Всички лекари от болницата в Белоградчик напускат

Най-вероятно лечебното заведение ще бъде закрито
384
Всички лекари от болницата в Белоградчик напускат
Снимка: Pixabay

Всички лекари от болницата в Белоградчик са подали молба за напускане, без тях лечебното заведение не може да работи. Това съобщи за БТА кметът на община Белоградчик Борис Николов.

Затова тази седмица ще има заседание на Общински съвет, на което ще бъде предложено МБАЛ "Проф. д-р Георги Златарски" ЕООД да бъде закрита.

Лекарите се възползват от член в закона, който им дава право да напуснат без предизвестие, във връзка с това, че не са получавали заплати.

До момента задълженията на болницата в Белоградчик са около милион лева.

Петима са месните лекари в болницата, останалите са приходящи.

Според мен всички се стреснаха от ситуацията с разпространението на заразата от коронвирус и това е причината да подадат молби за напускане, каза Николов.

От 2017 година болницата се управлява от прокурист.

Ако бъде закрито болничното заведение в Белоградчик, това ще е втората многопрофилна болница на територията на област Видин, която се закрива.

През юли 2010 година беше закрита болницата в град Кула, а болните - пренасочени за лечение в МБАЛ "Света Петка" във Видин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които трябва да се махат са точно печалбари, мошенници и изнудвачи.Ти да не очакваш точно те да се загрижат сега в кризата на те лекуват?Пази боже такъв да те "лекува" ще те фалира от взятки и ще си умреш накрая с помощ от *** в бели престилки
243
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търговията със здраве е издевателство и най-долното нещо, което можаха да измислят нашите *** в държавното управление.С тази тъпотия се измести фокуса от главната грижа на зравеопазването - здравето, към печалбарството.Болницата не е магазин - като не може да печели, да го заключиш.
242
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 4 години
Затваряте болница от която може би ще има нужда. Нали очакват хиляди болни от коронавирус.
241
23
 
9
 
! Отговори
U2 преди 4 години
По въпроса се обърнете към преЦидента-той има отговор за всичко.Шипченският вирусолог ще даде пари за тази болница,я само как с един телефонен разговор смъкна цената на газта на половина.....
240
0
 
25
 
! Отговори
Fesa преди 4 години
Хей журналисти,правите ли разлика между месни и местни?
239
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко общински и областни болници ще фалират покрай карантината? Със сигурност това е само първата. Да живее търговията със здраве! Ако някой си мисли, че светът и човекът след кризата ще станат по-добри, жестоко се лъже!
238
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До penchoКъдя?!!!
237
4
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 4 години
До Всичко е по план! Това, ще е 83-тата закрита болница от управлениетао на СЪРП & ГЕРБ .
236
14
 
10
 
! Отговори
pencho преди 4 години
Скоро минавах покрай малки градове и видях големи къщи и скъпи коли, спа, джакузита и все недоволни хора.
235
8
 
24
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Да се закрие Видинска област и да се даде на Сърбия и Румъния. Ще се спестят много пари за бюджета!
234
2
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Думите за метрото са метафорични ...... всички ни карат да плащаме еднакво а получаваме различно ! Ние доматите с колците не ги ядеме както се казва..... Като ни вземате еднакво ще направите хубави болници и в по малките градове или ще направите така,че да дойдат частни такива. Начини има много. Квоти за брой население .... по висок данък в София.... по нисък данък или 0 в провинцията. Стига да има желание може да се направи.... лошото е,че метода на Амон Ра е както на бай Тошо всичко в София ..
233
0
 
3
 
! Отговори
Висенте преди 4 години
да сме живи и здрави
232
0
 
8
 
! Отговори
Антонио Ресио преди 4 години
Местни или месни? Намери си мъж вече Камелийке.
231
0
 
2
 
! Отговори
Kireto преди 4 години
До 252: метрото е с Евро програма
230
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички или всичките пет?Явно е наболял проблем и няма да се реши,щом кметът се готви да закрива болницата
229
2
 
28
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Абе нали имаше по 1000лв. отгоре.Нали бяхме подготвени.Нали българската медицина е на космическо,интергалактическо,екстратерестиално ниво.Нали хората са доволни от Бойко и Мутафа.....Що за наглост.Хара мълчете и трайте.Вие нахранихте политическите прасета и ще ги храните още.Не на антиГЕРБ лъжите.Да живей ББ!Да живей Мутафа!Да живей Корона!Да живей българската Офцъ!
228
3
 
40
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Започвам да се чудя защо хората от Видин плащат еднакви здравни осигуровки като тези в София обаче им липсват още 3 болници ? В такъв случай уместно е да се плащат 3 пъти по малки осигуровки или нещо бъркам "двата шата" : )?
227
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да я закриват тая пародия на държава с бутафорен народ, бутафорни политици.
226
6
 
24
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 242 и накрая всичко отива в София :)Ако някой местен бизнесмен се смили да дари пари за местната болница хубаво, но да разчита на държавата трудна работа ....... Всички пари отидоха за метрото на шопетата :)
225
1
 
21
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Амон Ра го интересува само Сопия. От над 100 години Княжеството работи само за Сопия и Румелия изцяло. Всички ресурси се стичат там и накрая едно нищо. В Сопия на 10 хиляди население се пада една голяма болница. Във Видин това съотношение е на 40 хиляди :).....Не всички искаме да живеем в Сопия а и защо да е така ??!