Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара

81-годишният мъж имал тежка форма на диабет
3 апр 2020 10:16, Нели Христова
145
Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара
Снимка: БГНЕС

Няколко часа, преди мъжът от Сара Загора да почине от COVID-19, той пожелал да изпуши една цигара. Това разказва пред "24 часа" изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за коронавирус се оказва положителна и той бил преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили.

Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника - мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи.

Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал "Зора" само със сина си. Още преди той да почине общината организира входa на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
14
 
! Отговори
доктора преди 4 години
Същото правят и в Италия,затова там жертвите са толкова много.Но една диабетна кома е остра форма на декомпенсация на Зах.Диабет и най-често се причинява от инфекций или други остри състояния като например инфаркт.От друга страна диабетноболните са с отслабена имунна система.Ако имаше само пневмония или само диабет или не беше в напреднала възраст може би не би починал.ето защо е много спорно в момента каква е реалната смъртност от Ковид 19. Германците сега започват проучване по този въпрос
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен10А след теста не се знае също, дали си здрав или болен. Може да си здрав и да те изкарат болен и обратно.
11
1
 
39
 
! Отговори
до 7 и 3 преди 4 години
Наистина ли? щом човека е възрастен направо да мре?!Вие сериозно ли? Няма ли да достигнете тяхната възраст или ще си останете вечно млади и красиви?!!
10
5
 
15
 
! Отговори
Сиганин преди 4 години
Прав е бил човека да си изпуши последната цигарка за този живот...
9
11
 
13
 
! Отговори
УЖАС преди 4 години
УЖАС! Спасете ни от корона вируса, моля ви спсете ни, не искаме когато станем на 81 години с диабет, холестерол, сърдечна недостатъчност, артеро склероза и високо кръвно да умрем от корона вируса. УЖАС! УЖАААААСССС! ПРАВИ СМИСЪЛ ДА СЕ УДЪЛЖАТ МЕРКИТЕ ДО 1 ГОДИНА, САМО НИ СПАСЕТЕ ЖИВОТА, МОЛЯ ВИ!
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на медиците, ето това са истинските герои, а не оня измислен генерал.Даритковидова дето обиждаше медицинските сестри също трябва да се махне и без туй е болна.
7
1
 
8
 
! Отговори
До отпадъка номер 7 преди 4 години
Колега, няма да те лъжа ... и аз изпитвам голям кеф, когато налагам *** като теб. Ако искаш бих рискувал 5000 да ти докажа колко си жалък със или без да се криеш в интернет
6
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В диабетна кома. Но умрял от вируса.Четете ли си простотиите.Умрели от инфаркт и диабет на 100 г ги пишат жертви на вируса!!!Докато младите си губят работата. Масови съкращения има заради 11 умрели старци за 4 месеца!!!!!!!
5
6
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 години
Таман време за отказване от цигарите!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
милимола бе, какви промили :D
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато изпушиш една последна цигара и си болен от диабет, но пишат covid-19 :))))))))))))))))))))
2
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая "чума" дето и викаш, що не се разпространява в Източна Европа както си требе?
1
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига простотиич да седна да рева за дъртите. Наживяли се.Млади на 30 г умират рак. Деца болни от рак и в инвалидни колички. Защо не пишете за тях???