Ромският квартал в Пещера под блокада заради заразени

В района има вече четири положителни проби на Covid-19
Обновена: 4 апр 2020 15:17 | 4 апр 2020 15:17, Веселина Йорданова
142
Ромският квартал в Пещера под блокада заради заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ромският квартал на Пещера ще бъде поставен под блокада от утре. Ще се допуска излизане на хора, само ако имат необходимост от медицинска помощ.

В района има вече четири положителни проби на Covid-19 и кварталът се превръща в огнище на зараза, каза кметът на Пещера Йордан Младенов, цитиран от БНР.

Още по темата
Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме допълнително мерки и с моя заповед от утре - 5 април, ще има пропусквателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия, обясни той.

По думите му това, което се наблюдава, е, че това са контакти, които са привнесени от чужда държава.

"Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора", каза още Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даваха по нова..плевенско село 5000..ужас кмета как издържа ..и много е прав
67
3
 
26
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Решението, което управляващите НЯМАТ ТOПКИ да приемат е очевидно: Въвеждане на военно положение във всички свърталища и те да се поставят под контрола на полиция, жандармерия и армия. Там където е нужно - полеви болници, ако има луди лекари, които да ходят да ги лекуват - ако не старите хъхpeчки да ги лекуват с баене - или да ходят при Исус, да ги лекува той.Всяко неподчинение да се потушава със сила, нарушителите да се изолират и в трудови лагери след изтичане на извънредното положение.
66
1
 
15
 
! Отговори
Хюго Бос до 73 преди 4 години
Ми, не ние. А политиците под натиск на антибългарските грантаджии. Та не знам кой е за бой, но има държави, които са до решили проблема.,., преди 70 г, защото са прозряли мбхого добре що за създания са.
65
1
 
27
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Както винаги, и тази зараза пламна от оркоподобните. Не знам защо сме длъжни да живеем с тях. Да живеят с тях НПО- та им, а бе да ср крият по офисите на жълтите павета, а обикновеният човек да тегли интеграцията с всичките й ркстри като зарази,мизерия и терор..
64
1
 
33
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Това дразниТо защото така ги научихме - че даже полицията им се моли, вместо тояга и куршум да свистят - затова се докарахме до тука. По всички развъдници е така - Мaнгау на тумбата - ушев обикаля с патрулката да го призовава и да се моли, обърне ли се - тумбата се събира. И да им пишат актове не само за това, ами и за каквото и да е, събираемостта е нулева. Е, като нито има реална санкция, нито полицаите смеят да приложат сила, как да се очаква съзнателност от твaри лишени от самосъзнание?
63
2
 
28
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Нали тия се хвалеха, че били железни и Исус ги пазел? Защо заразените са в Пазарджишката болница, а не са отишли при Исус - той да ги лекува? Здравни осигуровки имат ли платени? Данъци плащали ли са някога? Защо НИЕ сега да плащаме за лечението на индивиди с нулев принос за държавата, които сега и карантина не искат да спазват, нищо че е за тяхно добро?
62
2
 
31
 
! Отговори
Това дразни преди 4 години
В Италия и Испания ЗАБРАНЯВАТ на дори на най-близките да присъстват на погребение заради карантината.Тук МОЛЯТ най-недисциплинираните да не се скупчват, когато надойде родата от цяла България във връзка с тяхно традиционно изпращане на покойник. Дори не ни информират колко сватби и сюнети са отпразнувани в този квартал през последните няколко седмици.И всичко това - за да се правят мили очи на контингент, който не плаща данъци, източва социалните фондове и създава всякакви проблеми!
61
1
 
54
 
! Отговори
Истината преди 4 години
От тези 140 000 върнали се, поне 120 000 са крадци, просяци и ***. И за трите занаята в Западна Европа няма хляб в момента. Скоро всички ромски гета ще пламнат.
60
2
 
11
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
Числено редуциране !!!
59
3
 
29
 
! Отговори
Не хулете команчите преди 4 години
Те са волни войни. Те накараха Европа да е благодарна на короната,че я отърва от тях.Тях корона на ги лови,те ще я искат на крак. Имат имунитет против всякакви вируси. Блокирането на махалата за тях означава сватби,маанета,кючеци и безкраен денонощен празник. Само трябва една линейка наблизо,че като се сбият да кара ранените в бърза помощ. Всичко ще мине лесно.И щом падне забраната те отново впрягат и тръгват към Европа.
58
2
 
30
 
! Отговори
а в америка преди 4 години
В сайта Актуално има статия, че за лечението си в САЩ болни без осигуровки трябва да заплатят около 74 000 долара! Ако не заплатят не се лекуват явно, така е и на други места по света! А тук всички гета са обслужвани за пъпки, рани от семейни сбивания и махмурлук от Бърза помощ, защото нямат осигуровки, а иначе болниците са пълни с *** фамилии, явно обслужвани май в името на печалбата от т.н. "спешна" и "надлимитна дейност"!
57
1
 
21
 
! Отговори
До 61 преди 4 години
Малко вероятно е. Те са болни от всякакви болести. Все едно аз да ти кажа, че пенсионерите ни ще оцелеят, щото са калени на две филии хляб и едно кисоло мляко на ден. С 200 лева, толкоз.
56
1
 
11
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Това си е естествена имунизация , а не зараза. Да знаете ,че тези ще бъдат най устойчивите на грипа.
55
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже по-долу беше спомената Индия, много ми хареса как полицаи разгониха група *** - всеки излизащ беше наложен със сопи по гърба,даже и обувките пред джамията не можаха да си вземат. А най-много се смях, когато пътни полицаи с по една гьостерица изпращаха със здраве преминаващите скутери.Жал ми стана за един, на когото моторетката изгасна точно пред пътния,и докато запали, изяде повече от 10 удара,ама яки..
54
1
 
40
 
! Отговори
Римлянин преди 4 години
Ромският квартал!!!!! Едно време съм съгласен,че е имало ромски квартали в Римската империя!
53
3
 
57
 
! Отговори
промяна искаме преди 4 години
До В.УзуновСофия прие достатъчно ромини в незаконните гета, защото те ходят след поминъка - там, където могат да живеят на чужд гръб! "Гастролират" из цяла Европа и сега, понеже са без оситгуровки и там никой не лекува такива за разлика от тук, пристигнаха за да бъдат обгрижвани, което е недопустимо! Хора, които нямат никакъв принос за бюджета и данъчната система и не са осигурени се лекуват за стотици хиляди левове и това се случва само в България! Време е тази система наистина да бъде промене
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шъ го изкарат на крак,то при тях дръти почти няма,ама без излизане после 20 дена от гетото
51
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех,Адолф..къде си?
50
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние си знаехме,че груповото заразяване ще започне от гетата.Населението им не е научено да спазва правила и не желае да се дисциплинира по всякакъв повод. Ако се засили епидемията, инерцията ще дойде точно от там.
49
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се хвърлят няколко бомби веднага в тази махала.Да се убие вируса от раз.