Кметът на Сандански: Ситуацията е все по-тежка

Атанас Стоянов посочи, че в общината има дефицит на защитни средства
21

422 са потвърдените случаи на коронавирус у нас, a правителството ще предложи на Народното събрание удължаване на извънредното положение до 13 май.

Днес в Сандански е починал медик от линейка, но се оказва, че той не е бил заразен с COVID-19.

"Лекарят е от "Спешна помощ". Той е починал от инфаркт, непосредствено взимайки лекарства от аптека на 100 метра от Общинска администрация. Колегите му направиха всичко възможно да го спасят", каза кметът на Сандански Атанас Стоянов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че мерките, които са взети срещу заразата в града, не са по-различни от това, което правят всички други общини.

"Ситуацията става все по-тежка и непредсказуема. И може би в тази връзка правителството ще предложи на Народното събрание удължаване на извънредното положение", добави кметът.

Атанас Стоянов посочи, че в Сандански са преустановени всички спортни, културни и социални прояви, които имат масов обществен характер. "Отменихме и "синята" зона. Почти ежедневно се дезинфекцират обществените места и всички квартали на града. Правим проверки дали се спазват мерките", каза още той.

Кметът на Сандански допълни, че и в тяхната община имат дефицит на защитни средства.

"Успяхме да доставим защитни облекла на болниците. Като материална база имаме възможност да приемем пациенти, заразени от COVID-19. Има необходимата леглова база, имаме краткосрочен и дългосрочен план за действие, но не само в нашата болница има дефицит на здравни работници и особено класифицирани кадри", посочи Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той обяви, че вече има дарения, но се очакват и още.

"Когато отмине този вирус, ще дойде по-тежкият - икономическият, който обхваща всички. Финансовите последици ще бъдат не по-малко сериозни от здравните", категоричен е Атанас Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Къде ще са кремиране.? В ТЕЦ овете дето толкоз ги плюха ли?
17
1
 
10
 
! Отговори
същия преди 4 години
Защо някои се преди да гръмне пушката.-,,Ситуацията е все по-тежка и непредсказуема''След такива хубави новини,ситуацията по-лека ли став?.Стига с това облъчване-,,Ше умрем,ще умрем,ще пукнем ,няма да се спасим,заразата пълзи,всички ще се заразим,,Цял дентова ни набиват,Не може ли по-ведро?Българите са разумни,стоят в къщи,излизат до магазина с маски,въобще 95%изпълняват препоръките.
16
1
 
9
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Ей такива като тоя сбъркан кмет само увеличават паниката.Каква толкова тежка е ситуацията?Ще кажеш,че моргата е пълна.Държави преживяха ужасяващи земетресения,цунамита.пожари незагасващи с месеци.С хиляди жертви.Сега има наистина бедстващи от тая чума на 21 век.У нас положението е стабилно,все още и дано да ни се размине.Само по-малко паника всявайте сред народа,И без това хората са затворени ,с перспектива ,като свърши това да са на трудовата борса,да не могат да си връщат кредити и т.н.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сегашните мерки са тежки и неадекватни на ситуацията. Трябват мерки, които да помагат, а не да ни правят живота тежък. Най-важната мярка я няма - карантина за всички влизащи в България от чужбина. Още от границата, под конвой в изолатор за 40 дни под полицейска охрана. Все още вирусът само се внася в България и заразените са само дошли от чужбина и евентуално някой и друг заразен от тях.
14
1
 
4
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Тежка е брат, днес съм ял 1! картоф с 2 нарязани и запържени в маргарин гъби, а май ме чакат поне 2 месеца безработица. Дано ме тръшне короната че от глад се мре седмици наред. Хах...
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя иска работи за по голяма заплата
12
1
 
7
 
! Отговори
“Мъченик” на ковида преди 4 години
Седим си дома на топло, пийвам си ракийца със зелена салатка, фърлям кюфтаци на скарата, въртим филми по цел ден, кеф ти кафе, кеф ти кола, кеф ти сичко. За утре съм приготвИл три пъстървока са ги печнем на фурната, па вечер oнoдим и жената. Лайф отсекъде! Тежко било... Тежко е га преядеш!
11
1
 
8
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Пичуе, тежко му е на човекот оти скоро че слизат от власт Сите. И тоя е от маскарите на Шкембак (Търбух) войвода. Нали ги знаете ВМРО ФЕЛАЦИОналистите на Боки. Мечтае си за вечна власт, а то само до 15 май. Ама като гледам с тез мерки и образуващата се армия гладни, не знам дали и до 30 април ще изкарат.
10
1
 
11
 
! Отговори
Смъртта преди 4 години
Колко е тежко у Сандански, бе?
9
2
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Защо ситуацията става все по-тежка и непредсказуема е това точно не мога да разбера. Вие ни направихте на ненормални за 400 болни. Защо преекспонирате ситуацията. Да не са започнали хора да мрът по улиците?!?!
8
2
 
8
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Още един психясал кмет... Нищо чудно и вечерен час да наложи в скоро време, щото тая "велика" мярка в борбата с вируса става все по-модерна :)
7
5
 
10
 
! Отговори
WBA преди 4 години
Сандански и като цяло населените места след Кресненското дефиле, все още нямат и един заразен с вируса. Дано така да си остане, но за целта никакво мърдане и сериозни проверки при влизане и излизане от областта!
6
2
 
15
 
! Отговори
R преди 4 години
Да бе да явно няма нито един всички повтарят едно и също. Само мерки мерки , ще стане страшно и тва е. Като го кажат 1000 пъти и сигурно ще се брой за истина
5
4
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
Щом и кмета на Сандански намесиха значи ситуацията е наистина тежка.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако продължават да се показват нон стоп по телевизията и да говорят само за корона вирус, то накрая вероятността да умреш от инфаркт и инсулт ще е в пъти по-голяма . Населението само се стресира
3
2
 
13
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
И кое му е тежкото? Удължаване на извънредното положение, е нещото, което ще направи ситуацията тежка. Има ли по един интелигентен българин с власт в тази държава или всичките са подкупени предатели?
2
0
 
25
 
! Отговори
R преди 4 години
И аз от цялата статия не разбрах какво точно е станало там че ситуацията да е станала по тежка.
1
0
 
11
 
! Отговори
Лъжци преди 4 години
Няма как да не е починал от COVID. Всички умират само от COVID. Другите лъжат и се крият от 2pac, че се умира и от други работи