4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано

Първата му проба за вируса е отрицателна, чака се втората
Обновена: 3 апр 2020 11:35 | 3 апр 2020 11:23, Веселина Йорданова
251
4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Още по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
9
 
14
 
! Отговори
756 преди 4 години
Не разбирам какво общо има тука ваксината?! Всяко дете може да заболее от пневмония и да се влоши много, ако навреме не му се обърне внимание. Този дебат е смислен, само ако се сравни колко от заболелите от пневмония , а и от други болести са били ваксинирани и колко не са били. Информацията е подвеждаща, защото не съобщават за заболелите ВАКСИНИРАНИ деца, а само за заболелите НЕ ВАКСИНИРАНИ!
136
5
 
6
 
! Отговори
до 138 преди 4 години
Напротив! Дадох ти аргумент относно примерът ти за свободния избор. Тези плашила са ярък пример за личен избор, който засяга и други човешки същества. Трябва ли принципът за правото на "личен" избор да вземе превес дори и в този момент?
135
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е живо и здраво детенцето. Родителите на съд за безотговорно отношение към детето.
134
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се знае дали е била отрицателна първата проба... Или лекарите от великотърновската болница я изкараха такава за да не бъдат обвинени,че е било настанено в отделение с други деца. И предпочетоха да се разсърдят на родителите,които си ги взеха " недоизлекувани" както казаха от болницата. Дано да се оправи детенцето,а родителите му със сигурност ще си вземат поука за много неща.
133
39
 
8
 
! Отговори
До 136 преди 4 години
До АнонименЗащото най-вероятно плащат данъци на тази кирлива държава и на теб бе. Родителите решават, кое добро за техните деца, не държавата, не обществото, не разни грантомотивирани толерасти.
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 135Развяването на плашила, пришвайки ги към тезата на опонента е ярък пример на липса на аргументация.
131
3
 
9
 
! Отговори
MaxXx до WTF преди 4 години
WTF, не е възможно децата Ви да не са ваксинирани с БЦЖ!?!Стискам палци да се оправи детето.
130
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо родителите-антиваксъри са закарали детото си в болница, че даже били недоволни как било лекувано?!!!Щом са антиваксъри да си го гледат и да не го водят в болница.
129
8
 
5
 
! Отговори
до 132 преди 4 години
Партията решаваше и за неща, които засягаха теб и само теб. В случая не е така. По твоята логика, всеки закон е безпринципен и ненужен и ти нарушава правото на избор - избор да убиеш, да изнасилиш?
128
4
 
8
 
! Отговори
Рени преди 4 години
Държ.органи трябва да правят по-щателни проверки на имунизац.план при ражданията в частни болници,защото там за пари са готови не ваксина да не бият,ами танго да изтанцуват.Всички,които сме родили в държавни болници никой не ни е питал дали искаме да се бият ваксини на децата.Още в болницата се бият 3 ваксини на бебетата и това го виждаш в епикризата при изписването
127
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди седмица това детенце е било вече с бронхо-пневмония , двойна, в болницата в Търново. И с отрицателна проба. Дефакто най-вероятно си е "нормална" бронхо пневмония протичаща много тежко. Тя една такава пневмония е смъртоностна също, не и трябва ковид . Дано да го спасят и да бият майката по главата с имунизационния календар докато и уври главата.
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Обществото решава". "Парията решава". Каква е разликата?...Но вярата в колекивен разум персонализиран в партията, държавата, съвета на мъдреците - е породена от отсъствие на собствен.
125
0
 
12
 
! Отговори
до 128 преди 4 години
Аз съм за, да се даде избор на всеки да се самозарази, ако иска. Да го изкара и после да си ходи където иска, защото има имунитет. Но ако зазлее да не ходи към болницата. Също съм за, да се пуснат тестове за антитела, и който вече го е минал да си продължи с нормалния живот, докато премине вълната. Така или иначе се заразяваме, но сега сме "на тъмно". Но да важи карантината за едни, а за други не, и смелчаците да залеят реанимацията - това е друго нещо
124
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правото на свободен избор е за мислещите. Ако изборът ти засяга само собственото ти същество е една ситуация, но в момента е друга. Затова обществото решава като колектив. И ако ти пуснат един референдум в момента, ще се окаже, че ще има карантина.
123
12
 
19
 
! Отговори
Айдеее преди 4 години
Най младата жертва в Европа на ковид19Заради психично болните антиваксърски родители Няма БЦЖ и е обречено Горкото
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 123 Всеки вижда собствените си доводи като логични...Колкото до "очаяните времена" - те изискват принципни позиции.А правото на свободен избор е принцип.Иначе - лъжа е било всичко...
121
5
 
19
 
! Отговори
до 126 преди 4 години
Не е за противогрипната ваксина, човекът казва , че ни ваксинираха на ред , под строй при сестрата и на никой нищо не му ставаше. Сега разни "интелигенти" не ваксинират защото ставали аутисти и не знам си още колко измислени теории. Не е от ваксините, други са причините за тези новопоявили се болести. Храни, начин на живот, болни родители...
120
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122През 70-те нямаше противогипни ваксини.Така че не залагай на ваксините. По-скоро храната беше истинска, а дежата по цял ден ритаха топка и караха колелета.Факт!...
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А всъщност детето болно ли е от вируса, защото доколкото става ясно е по болниците от седмица?
118
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живо и здраво да е детенцето,нека по бързо да се оправя!А това дали е ваксинирано или не,едва ли има голямо значение ако действително е болничнко от тая гад!