Социалната изолация спасила живота на 59 000 души

Само в Италия били 38 000, пресмятат британски учени
1 апр 2020 14:31, Петя Славова
13
Социалната изолация спасила живота на 59 000 души
Снимка: БГНЕС

Изолацията и другите мерки, предприети за предотвратяване на разпространението на епидемията COVID-19, са спасили живота на 59 000 души в 11 европейски държави, повечето от тях в Италия – 38 000, твърдят британски учени.

Още по темата


"Благодарение на мерките, предприети до края на март, изчисляваме, че е била предотвратена смъртта на 59 000 души в 11 страни до 31 март", се казва в проучване на учени от "Империал колидж" в Лондон, реномиран университет в областта на медицината, съобщава БГНЕС.

Учените, експерти по епидемиология и математика, разработиха модел на разпространението на епидемията в Европа и изчислиха забавяне на инфекцията благодарение на различните мерки, предприети в наблюдаваните страни на различни дати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз спасих лично 73 човека затова че си сложих ръка на устата когато кихнах вчера.Ако имахме карантина през март 2019 около 53 хилади души щяхме да спасим, които са умряли тогава от обикновен сезонен грип.Предлагам вече никой никога да не излиза на вън. Ще спасим хилади животи.
7
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
Не са им верни сметките. 59 319 е точното число -да си прегледат екселските таблици.Това заръча да ви кажа - дедо Мишо Математиката /да не се бърка с Бирата/.
6
4
 
9
 
! Отговори
Да, .... преди 4 години
Днес бях в един голям магазин и до мен един момък около 25 години. Казвам му, че благодарение на тези крути мерки те сега и с приятелки не могат да се заимат, кога ще се събират да свиват семейно гнездо, да създават деца, да се радват на младостта ..Момъка кротко ми каза:Вече на нищо не вярвам и всичко го приемам по-спокойно! Добре, че дясната ми ръка е все добре, та така се наслаждавам на живота.Да, Държавата нищо, абсолютно нищо не прави за младите хора.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коригирайте заглавието. Никого не е спасила никаква изолация. Отложила е неизбежното. Всички ще се заразят. Ако сега имаш съпътстващи заболявания, то е много вероятно да настъпят необратими усложнения. Инвалид за цял живот едва ли е по-приятно от навреме завършил жизнения си път.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре как ще се предотврати нещо, за което не се знае кой го има и кой не?! Някой може да е болен и да се лекува сам вкъщи, вируса да не е вампир където те чака да излезнеш и да те ухапе? Как се правят тия статистики за *** не знам
3
2
 
14
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
Пилците се броят на есен!
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като почнат сърдечно -съдовите проблеми и последиците от затлъстяване и семейните колапси ще видим колко е спасила...
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на управляващите!Не всичко е пари на този свят!!!