Проверките от страна на екипите на полицията ще продължат и в следващите дни, уточняват от вътрешното министерство.

Още преди седмица екипите на полицията са инструктирани да обикалят по паркове и градини - там, където пространствата са големи, като в градовете, и има градски паркове обиколките се правят от автомобили.

Чрез мегафони полицаите предупреждават хората да напуснат забранените за разходка пространства.

В същото време хората под карантина у нас са над 25 хиляди. Техният брой обаче е променлив, отбелязват от полицията, тъй като към едни ограничителните мерки отпадат, а към други се налагат.

Над 300 са и досъдебните производства в цялата страна за нарушена карантината, обясняват още от вътрешното министерство.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия глобата е 150 евро при 2000 евро заплата. Вярвате ли си, че някой изобщо ще успее да ви ги плати тия глоби?
3
2
 
47
 
! Отговори
в очакване на Годо преди 4 години
Бойко ! Внимавай Бойко! Пренатягаш гайките,пренавиваш пружината! Тоя твой министър на здравеопазването,който е финансист,разбира от здраве,колкото *** от кладенчова вода. Министърът на финансите говори с неприкрита погнуса,засягайки мерките,които уж щели да помогнат,а за другите...еми,да фалират! Мутафчийски....като погребален агент! Великден...под дъжда! Свещениците...с ръкавици и маски!!! Това е нещо повече от "1984"
2
3
 
31
 
! Отговори
Мафия преди 4 години
Грижат се за бужета че да има какво да крадът много възмутен как може в Германия да земаш 1200 Евро а глобата да 150 не мога да си го обесня тук 500 земаш а глобата 5000
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Великден около църквите каква ще е тарифата за глобите ???