4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано

Първата му проба за вируса е отрицателна, чака се втората
Обновена: 3 апр 2020 11:35 | 3 апр 2020 11:23, Веселина Йорданова
251
4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Още по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
1
 
5
 
! Отговори
до 203 преди 4 години
Господине, подобни коментари дават повече информация за Вас, отколкото за мен ( 2 л. мн. ч. е защото не ви познавам, не че заслужавата някаква учтивост). Апропо рискът е известен - дават се усложненията след ваксинации като 0, 00.. нещо си процент защото е едно на 100 000 или на 1 000 000. Ограмотете се. Да повтаряме мантри от недоказани експерти вреди на децата ви. Единственото успокоение е в теорията на Дарвин!
196
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антиваксъри, как я мислите, нас не ни ли е страх да слагаме имунизациите. Мериш риска, мислиш трезво и се молиш да няма проблем.-------Какъв риск мериш бе, оли го френ? :)))Ти сигурно никога не си имал повече от тройка по биология и не знаеш разликата между бактерия и вирус, рис мерел...
195
8
 
2
 
! Отговори
do 196 преди 4 години
АД се появи непосредтвено след първите 2 ваксини. "Нормалните" лекари вдигаха рамене и казваха "така ще е". "Ненормален" лекар го излекува, не го мислете, справихме се. Но можете ли да четете, годподине/госпожо с разбиране? Нали ваксините са безотказни, нали са безвредни? Какъв беше тоя коклюш, нали детето е ваксинирано? Защо продължава да има туберкулоза в България, въпреки масовите ваксинации?Изскочи една ХИПОТЕЗА за БЦЖ-коранавирус и стадото заблея.
194
7
 
4
 
! Отговори
до 200 преди 4 години
Имунизирането е започнало преди повече от 100 години. Ние живеем в Европа по над 80 години вече, защото ни имунизират и ни пада имунната система?!?! Усещаш ли на къде вее вятърът? На мен ми е ясно, че за вас 2+2 е някъде към числото пи
193
11
 
5
 
! Отговори
Антиваксър преди 4 години
Слаба ти е главата, а не на човека имунната система. Първият проблем е че съвременната медицина няма критерии, как да определи състоянието на имунната система. "Има ли сополи или температура? - Не" и фрас шествалентната ваксина (а ако е стовалентна - още по-добре). Точно ваксините увреждат имунната система, помисли върху факта, че директно ти вкарват в кръвта умрели маймунски вируси. Когато в реалния свят се сблъскаш с вирус/бактерия тя не ти влиза директно в кръвта.
192
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 198 - "Мериш риска, мислиш трезво и се молиш да няма проблем"За съжаление повечето антиваксъри са бивши ваксъри, които са мислили точно като теб.
191
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антиваксъри, как я мислите, нас не ни ли е страх да слагаме имунизациите. Мериш риска, мислиш трезво и се молиш да няма проблем. Рискът някой да ти смачка детето на улицата докато пресича е по-голям. За ръка до 18 ли ще го водите? Или няма да го пуснете в друг град/държава, защото ще стане нещо си. Приказката за Гаргалчо е вашата история. А ако ти замине детето он напълно предотвратима болест, как ще си го простите?Колкото сте повече, по-голям е шансът да стане
190
3
 
17
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
да го лекува тогава майката. Не я обвинявайте, че има антиваксърски убеждения, не й се сърдете и че ви обвинява като некадърни лекари. Просто й дайте детето и да си го диагностицира и лекува с лекарства, които вече е преценила че няма да му навредят. Очевидно познанията и преценката й, както и очакванията са по-големи и невъзможни да бъдат покрити от лекарите.
189
1
 
7
 
! Отговори
до 195 преди 4 години
Това , че синът ти е със слаба имунна система, каква вина имат имунизациите. Атопичиният дерматит и бронхитите показват точно това - авто имунен проблем . Ходи го заведи на нормален лекар да види от къде му е проблемът, не реви срещу ваксините.
188
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисирките пак вдигат врява и овцете блеят след тях. Какво общо има това, че детето не е ваксинирано, с пневмонията? Моят ваксиниран син що пневмонии и бронхити изкара заради БЦЖ-то - 6 години беше борба да му изчистим последствията от компроментираната от ваксините имунна система.И коклюш изкара, въпреки че е ваксиниран. Но гарнирано със зверски атопичен дерматит. Така че по-спокойно с квалификациите и присъдите. Спрете да следвате сляпо "аторитети", а четете, информирайте и мислете.
187
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнтиваксърСтранно, пък има болести, като едрата шарка, дето са унищожени точно с колективен имунитет.Ама това вие, с микроцефалията, нямате сили да го разберете. Ама ако обичате, изповядвайте си сектантството без да висите на здравната система.
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти като гледам само си я гледал, ***...Мнението ти за ваксините ми е ясно, ама се чудя друго - как изобщо намираш буквите на клавиатурата с този интелект....как не си я загризал още....чуден е този свят. Гледаш го с 2 мозъчниклетки, ама може да пише.
185
8
 
2
 
! Отговори
Антиваксър преди 4 години
Май ти се видя сложна материята, а? Виж долу списъка с литературата и си направи сепуко.
184
1
 
2
 
! Отговори
Do 188 преди 4 години
Помолих те за извори от сферичната Земя. Но споко, нямах големи очаквания от теб.
183
1
 
1
 
! Отговори
Нахакайте го с БЦЖ преди 4 години
И него, и майка му! БЦЖ-то ще спаси света. Да живеят стогодишните ваксини!
182
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar PowerНе е похвала на дърти години мисленето ти да е вдетинено...
181
6
 
1
 
! Отговори
Антиваксър преди 4 години
До Дънинг -Крюгер-а: https://vaksinite/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
180
1
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Момчешките ми дни минаха отдавна минавам 60-те :) Но радвам се,че някой мисли,че съм още млад. Браво !
179
1
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Нямам никакви комплекси :) Живея офгрид :П. Отговарям на хората по долу питат за ваксини и отговарям :) Споделям безплатно за който иска да прочете разбира се......
178
3
 
4
 
! Отговори
случаен минувач преди 4 години
До Solar PowerКакъв комплекс трябва да има човек, че да се кръсти Солар Повер?Че да пише и пост след пост и сам да си отговаря?...Трябва да вземеш мерки момче! Не е шега тази работа....