Няма да слагат под карантина колегите на починала от COVID-19

Жената е била служителка на гара "Илиянци"
1 апр 2020 11:06, Ния Христова
21
Няма да слагат под карантина колегите на починала от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Този уикенд в столичната Пета градска болница почина 64-годишна пациентка след усложнения от коронавирус. Това стана само ден след като е била приета за лечение. 
 
Жената е била служителка на гара "Илиянци". Началникът й забелязал, че тя не се чувства добре по време на работа. 
 
"В деня, в който последно беше на работа, някъде по обяд, може би, влязох при нея за услуга и видях, че е умърлушена. Попитах я дали й е лошо, какво й е? Забелязах, че тя не обядва, както прави всеки ден по това време. Каза, че не й е добре", коментира Цветан Александров, началник на гара "Илиянци", в ефира на Нова ТВ. 
 
На следващия ден състоянието на жената се влошава, но вместо да потърси медицинска помощ, а решава да се лекува вкъщи. 
 
"Мислила е, че е по-скоро грип, тъй като времето беше такова мартенско време- нито в студено, нито топло. На втория ден се разбра сред колегите , че е с двустранна бронхопневмония. И ден по-късно я приеха в болница и казаха, че е с положителна проба за COVID-19", допълни Александроов.
 
Лекарите не успяват да я спасят, въпреки че е включена на апаратна вентилация. 
 
Жената работела като ръководител „Търговска експлоатация” на гарата. Зради длъжността си й налагало да се среща с много клиенти и колеги.
 
"На ден с десетина души поне беше в пряк контакт. Всеки ден са различни дежурни, тоест се среща с различни 10 души", обясни Цветан Александров.
 
Според колегите й тя не е ползвала предпазна маска докато била на работа. Никой не знае от къде се е заразила. Известно е, че е била в контакт с със сина на първите починали от коронавирус в България. Той също работи на гарата в Илиянци, но все още е под карантина.
 
"Още тогава имаше много служители, които са искали да се изследват. Във ВМА, в "Пирогов" са отказвали, тъй като са казвали, че ние сме втора контактна линия, но никой не знае дали тя не е хванала чрез него", обяснява Александров.
След като се разбира, че жената е дала положителна проба за коронавирус, началникът на гарата сигнализирал в Регионалната здравна инспекция.
 
За момента нито един служител на гара "Илиянци" не е сложен под карантина, нито пък има изследвани. Изолирани са само съпругът и дъщерята на 64-годишната жена.
 
Според ръководителят на гарата не е направена и задължителната дезинфекция на работните помещения. 
 
"Значи на следващия ден, след като тя вече е болна, и е в домашен отпуск, на нейното място идва нейна колежка и работи на нейното място. Всички се притесняват. Дали те са носители, дали трябва да ги изследват", обясни Александров.
 
От Националната компания "Железопътна инфраструктура”" казаха, че никой не им е сигнализирал за смъртния случай. От БДЖ обясниха, че казусът е в правомощията на Регионалната здравна инспекция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
На кой му дреме кой откъде го е пипнал? Болните си изиграха работата. Всичко беше да се дръпне един нов тлъст заем и да се оправдае един дефицит. Не случайно "няма страшно"-то на Мутафчийски за ден стана "не знаете каква сериозна напаст идва".А относно историята колко е сериозно това заболяване..ами ако вчера не бяхте затворени вкъщи, всички щяха да са пред парламента след новината за поредния транш, а не да се драпаме ще носим или не маски зад компютъра.Страх трябва да се насажда,за да слушкате
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената е УМРЯЛА от заболяването, била е в близък контакт с множество хора, естествено БЕЗ МАСКА, понеже - маска е глупаво и смешно и неудобно, и какво правим като реакция - НИКОЙ под карантина. Познайте къде действаха по същия жизнерадостно непукистки начин - В Италия. И Испания.
16
2
 
6
 
! Отговори
Леле до Гост 6 преди 4 години
Наистина ли сте толкова нахален? :) Амейзинг!!! Анкроаябле!!! Ще чисти Държавата, защото това са български граждани данъкоплатци! Ще чисти точно държавата, както в цял свят!, чистят със специални дезификтанти и облечени, като от сци-фи сериал!!!! Ще чистят защото за издумкани едни сериозни пари- а нито апарати има, нито защитно облекло, нито тестове, нито подходяща дезинфекция!!! Мнението Ви е проява на рядко срещана арогантност!!!! Дано майка ви се гордее с Вас- само тя ще да е. Нагляр
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простакинята от Василовци, която зарази повече от 18 души и от тях вече починаха 3 души още ли е жива?
14
0
 
7
 
! Отговори
Всъщност преди 4 години
Ако е вярно, то за тази жена не е подавана информация. По груби сметки бяха 4ма в Пирогов, 3-*** в Благоевград, 1 в Кюстендил. Нещо сметката не излиза
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7000Ами ето за това говорим...вероятно и доста лекари разбират,че става въпрос за обикновен вирус,но си мълчат за да не им изстинат местата.И не винаги взимат"спешни"мерки.Ако случайно има корона ще трябва да сложат под карантина цялото отделение барабар с тях...Дано бързо се оправи майка ви.
12
2
 
38
 
! Отговори
7000 преди 4 години
Какво ви учудва. Тестват само вип персони. Няма първи, няма втори контактни. Отсвирена от джи пито майка ми от днес е в болница, диагностицирана с пневмония с още 5 жени в стая. Въпреки това никой няма намерение да я тества за корона. Явно тестовете се кътат за депутати, генерали и хората, които ежедневно обсебват телевизионния ефир, дефилирайки от всички краища на Европа и страната. Така ли вземат мерки РЗИ?
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още едно доказателство,че този вирус не е нещо невиждано и супер заразно.Ако беше така досега да е пламнало всичко там.И този вирус си обикаля из страната още от януари месец.Вече говорих с мои познати които на 99% са го изкарали.Просто тогава никой не търсеше ковид19, търсеха грип А и Б.Първите случаи също са доказателство.Бяха регистрирани преди преселението на народите.От къде тогава са го хванали...
10
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е ,че дупетатите се изплашиха за собственото си здраве и вкупом се подредиха за изследване.А народа кучета го яли.
9
2
 
47
 
! Отговори
Loopianix преди 4 години
После не се чудете защо в България има толкова малко доказани случаи...Тестват се само тежките и то не винаги. Нета е пълен със случаи, в които институциите отказват да си свършат работата и да тестват хората, тотален батак е. Така ако я караме скоро не виждам кога ще намалеят случаите, по-скоро ще се увеличат.
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прехвърляйте си топката, а през това време вирусът се е прехвърлил, само бог знае на колко хора.
7
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи каза че 300 теста на ден са достатъчни, между другото първите заразени в Плевен и Габрово, не бяха напускали страната, така и не стана ясно откъде са се заразили
6
10
 
14
 
! Отговори
гост преди 4 години
и тук прехвърляне на топката от институциите. Защо сами не сте си дезинфикцирали, а чакате друг да дойде? Просто е, и не изисква кой знае какви усилия да се почисти едно работно място
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази не трябваше ли да сее пенсионирала и да си седи вкъщи при внучетата. Или е решила и пенсия и заплата да взима. Ама като знам на Шлангажията пенсиите жената по принуда е останала да работи. Бог да я прости и дано има Провидение което да наказва такива сеяндури у парламата. Бог Бави. Ала не Забравя.
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем, генерал-професор Годжи ще обясни колко са калпави тези скъпи тестове, дето "наказва" депутатите с тях и пази народа от това зло.
3
2
 
46
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Сега да сравним тази информация с информацията за тестовете на депутатите и карантината!Равноправие ли!?Нямам думи!
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да ги слагат под карантина, хората трябва да работят за да се издържат иначе ще ни уморят от глад тия от ГЕРБ
1
1
 
36
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Да са станали депутати, тогава щяха да ги изследват