Всички лекари от болницата в Белоградчик напускат

Най-вероятно лечебното заведение ще бъде закрито
384
Всички лекари от болницата в Белоградчик напускат
Снимка: Pixabay

Всички лекари от болницата в Белоградчик са подали молба за напускане, без тях лечебното заведение не може да работи. Това съобщи за БТА кметът на община Белоградчик Борис Николов.

Затова тази седмица ще има заседание на Общински съвет, на което ще бъде предложено МБАЛ "Проф. д-р Георги Златарски" ЕООД да бъде закрита.

Лекарите се възползват от член в закона, който им дава право да напуснат без предизвестие, във връзка с това, че не са получавали заплати.

До момента задълженията на болницата в Белоградчик са около милион лева.

Петима са месните лекари в болницата, останалите са приходящи.

Според мен всички се стреснаха от ситуацията с разпространението на заразата от коронвирус и това е причината да подадат молби за напускане, каза Николов.

От 2017 година болницата се управлява от прокурист.

Ако бъде закрито болничното заведение в Белоградчик, това ще е втората многопрофилна болница на територията на област Видин, която се закрива.

През юли 2010 година беше закрита болницата в град Кула, а болните - пренасочени за лечение в МБАЛ "Света Петка" във Видин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
21-ви век болници закриваме в България. Тъпата тиква за стабилност говори!
303
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименкмета без заплата ли работи
302
0
 
13
 
! Отговори
До317 преди 4 години
До АнонименЧест и почитания но сегашната управа от години тихомълком иска да затвори болниците във Видин,Кула и Белоградчик, а да остане само тази в Монтана.там се дават и парите.не го правят явно щото ще има брожения.Лекар си,квалифициран , но дали работиш без заплата,дали преглеждаш основно ромско население и дали живееш в дълбоката провинция сред неблагодарни и агресивни хора.
301
0
 
22
 
! Отговори
В Раднево също преди 4 години
В Раднево от години управлението на града умишлено съсипа общинската болница до фалит,затвориха един куп отделения-няма Хирургия ,Ортопедия,АГ ,Детско отделение, останаха само Вътрешни болести и Неврология и то на най- ниско ниво. Говори си ,че щели да правят частен хоспис ,да изкарват пари от болни и възрастни хора.Пълен ужас е .Тези работи стават само с протекция от местната власт. Жалко за града
300
1
 
2
 
! Отговори
до336 преди 4 години
още не е влазло в сила електронно досие на пациента...В същност-влязло е отдавнаВсеки би могъл да си го види,ама е електронно,та за теб не знам, чугунен ми се виждаш по изказа
299
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,медицинският персонал ще бъде мобилизиран??!!,,и как ще стане като са по на 70 - годишна възраст??и на по-млада възраст да бяха, основното си остава- трябва да им плащат заплатии затворници да бяха- пак трябват заплатиЕх,че мъка, господин кмете.Няма да може да я караш такаСъсипал си хубавия градСега посегна и на хората в него
298
0
 
24
 
! Отговори
да, бе.... преди 4 години
Работиш на първа линия, без достатъчно средства за защита, не ти плащат и заплатите, отвреме на време те бият...което обществото -БЪЛГАРСКОТО - редовно подкрепяше поне във форумите и частните разговори и искаш да ти работят! Да, ама не.... да отиде да работи Тиквата, той създаде тази система на безотговорност, насилие, страх, кражби и корупция повсеместна. Доказателства--за 11г. още не е влазло в сила електронно досие на пациента-да се следи къде и как го лекуват -да, ама кражбите ще секнат.
297
0
 
33
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Аз по себе си съдя,забавят ли ми заплатата,напускам. Ако не съм взел 3-4 месеца ,за какво да стоя? Храня семейство,имам разходи и. т.н. Някой се опитва да им вмени вина на лекарите. . видиш ли ,тия пари искали.,... Кой от тия дето пишат глупости работи без пари?
296
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана с оня доктор от Пазрджик с 50К ++ (държавно).
295
0
 
4
 
! Отговори
Мухльо с претенции преди 4 години
Прокуристът сигурно се казва...Бъзински!?!
294
1
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
До муньоМа ти си пр0ст. Хубаво, дали ти пари да гласуваш за тях. *** ти си...Вземи си парите, пък гласувай за когото си искаш, кво му е сложното не разбирам?
293
8
 
5
 
! Отговори
Neizvesten преди 4 години
Na doktorite vbilgariya i 1lv e mnogo te sa naygolemite obirciyi da napukat da si rabotyat po casnite kabineti kradat ot bolnizite i si zarejdat kabinetite i karat vsicki klienti na bolnizite da otivat po kabinetite im vzimat i ot dirjavata i ot castniya kabinet pilni iznudvaci i kratzi da glasuvat zakon koyto raboti dirjavna bolniza da nyama pravo da raboti casten kabinet ili obratnota koyto raboti v casten kabinet da nyama pravo da raboti dirjavna bolniza da napuskat ne bolnizite a stranata
292
0
 
34
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Петима са "месните" ...Камелия, Камелия, къде си го учила този правопис, Камелия ...От месо ли са, че ги наричаш "месни" ... Изключително тъжно е, че журналист не прави разлика между думата "местни" и "месни" ...
291
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да има редовна заплата на лекарите,примерно до около 3500 лева,а не едни лекари да взимат 60 000,70 000 или 200 000 лева заплата,а останалите - мизерни заплати,липса на материали,техника и лошо обслужване на пациенитите!Освен това,ще останете без специалисти и без лекари в по-малките градове и населени места,защото лекарите ще се ориентират само към печеливши специалности и най-големите 3 града,пак заради печалбите!Начина на разпределение е ГРЕШЕН!
290
4
 
16
 
! Отговори
муньо преди 4 години
ГЕРБ ДА СЕ МАХАТ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЬХ И ПАРИ ДА ДАВАТ КАТО МИНАЛИЯ ПЪТ ПАК НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ И ВА ТИЯ ПАРИОТИТЕ НЕМА И ЗА АТАКА НЕ ЩЕ ВИДИМ ЗА КОЙ
289
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
над 40 болници са закрити от Герб па добре е за народа
288
4
 
9
 
! Отговори
Нели преди 4 години
за какво ви е учила държавата бе да кратете ли
287
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я да се провери как е възникнало задължението на болницата и има ли лекари със заплата над 10000!
286
4
 
39
 
! Отговори
1 преди 4 години
"Възползвали се", че на са получавали МИЗЕРНИТЕ заплати!Писнало им е! От мизерните условия на труд, ниските заплати... 2мил. българи ни писна да ни управляват и командват неграмотници, мутри и тарикати - затова и имигрирахме и по-добре! Много ясно си проличава в трудни времена що за стока са хората с пари и власт в България 99%!
285
0
 
12
 
! Отговори
Бритни Груева преди 4 години
Месните хууу, а посните?