Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара

81-годишният мъж имал тежка форма на диабет
3 апр 2020 10:16, Нели Христова
145
Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара
Снимка: БГНЕС

Няколко часа, преди мъжът от Сара Загора да почине от COVID-19, той пожелал да изпуши една цигара. Това разказва пред "24 часа" изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за коронавирус се оказва положителна и той бил преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили.

Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника - мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи.

Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал "Зора" само със сина си. Още преди той да почине общината организира входa на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30:Как не ви е срам? Това са възрастните хора - родители и баби, които са преживели комунизъм(някой от тях и война) и са ви отгледали 90те вас и децата на някой от вас, когато е било истинска мизерия с купони за храна. Купили са жилищата, в които живеят много от вас и са изградили държавата, в която колкото и да не ни харесва живеем. И сега младите се обясняват как ще пукнат за един месец от глад и вноска по кредит... Срамота!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест е починал от тежка форма на диабет?
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а защо въведоха вечерен час в Стара Загора, това законно ли е ?
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. - то с тези симптоми и от настина ще си отиде ...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До доктораНа 61г едва ли е престарял. Още не е пенсионер даже.Абе все се пишете млади. Тук само 18 годишни ли пишат?
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента да скъсате с пушенето. Защото пушенето вече не се нуждае от рак за да ви скъса.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** Христова, моля да проверите отново за правописни грешки. Проверете как сте написали Стара Загора. Някой чете ли новините преди да ги пуснете. Сигурно не.
26
3
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Пушенето убива!
25
1
 
6
 
! Отговори
доктора преди 4 години
За сравка в цяла България интензивните легла ,ама всички интензивни легла са около 3000. Точно това е и проблема на италия и Испания-едната влезе в кризата с около 5000 легла за инт.лечение, drugata s okolo 8000. За сравнение преди кризата в Германия имаше 28000 интензивни легла и съответния персонал, а за 3 месеца от януари насам ги увеличиха 1,5 пъти. Нали виждам какво става аз тук работя
24
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умират възрастни както при всеки един вирус.Да му мислят младите с по 1000 кредита и деца на гърба си.Дъртите ще се оттърват без много мъки и грижи от страна на държавата и роднини.
23
3
 
9
 
! Отговори
селянин преди 4 години
язе ако съм токо на зор ке поискам и кило ракийка със салатка
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до АнонименА каква е била средната възраст на 1355те починали от корона виръс във Франция?
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двамата депутати с положителни проби си стаят в къщи и нямат никакви симптоми. При повечето случаи този грип се кара на крака без никакви симптоми. Известен стана случая с лекарка в Швеция която е с положителна проба, но е продължила да оперира пациенти без това да води до истерия.
20
1
 
1
 
! Отговори
доктора преди 4 години
А иначе вече има малки проучвания по този въпрос но са на малко пациенти и извадките не могат да се смятат за репрезентативни. Според тях в групата 0-69г.,сериозно заболяване развиват около 3,6% от хората,което за България прави около 50-70 000 души(работоспособно население около 1,5млн.,с децата 2,5млн.,тогава са около 150 000 души), от тях около 5% са критични и се нуждаят от интензивно лечение (около 3500-7000 млади хора потенциално).В по-горните групи смъртността скача доста
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.. "диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония" и "мъж на 61 години в диабетна кома"! Утре като разстрелят някой с 10 патрона, като прегазят някой или самоубиец и те ли ще са с диагноза ковит19? Четете внимателно какво се пише и анализирайте прочетеното! Това е най-важното. Как точно се е рабрало, че точно от ковит19 са загинали? Все едно от диабет и бронхопневмония не се умира или пък от грип?
18
3
 
17
 
! Отговори
? преди 4 години
Защо пишете прос.то.тии под толквоа тъжна статия?
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
167 годишен човек е бил блъснат от влак, учените са установили, че е починал от Ковид-19, защото тестовете са дали положителна проба при аутопсията.
16
10
 
6
 
! Отговори
Сиганин преди 4 години
До 9:Същото твърдение изказа и Тръмп, когато жертвите в сащ бяха 11. Тука едни старчоци си заминаха...те и без това щяха да умрат...Сега си промени мнението ми се струва.
15
2
 
5
 
! Отговори
sherlock преди 4 години
ami ako beshe poiskal mlada bulka....?
14
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медицината - нищо и половина. Напълно безпомощни! Толкова време нищо не могат да направят срещу един грип. Огромно разочарование. Пазим се като в Средните векове от чумавите с изолация.