14 лекари в Гоце Делчев с оставки, прокуратурата проверява

Ще прекрати ли работа местната болница?
29
14 лекари в Гоце Делчев с оставки, прокуратурата проверява
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска проверка на болницата в Гоце Делчев заради оставките на 14 лекари.

Проверката на МБАЛ "Иван Скендеров" трябва да бъде направена от РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи.

Още по темата
Тя е във връзка с множество публикации в медиите, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че лечебното заведение може да преустанови обслужването на населението.

Причината са подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение.

При проверката ще бъдат изискани становище и действия от страна на Общинския съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

От прокуратурата уточняват, че болницата е единствената в района и е сред лечебните заведения, включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Козяк преди 4 години
Четете 12., и ако имате някакви противни аргументи, изложете ги! За системата никой не говори! Тези 14 лекара не са заговорници или престъпници, но им е писнало от неотговорното отношение към цялата здравна система у нас. Защо да лекува Нинова или не знам си кой? Пратете тогава Бойко заедно с неговия Ананиев да лекуват. А ако някой не знае как се става лекар, нека да отвори анатомията и да се опита да запомни поне една страница ...
25
3
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 4 години
Тия 14 "лекари" добре си живуркаха и си лапаха пари, а болницата трупаше задължения. Защо не се махнаха преди, а?! А сега когато някой им секна далаверите и ги накара да работят по правилата, но явно са некъдърни, мързеливи и корумпирани. Като не им изнася и бунт а мишки. Като сте много кадър и си отворете частна практика. Ама не друго е да *** на държавната софра и да получаваш под масата. Който не иска да работи по правилата да се маха. Все пак младите хора трябва да получат шанс!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Причината са подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение."Кво!?
23
5
 
23
 
! Отговори
ти да видиш преди 4 години
Прокуратурата защо не провери къде отиде резерва на НЗОК от 1.41 млрд. лева по времето на Дянков и Атанасова?
22
10
 
19
 
! Отговори
време разделно преди 4 години
Тиквата, Каскета и Годжи, заформиха комбинацията за закриване на територията!
21
3
 
19
 
! Отговори
и други компетентни преди 4 години
органи - ХЕИ, Ветеринарната инспекция, Дружеството за защита на животните, комисията по дискриминация, Пожарната, Хелзинския комитет, Поземлената комисия, Военното Контраразузнаване!Дали пропуснах некой 'компетентен орган' дето трябва да ги провери тези "безотговорни доктори" - оставки ще подават, а? Заплати искат, а? Защитни облекла, а?
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен37 милиона само досега, само за Пловдив.
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма лекари има футболисти тиквата раздаде милиони за стадиони сега е ред футболистите да върната жеста.
18
3
 
18
 
! Отговори
В "гнилите" преди 4 години
До $120 на час дават на медицинска сестра в щата Вашингтон. Американските болници се опитват да привличат персонал. В щата Вашингтон, първото огнище на епидемията от коронавирус в САЩ, седмичната заплата на медицинските сестри е скочила с 90 процента, като в някои болници плащат до 120 долара на час, съобщава телевизия Бе Еф Ем Те Ве (BFMTV). Тежко засегнати от епидемията, американските болници се опитват да привличат персонал, за да се справят с притока на пациенти. В обявите за работа на сестрите се предлагат над 3000 долара седмично възнаграждение, уточнява Си Ен Би Си (CNBC), позовавайки с
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учудвам им се, че с тия мизерни заплати плюс отвратителното отношение към тях и труда им от страна на местните дерибеи и здравни мародери, чак сега си подават оставките!
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В болницата няма нито един болен от вируса, в околията няма такъв. Когато отидеш на лекар в тази болници или в поликлиникато още от вратата ти дават направление и ти казват заминавай за София. Да не говорим за отношението на лекарите към болните. Само възрастни хора се лекуват в тази болница и за всеки възрастен искат да има придружител от близките му, за да може медицинския персонал и санитарите да си пият кафетата и да си пушат цигарите. Ако съм на мястото на кмета веднага ще приема оставките.
15
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е що Корнелия да ги лекува. Тя каква е в момента и по точно в последните 10години... Какво общо има това с темата че лекари напускат не знам. Медиците не са Роби. Това е като всяка друга професия.
14
2
 
22
 
! Отговори
до8 преди 4 години
,,Ще стигнете до мобилизация на медицинските кадри, ама ще е късно. ,,Дрогарю, можеш ли да ,,мобилизираш,, 70- годишните старци и старици?Сигурно можеш, ама ще трябва да им плащаш заплати по време на запас,пък точно там е проблемътИска ти се да ти работят без пари и без лични предпазни средства, щото ако пратиш резервистите на ,,фронта,, без лични предпазни средства -следва трибунал!..за теб!
13
3
 
22
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Майка ми е от Гоце Делчев и разправя че шефа на болницата е адски некомпетентен.И корумпиран.Турил е един клати ... на голяма заплата.
12
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
корнелия да ги лекуна
11
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е болница от времето на соца. Огромна е, някога е работела перфектно. Днес е овехтяла и напълно западнала. Имах нужда да получа спешна медицинска помощ преди 5 години. Беше празничен ден. В цялата сграда нямаше никой, освен един шофьор и той спеше. Ето резултата от 30 години " развитие" и търговия в здравеопазването. Да му мислят хората.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за бай *** български по- важно е пари да има за хора като митко калайджие да строи къщи за гости и да прави чалги и за великите връзкари милионери партийни бизнесмени а сега риве че нямало кой да го лекува ми плащай на хората бе чалгафон некадърен или по- добре е да краде типично по български
9
3
 
7
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
И в тая планинска и труднопроходима местност (Чеч) да не живееш...
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха да ги лекуват Плевнеалиев и Гейбриъл.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стигнете до мобилизация на медицинските кадри, ама ще е късно. При липса на материални условия и адекватно заплащане, единственото спасение ще бъде принудата и страхът от военно-полеви съд.