Жълт и оранжев код за сняг, чакат се между 10 и 20 сантиметра

В Благоевград и Смолян ще вали най-много
1 апр 2020 07:40,
6
Жълт и оранжев код за сняг, чакат се между 10 и 20 сантиметра
Снимка: БГНЕС

Оранжев код за обилни валежи от сняг е в сила за 2 области в страната, а жълт е кодът в 17 области за 1 април, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението за оранжев код за обилни валежи от сняг е в сила за областите Благоевград и Смолян. В тези области през следващото денонощие ще вали тежък и мокър сняг. Ще се образува снежна покривка с дебелина 15-20 cm.

Жълт е кодът за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София област и град, Перник, Кюстендил, Хасково и Кърджали.

Според НИМХ в тези области през следващото денонощие ще вали сняг, ще се образува снежна покривка с дебелина 10-15 cm.

Жълт код за силно вълнение е в сила за областите Добрич, Варна и Бургас. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, следобед започва да отслабва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
1 април преди 4 години
Честит сняг. Чектита нова година и весела коледа.
1
6
 
10
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Жалка работа, сняг имаше и преди 35 години и не 20 см., а по метър и повече, но такива паникьорски кодове нямаше. Хората си бръмчаха с ладите и москвичите по пътищата без проблем. Нямаше и скъсани кабели, нито села без ток. Имаше и снегопочистваща техника, а не частни мутри точещи общинските бюджети.