"Солена" разходка: 300 пешеходци с глоба по 5000 лева

Има много нарушили и карантината си
31 мар 2020 07:00, Нели Христова
242
"Солена" разходка: 300 пешеходци с глоба по 5000 лева
Снимка: БГНЕС

В цялата страна са съставени над 300 актове за разходки, въпреки обявените противоепидемичните мерки, които целят избягването на трупване на хора на обществени места. Всеки един от тях е на стойност от 5000 лева, съобщават от  БНР.

Санкционираните са от различни краища на страната, като най-много случаи има в големите градове.

Най-често жителите на градовете се глобяват от органите на МВР заради разходки в парковете и места, които са забранени. На всеки един от тях е издаден акт от патрулите на полицията на стойност 5 000 лева.

От МВР допълват, че не са малко и досъдебните производства заради нарушаване на карантината в различни области на страната.

Проверките от страна на екипите на полицията ще продължат и в следващите дни, уточняват от вътрешното министерство.

Още преди седмица екипите на полицията са инструктирани да обикалят по паркове и градини - там, където пространствата са големи, като в градовете, и има градски паркове обиколките се правят от автомобили.

Чрез мегафони полицаите предупреждават хората да напуснат забранените за разходка пространства.

В същото време хората под карантина у нас са над 25 хиляди. Техният брой обаче е променлив, отбелязват от полицията, тъй като към едни ограничителните мерки отпадат, а към други се налагат.

Над 300 са и досъдебните производства в цялата страна за нарушена карантината, обясняват още от вътрешното министерство.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мога ли да се разхождам ако съм изкарал болестта и ако не, защо ?
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е главната пешеходна улица в София - бул. Витоша., човек дори и само да минава от там (от съда до НДК) ще го голбят, че уж се разхождал. Така излиза. Държавата на абсурдите.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 500лв глоба щеше да има същия ефект и щяха да се съберат повече пари отколкото при 5000лв. Със сигурност повечето няма да я платят, колкото и управляващите да се напъват.
101
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са претъпкани автобусите, що пишете глупости сега?И ако потенциално наистина са, нали трябва и вие да сте бил натъпкан в тях, за да го видите? С което допринасяте за проблема. Както вие имате работа, така и други имат.
100
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Реалист и всички други мрънкялнициКарантината не е пожелателна а принудителна! Затова сме в извънредно положение. Ако не знаете СЗО обяви световна пандемия. Ако не ви интересува запазването на живота на по възрастните ви близки то тогава продължавайте да философствате в нета.
99
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми занимавайте ги малко тия деца, бе. Вие сте си ги правили. Почетете им там книга, играйте с тях. Оставам с впечатление, че на повечето вниманието и възможностите се състоят в това да хвърлят детето в някой парк като куче да си играя с 2 пръчки и 3 камъка, докато си седят на д*белите г*зове и зяпат с празен поглед.
98
2
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Звъня вчера на комшията и му викам: Дай да ти разведа за половин час кучето в градинката пред блока и покрай него и хлапето, че не е излизало от къщи вече 20 дена. Той се смее и вика: Не става. От приятели и познати хайвана лежи уморен в къщи и не ще да излиза. Добре бе, викам-ще го нося на ръце, ако трябва. И така не става, пак се смее-види ли каишката и се навира под дивана. Друг комшия се съгласи, ама той пък е с котка. Та писах запитване котките могат ли да се разхождат и чакам отговор ...
97
12
 
9
 
! Отговори
MKII преди 4 години
До РеалистСпазавай мерките и няма да те глобяват. А глобата е голяма, понеже сте големи отворковци се мислите за големи играчи.
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 117А селяни да идват с цялата рода в София, за да топлят пейките кога ще забранят
95
4
 
6
 
! Отговори
И следващите преди 4 години
избори отново ще спечели ГЕРБ! Гарантирано! Такава рая, като тукашната, има само в най-изпадналите краища на света.
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МислещаИ защо трябва да го изхождате сега точно?Не съм чула за случай на дете умряло, защото трябвало един месец да си поседи в къщи, голямата драма.
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МислещаДа тва доказва, че на повечето като вас 'децата' се възпитават като кучета. Детето ти има ли неотложна нужда да се изхожда в парка, ***.
92
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като отмине заразата едно от нещата, които трябва да се направят е да се забрани да се гледат кучета в апартамент.
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия с децата вечно се смятат, че са над закона, после пищят по форумите 'детето ми не ме уважава, *** се, няма усещане за авторитет'. Ми как да има, бе
90
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Над 200000 вирусоносители безпрепятствено влязоха в България и разнасят вируса, а нас ни глобяват с над 10 и половина минимални нетни заплати. Границите все още не са затворени, а трябваше да ги затворят преди два месеца. Карантината е пожелателна, а не принудителна. Утре, когато заразените станат като в Италия, как по досегашния допотопен начин ще се следи за спазването на карантината, след кати о сега не могат да го правят?
89
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДДРОнегНе трябва да ходиш на работа! Никой не те кара.
88
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, къде е логиката да глобявате хората с по 5 бона, че са излезли на алеята или в парка за вдиша детето им малко въздух, но метрото и рейсовете са фраш? Да споменавам ли за кварталнияте пийняци, които цял ден се наливат до припадък на групи от по 5-10 човека в кварталните градинки и дори патрулиращите полицаи не им правят никаква забележка,камо ли глоба.Дане би полицаите да си подбират кварталите и контингента, за да са сигурни, че ще приберат едни кинти от хора, живеещи по-заможно?!
87
8
 
19
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Това е абсолютен терор и фашизъм, пълна глупост! Значи един пенсионер, когото уж трябва да се пази, може да си разхожда кучето, а майка не може да си разхожда детето, къде е логиката. Излиза , че кучетата имат по-вече права от хората!!!
86
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната глупост на ГЛУПАЦИТЕ от кабинета неможеш да слагаш глоба от 5000лв,при пенсия 300лв или заплата 650лв минимална ,КАК ЩЕ СЕ ИЗПЛАТИ ?Аритметиката на ГЕРБ е скандална ТОЗИ Горанов марш в училище ***.
85
2
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
До АнонименМного сте прав !!!Голяма част от мерките на управляващите са (цензура) или неадекватни !!!Властта приема няк'ви мерки, колкото да покаже, че работи уж за нас Няма никой у главите им, освен мисли за кражби !!!