Над 3500 нови доброволци, искат да носят храна и лекарства

186 общини работят телефони за заявки на нуждаещи се граждани
6
Над 3500 нови доброволци, искат да носят храна и лекарства
Снимка: БГНЕС

3594 са новозаписалите се в отделните общини доброволци извън съществуващите доброволни формирования. Те са заявили желание да се включат с доброволен труд, средства и лични автомобили най-вече при доставката на храни и лекарства. Това съобщи изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Силвия Георгиева пред БНР.

Данните са събрани от 179 общини.

Всички тези хора заедно с доброволните формирования вече се интегрират в единна информационна система, до която имат достъп кметовете на общини, поясни тя.

Още по темата
Във всеки един момент всеки кмет ще знае на територията на неговата община с колко хора разполага, къде може да ги използва, включително дали може да ги пренасочи към съседни общини.

Ние сме много обнадеждени от реакцията на гражданите с най-различен профил да помагат, коментира Силвия Георгиева. Тя очерта профила на новозаписалите се доброволци – от хора с висока квалификация до безработни - пенсионери, студенти, лекари, земеделски производители, много IT специалисти, психолози, инженери, журналисти. В Павликени и Струмяни има и чуждестранни граждани, които живеят тук.

Георгиева даде пример с малки и средни общини с голям брой регистрирани доброволци. Сред тях са например Елин Пелин с 67 души, Петрич с 60, Белово с 23, Брезово с 44.

В настоящата ситуация голяма част от общинските служители също са ангажирани в дейности на общините по управление по време на криза.

Георгиева припомни, че в 186 общини работят телефони за заявки на нуждаещи се граждани за доставка на стоки от първа необходимост и лекарства.

233 общини разполагат с доброволни отряди в обичайна ситуация. В тези формирования участват 3140 регистрирани и сертифицирани доброволци. Без такива групи от доброволци остават най-малките общини с население под 1500 жители, уточни председателят на Националното сдружение на общините в Република България.

Новозаписалите се доброволци са третата доброволческа група, освен постоянните доброволчески отряди и тези на Българския червен кръст.


6
Още по темата: доброволци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Borisfep преди 4 дни
Трнаспортно-экспедиторская компания Азия Трейдинг организует доставку контейнерных и сборных грузов под ключ из стран Азии с последующим таможенным оформлением во Владивостоке
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
но никой не казва в прав текст как и къде да се запишеш за доброволец, сигурно пак с връзки става
4
0
 
3
 
! Отговори
? преди 1 месец
Тия доброволци от кафявите ли са? Искат да оглеждат къде си крият бабите пенсиите.
3
4
 
1
 
! Отговори
Чукундур преди 1 месец
Все чок тарикати!Да мое си джиткат по улиците на воля.
2
5
 
5
 
! Отговори
Ти чуваш ли се ма !! преди 1 месец
3500 човека ще ност храна и медикаменти на 450 простинали бабички !!!!!!!!!

вие луди ли сте или си мислите че ние сме луди !!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
5
 
! Отговори
бай х преди 1 месец
доброволци има
организация няма