Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара

81-годишният мъж имал тежка форма на диабет
3 апр 2020 10:16, Нели Христова
145
Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара
Снимка: БГНЕС

Няколко часа, преди мъжът от Сара Загора да почине от COVID-19, той пожелал да изпуши една цигара. Това разказва пред "24 часа" изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за коронавирус се оказва положителна и той бил преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили.

Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника - мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи.

Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал "Зора" само със сина си. Още преди той да почине общината организира входa на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Срам ме е от вас - умирали са но не толкова масово. Коронавируса е нещо което прави така че заболяванията и слабостите ти да те.убият. ако си напълно здрав шанса короната да те убие е малък. Все пак има шанс. Какво и в Италия ли 13000 които получават тежки грипни симптоми от короната и в същото време.умират са.съвпадение. НЯМА ТОЛКОВА ОГРОМНА СЛУЧАЙНОСТ!!!
66
2
 
24
 
! Отговори
а-а-а,не преди 3 месеца
До Анонимен 50

Ако не е пушил е щял да живее до 150 години!А сега само някакви 81!Между другото,и той,и лекарите са знаели какво става!И те са постъпили чисто човешки!Да са живи и здрави!
65
3
 
2
 
! Отговори
Баце Бойко преди 3 месеца
Другари и другарки-пушенето убива!
64
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пневмония и цигари. Комбинация за леко тъпи.
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имал е двустранна бронфопневмония предизвикан от вируса. И като добавим, че е диабетик и на 80 години е сигурен пътник. Магаретата-конспиратори се наредиха и под тази статия да квичат.
62
2
 
10
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 3 месеца
Сайта worldometer където се води най-подробната статистика пише. Във Франция са починали 880 човека в старческите и домовете за специялни грижи през последните дни. По световната практика, трябва да ги включим в статистиката за ковид19. Не някои, всички, демек старите хора и болните хора до сега не са умирали.
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Срам ме е от вас
А, мен ме е срам от вас. Ясно е, че след зараза от Covid19 болните умират от усложнения вследствие на хроничните им болести. Мой колега / ЧЕЗ / почина два месеца преди пенсионирането му, беше заразен и бъбреците му отказали, друг е в болница - също заразен.... Не вярвам на "герои", които твърдят, че вируса не е опасен и от него не се умира.....докато стоят вкъщи и мърморят в нета.
60
12
 
14
 
! Отговори
Картофчо преди 3 месеца
Абсолютно съм убеден, че е починал от Корона вируса, който унищожава белите дробове. И сигурно понеже не може да диша, лекарите са му дали да си пуши цигарки.
Следва смях в залата от описанието на причината за смъртта: Корона вирус! :))))
Ама какво да се прави - трябва да надуваме статистиката за по световните медии.
59
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре бе, може ли да имаш белодробна ифекция и да ти позволят да пушиш цигара? Какви лекари са това.
58
4
 
6
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 месеца
До dsfsd

От 4 години съм на заместители - 2 години вейп 2 години ИКОС - и наистина при ГРИП не може да се пуши, а имах и пневмония преди 2 години - нито вейп нито ИКОС за 2 месеца.
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен - Първо кръвната захар не се мери в промили...

mmol/l имат предвид, но журналистическото съсловие е над тези неща. Лекарите със сигурност са подали само цифрата, защото са предполагали, че общуват със себеподобни. Натам всеки си е добавил каквото му хрумне.
56
3
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 месеца
Статистически всеки ден умират 300 човека в България, интересно от какво ли са умирали преди коронавируса?
55
1
 
20
 
! Отговори
Бръм преди 3 месеца
Да Ви имам статия и описанието и интервютата дето ги взимате....
54
6
 
19
 
! Отговори
dsfsd преди 3 месеца
Дори при лек грип е доста трудно да се пуши. Как този старец е успял на смъртно легло и с пневмония да пуши? "Лекарите" са му "позволили"?! Написаното не може да е истина.
53
5
 
20
 
! Отговори
Кръвна захар преди 3 месеца
Бог да го прости човека но - кръвна захар 27!При нормална стойност за мъже - под 7 ! От коронка ще да е починал да.Както каза някой по-надолу - и пушач.И този диабет едва ли го е развил вчера.Отделно - човека е на 81 години.Аз ако добутам до 81,банкет ще вдигна.Продължавайте да вярвате!
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Стара Загора заболелите са 3 и въведоха вечерен час, в София са над 200 - а там вечерен час няма

какво мислят специалистите по въпроса ?
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ужас... Първо кръвната захар не се мери в промили, второ никой никъде по света не привежда някой в диабетна кома. Стига сте писали лъжи бре, нямате ли някой който има поне малка обща култура
50
1
 
9
 
! Отговори
Българка преди 3 месеца
Ако са го видели,че ще умре,дали са му последна цигара.Тежкият диабет е много опасен.
49
7
 
20
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 3 месеца
81 с тежък диабет, ударил една цигара, демек е бил страстен пушач от 60 70 години. Определено е виновен вируса. А този в диабетната кома и него го пишете на вируса, прегледайте и катастрофите, ще намерите 1,2ма с положителна проба. В цял свят се умира само от този вирус, преди него как са оцелявали погребалните домове.
48
0
 
10
 
! Отговори
селското джи пи преди 3 месеца
И окончателно от какво е починал човекът -диабет, бактериална бронхопневмония или коронавирусна бронхопневмония ? Това като е важно за графите в статистическите данни.