Загиналите при верижното ПТП на "Марица" - на 46 и 62 години

Двамата водачи са управлявали камиони с турска регистрация
26
Загиналите при верижното ПТП на "Марица" - на 46 и 62 години
Снимка: БГНЕС

Двамата загинали шофьори при тежката катастрофа на магистрала "Марица" са 46-годишен турски гражданин и 62-годишен български гражданин.

Още по темата
Самоличността им е потвърдена, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Верижното ПТП стана край Харманли малко след 7 часа тази сутрин.

И двамата са били шофьори на товарни камиони с турска регистрация. До момента е ясно, че на четирима души са причинени средни телесни увреждания, а още няколко имат по-леки наранявания.

От пресцентъра на ОД на МВР - Хасково информираха и за ранените, получили помощ в МБАЛ - Хасково.

В ортопедичното отделение са били приети 60-годишен водач от Сърбия с открита фрактура на ляв крак, 39-годишен мъж от Босна със счупени ръка и крак и разкъсна рана на лява ръка, както и баща и син от Свиленград.

Родителят на 42 години е със счупени 6-то и 8-мо ребра и луксация на става на десен крак, а синът му е с фрактура на лакът на дясна ръка. Последният, посетил болницата, е бил 41-годишен турски водач, на който не са били установени травми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много пъти съм казвал - куките не са безполезни, куките са ВРЕДНИ!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14 Я не се прави на тираджия бе, бе *** гербаджийски. Катали са в две колони, защото полицаите така са организирали конвоя. Сега просто държавата трябва да плати щетите.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като е конвой, имало е пилотираща кола на КАТ. Кой ще отговаря за смъртта на загиналите водачи и щетите? Кой е организирал конвоя? Кой е осъществявал контрол по време на конвоя? Не са водачите, ама никак не са! Още веднъж едно доказателство, че в България системите не работят! Пълен хаос! В нормална държава не биха обвинявали водачите, а министърът на транспорта моментално би подал оставка! Ама Българина ще има да чака, някой да носи отговорност! Това е държавата ни българино!
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов само преди дни беше на границата за да се намеси и обърка нещата ето го и резултата.Докога ще умират хора заради негови грешки по пътищата,по строежите на магистралите докога.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЛЕДЕНИ Е БИЛО. ИМАШЕ И СЛАНА
12
4
 
10
 
! Отговори
Овин преди 4 години
Това произшествие на магистралата е плод на безумното неграмотно и некомпетентно поведение на службите Пътна полиция в държавата. В момента КАТ е на свободно падане след като в продължение на пет години се смениха 4-*** началници, кой от кой по некадърни. Последният управлява...просто ме е срам да го кажа. Нека някой журналисти влезе д го интервюира в кабинета му...
11
3
 
4
 
! Отговори
Пипи преди 4 години
Май по такива причини създадоха някакъв гръмко рекламиран Национален координационен център - какво се върши там не е ясно. Вероятно са предупредили местните катаджии, че има мъгла - по данни на АПИ-то, което е длъжно да осигури нормални условия или да предупреди за опасна мъгла. Майтап бе Уйли, както би казал АЛФ.Някъде писаха, че началникът на КАТ в България си подал оставка заради това ПТП. Справка АЛФ.
10
3
 
8
 
! Отговори
Тираджия преди 4 години
Питайте защо са в 2 ленти ? Щото едните изпреварват другите ! Не, че ще изпреварят конвоиращите но как така някой ще кара пред мен или ще ме изпревари! Това е типичното мислене на тираджия който кара Европа Турция !
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12 Майсторе, тия фокуси можеш да ги въртиш като си сам на пътя. Те са повели 30-40 тира в две колони и с никаква дистанция между тях, засили ли са ги с 80 и са ги бухнали в мъглата. Как искаш от 40 човека на куп, двама-трима поне да не сгрешат? Тая тьпотия беше изобретение на Бойко Борисов. Да хванат сега старшията, дето е карал пилотната кола и да му нашият двойно убийство по непредпазливост и да плати щетите с нивите и ливадите на деда си.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Лоша комбинация са попаднали. Мъгла и Лед. Попадал съм в такава комбинация стотици пъти през 40 годишният ми стаж. Най важното е да запазят самообладание да отпуснат газта и с предавките да свалят скороста до тази с която да могат да спрат в зоната на видимост. По всичко изглежда че нищо не са предприели. Щом 20 тира са се ударили нито един нее карал с безопасна скорост. Другият път ще знаят че с газ не се влиза в мъгла. Жалко за убитите. Бог да ги прости.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз чух, че българските власти ги накарали да карат без да почиват
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия коридори и ескорти ги роди пак главъта на Боко Тиквата.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Не е Вавилонско, а Винетутовско. Това му е коридора и ескорта на ТИР-ове.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типична българска просто тия - мало умни полицаи водят стадо доверчиви чужденци. Тези, които предвождат извънредното положение, са със същия умствен капацитет като полицаите от ескорта.
3
3
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Грешка на ескортиращата ги група. 100%
2
3
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОГ ДА ГИ ПРОСТИ
1
4
 
20
 
! Отговори
Ген. майор Муфтарски преди 4 години
Пишете ги към бройката........