Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара

81-годишният мъж имал тежка форма на диабет
3 апр 2020 10:16, Нели Христова
145
Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара
Снимка: БГНЕС

Няколко часа, преди мъжът от Сара Загора да почине от COVID-19, той пожелал да изпуши една цигара. Това разказва пред "24 часа" изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за коронавирус се оказва положителна и той бил преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили.

Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника - мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи.

Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал "Зора" само със сина си. Още преди той да почине общината организира входa на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
15
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Абсолютно съм убеден, че е починал от Корона вируса, който унищожава белите дробове. И сигурно понеже не може да диша, лекарите са му дали да си пуши цигарки.Следва смях в залата от описанието на причината за смъртта: Корона вирус! :))))Ама какво да се прави - трябва да надуваме статистиката за по световните медии.
52
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе, може ли да имаш белодробна ифекция и да ти позволят да пушиш цигара? Какви лекари са това.
51
4
 
7
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 4 години
До dsfsdОт 4 години съм на заместители - 2 години вейп 2 години ИКОС - и наистина при ГРИП не може да се пуши, а имах и пневмония преди 2 години - нито вейп нито ИКОС за 2 месеца.
50
3
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Статистически всеки ден умират 300 човека в България, интересно от какво ли са умирали преди коронавируса?
49
1
 
21
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Да Ви имам статия и описанието и интервютата дето ги взимате....
48
6
 
20
 
! Отговори
dsfsd преди 4 години
Дори при лек грип е доста трудно да се пуши. Как този старец е успял на смъртно легло и с пневмония да пуши? "Лекарите" са му "позволили"?! Написаното не може да е истина.
47
5
 
21
 
! Отговори
Кръвна захар преди 4 години
Бог да го прости човека но - кръвна захар 27!При нормална стойност за мъже - под 7 ! От коронка ще да е починал да.Както каза някой по-надолу - и пушач.И този диабет едва ли го е развил вчера.Отделно - човека е на 81 години.Аз ако добутам до 81,банкет ще вдигна.Продължавайте да вярвате!
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Стара Загора заболелите са 3 и въведоха вечерен час, в София са над 200 - а там вечерен час няма какво мислят специалистите по въпроса ?
45
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас... Първо кръвната захар не се мери в промили, второ никой никъде по света не привежда някой в диабетна кома. Стига сте писали лъжи бре, нямате ли някой който има поне малка обща култура
44
1
 
10
 
! Отговори
Българка преди 4 години
Ако са го видели,че ще умре,дали са му последна цигара.Тежкият диабет е много опасен.
43
7
 
21
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 4 години
81 с тежък диабет, ударил една цигара, демек е бил страстен пушач от 60 70 години. Определено е виновен вируса. А този в диабетната кома и него го пишете на вируса, прегледайте и катастрофите, ще намерите 1,2ма с положителна проба. В цял свят се умира само от този вирус, преди него как са оцелявали погребалните домове.
42
0
 
11
 
! Отговори
селското джи пи преди 4 години
И окончателно от какво е починал човекът -диабет, бактериална бронхопневмония или коронавирусна бронхопневмония ? Това като е важно за графите в статистическите данни.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо няма и на смъртна присъда се дава преди да те застрелят да си дръпнеш от цигарата.И да не я е изпушил пак е щял да даде фира.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не разбархме защо е въведен вечерния час в Стара Загора и дали е законен, след като е внесена жалба в съда и се оспорва ?
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 39Защото мутафчийски откри че вируса се разхожда нощно време по-активно и дебне хора на вън да ги зарази
38
0
 
11
 
! Отговори
perry преди 4 години
И какво като е в болница? Не го лекуват, а го чакат.
37
3
 
17
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили."Човек на 81 с пневмония? Извинете, в университетска болница в Стара Загора асистирано самоубийство ли се практикува? Да не би да е станало законно в България? Поне не ги пишете тези глупости, това е безобразие.
36
4
 
22
 
! Отговори
Д-р Гигълс преди 4 години
"Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили."Я пак?? Пациент на 81, в болница и с бронхопневмония, а лекарите са му разрешили да пуши?! Я пак, я пак??
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кефи, че човека е изпушил една цигара с пневмония. Дали е била вкусна или горчива? Много зверски ли е кашлял докато я е пушил или е бил спокоен и се е наслаждавал?
34
4
 
10
 
! Отговори
иво папазов преди 4 години
значи,болен си от нешо,умираш си,ама те тестват за грипа,и положително - пишем го жертва и него на грипа. и после стряскащи статистики,плашим хората...нямате срама ей...