За ужаса COVID-19: Разказва роднина на починалите майка и дъщеря у нас

Сестрата на 73-годишната жена е контактно лице, но никой не я потърсил
1 апр 2020 18:39, Нели Христова
108
За ужаса COVID-19: Разказва роднина на починалите майка и дъщеря у нас
Снимка: БГНЕС

Две от жертвите на COVID-19 в България бяха жена на 51-години и нейната майка на 73-години. Двете издъхнаха в болницата в Благоевград. Сестрата на възрастната жена контактувала с племенницата си малко преди да замине за София. И до днес никой не я е потърсил за да я изследва и да провери дали не е болна.

"Племенницата ми си тръгна от тук на 15-ти. Тя ряботи в оптика. След работа веднага си тръгва, отива на Централна гара, взима автобус към Благоевград, от там автобус към Разлог, където я посреща брат й. Нямала е никакви симптоми. На 18-ти вдига температура 39,8 и започва да я боли гърло. Обаждат се по телефона на нейния личен лекар в Благоевград. Той й предписал антибиотици. Два дни по-късно заболява сестра ми от същото", разказва възрастната жена пред "Господари на ефира".

Племенникът й откарва майка си в джипито в Разлог, а междувременно й правят и снимка на белия дроб, но той се оказва чист. Тогава те се връщат на село, но двете жени продължават да се влошават. На 24-ти март те отиват в Благоевград, където отказват да ги приемат.

"За тях нямало доказателство и докато не си направили тестове, не можело да ги приемат. Племенникът ми извадил 70 лева и платил два бързи теста, които се оказват отрицателни. След това вади 200 лева за два от другите тестове, а лекарите им казват да се върнат вкъщи", казва сестрата на починалата. Семейството се прибира в апартамента на сина докато излязат резултатите от тестовете. Те се оказват положителни.

"Чак тогава ги приеха в инфекциозното. Племенницата ми се е обадила на брат си и е казала, че ги откарват в реанимация. Това е последната ни връзка с тях. Другото е в ковчег", разказва през сълзи възрастната жена.

На лекарите отнема цели 10 дни да ги приемат за лечение.

"Безхаберието в селата, в провинцията, е така. Те ги изтърваха. Не е виновна астмата на племенницата ми", казва сестрата на починалата. Нейната племенница живеела в същия блок. За последно се видели на 13-ти март. Въпреки че е контактно лице, жената така и не е потърсена от РЗИ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това като оназ с 4 годишното ли, дето беше 1000% сигурна, че е коронавирус и че лекарите не ги бива, а накрая подви опашка и не гъкна повече.
4
0
 
63
 
! Отговори
Всъщност преди 4 години
Ами както виждате депутатите без да са били в опасна близост с Адемов ги изследвахме всичките под строй на аванта, а тази женичка за какво да я излседваме. За нея, би казал великият генерал, не е задължително. Да се седи вкъщи. Виж, ако беше чистачка в Парламента щехме да я закараме със служебен транспорт до избраната болница и да я проверим.
3
5
 
37
 
! Отговори
Съжалявам преди 4 години
Здравеопазванието ни е пълна 0. Реално работят няколко министерства, други, като Министерството на здравеопазването и Министерството на културата, а вероятно и други, са само банкоматаджии и по цял ден се чудят с кого да пийнат кафенце.
2
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тези лекари ръкопляскате! Убийци!
1
40
 
20
 
! Отговори
Анна преди 4 години
Вие просто не спирате с подобни "новини", промихте мозъците на хората, наплашихте ги, успяхте. Спрете поне за един ден.