Отказали тест за вируса на медсестра от Видин

Жената била в пряк контакт с първия заразен в областта
102

Медицинска сестра от Спешната помощ във Видин казва, че й е отказан тест за коронавирус, въпреки че е била в пряк контакт с първия потвърден случай в областта.

Сега Марияна Върбовска е поставена под задължителната домашна карантина, но няма как да разбере дали и тя е заразена.

Затова решава да си направи така наречения бърз тест, за да разсее паническите притеснения.

Проблемът е, че на болницата във Видин не са предоставени тестове от държавата.

А Мариана и нейните колеги от Спешното отделение остават в карантина, без да  магат да разберат дали всъщност са заразени с Covid-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
всеки разчита сам на себе си - докато не стане лошо!!! там въпрос на късмет - както всичко - в ръцете на докторите!! ужас - всички занем какво е да си в тяхните ръце в България! върнал съм се преди да го затворят Банското и беше всичко в началото но до днес никой не те и търси!!! пазете се сами хора защото никой няма да Ви опази!!!успех!
52
5
 
33
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
Аз се върнах от Банско и на мен ми отказаха! т.е. ми казаха че трябва да отида до лаборатория РЕМУС в София и то само в централата да си платя 120лвЗАЩОТОсъм бил в контакт с болен от корона вирус!!!съм и сме 4 човека вкъщи по 120 лв. - та нали какви приходи сами смятате!!!НАРОЧНО НЕ ТЕСТВАТ ХОРАТА ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ГИ ЛЕКУВАТ! НЯМА КАК И КЪДЕ!по е кубаво да тестваме всички депутати начело с Тиквения бос през няколко дена докато свършат даренията за да сме сигурни че те не са болни!!!
51
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че премиерът си е направил тест за пореден път!
50
2
 
42
 
! Отговори
Дарител преди 4 години
Участвах в няколко дарителски кампании за борба с коронавируса. За аспираторите за Александровска, за отделни болници в страната, в кампанията на МЗ. Дарих си почти цялата заплата, оставих, колкото да остане за варива, хляб и кисело мляко фо следващата заплата. Даренията валяха от цялата страна буквално минута пидир минута и не доумявам за какво отиват тези дарения щом най-бедната част на Европа (СЗ България) е без нито един тест. Искам обяснение за разходване на средствата от дарения
49
1
 
48
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Как може да откажат тест на медицинската сестра? Жената е постъпила отговорно веднага да иска да се изследва,щом е бил в контакт с болен пациент. Каква е такава държава? Тестовете депутатите ги изхабиха май и други няма за обикновените хора.
48
2
 
18
 
! Отговори
Биолог преди 4 години
Има бе моряче, има. Като си платиш 50лв ще се намерят. Ама това са 10% от заплатата на жената. Ама няма да ги даде, защото сега и върви заплатата в къщи и в болницата нямат персонал.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До WhatКъде си живял преди ако не е тайна и най-вече защо се върна в България?
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самозванец такъв ,кажи къде са парите и тестовете! На Президента не му задавали въпроси ,КОЙ УПРАВЛЯВА ,ТИ ! ТИ ЩЕ ОТГОВАРЯШ , ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В ТЕБ !НАРОДА ЩЕ СЪДЪТ !
45
3
 
23
 
! Отговори
Биолог преди 4 години
Знае някакъв таен метод за лечение..Знае как да ти сложи абокат ако някой те фрасне по тъпата глава и трябва да влезеш в спешното. Но няма, защото е в карантина 2 седмици. А е там защото държавата бедна, няма 5 лв за безплатен тест. И ако четеш внимателно, не е само тя в карантина, но и целия екип. Докато има калинки и псевдо генерали, няма да се оправим. А такива се въдят по бързо от вируса, мамка му
44
1
 
24
 
! Отговори
Моряк и половина преди 4 години
Е как така няма тестове във Видин?! Така, ако има болни, как ще се разбере колко са?
43
2
 
36
 
! Отговори
тоталитаризъм преди 4 години
Бойко Борисов му направиха 2 теста за коронавирус.А за другите хора и 1 е много !И после не сме били тоталитарна д-ва ...ДА, БЕ ,ДА .
42
1
 
31
 
! Отговори
Поради преди 4 години
Тъй като ИП се изпълтява проформа, за да се отчита дейност, а хората по места го карат по старому без помощ от държавата, да се махне. Явно тестовете са за определени. Болните и медицинския персонал в провинцията са оставени на сами да се оправят. И не само в провинцията. Здравеопазването ни е сринато.
41
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам да останем тук в България и да я променим !Това е най хубавата земя,това е нашата РОДИНА !Време е да изринем ***!
40
1
 
42
 
! Отговори
Мая преди 4 години
От 4 дни чакам горещата линия за въпроси и отговори към Министерството на Здравеопазването да ми отговори дали пневмонията на майка ми, заради която е приета за болнично лечение не е симптом за коронавирус, защото лекарите в белодробна болница казват че нямат тестове! Майка ми е настанена в стая с 6 други болни с дихателна недостатъчност и никоя от тях не е тествана преди приема
39
1
 
42
 
! Отговори
бай х преди 4 години
в област Видин няма болни защото на болницата във Видин не са предоставени тестове от държавата ... те така из цялата държава няма тестове няма болни
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В края на всичко това ,ще има нещо ново за България ,за добро! БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Е НА ПОЛИТИЦИТЕ ,НАРОДА ЩЕ СИ Я ВЪРНЕ!
37
5
 
9
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Отказ от гражданство и се махаш веднага. Довиждане!
36
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при ГЕРБ, слагат те на първа линия без достатъчно предпазни средства, а като за капак, така са организирали нещата, че ще те тестват и евентуално приемат в болница, когато вече е късно. Хаосът е пълен
35
11
 
21
 
! Отговори
What преди 4 години
Дълго работех и живях в чужбина и я се върнах малко, и ме хвана това. Само да отворят границите се махаме цялото семейство и повече връщане в тази държава няма да има.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Биолог - някой през това време ще умре от липса на медицински персонал.Ще умре. План за изпълняване има.