14 лекари в Гоце Делчев с оставки, прокуратурата проверява

Ще прекрати ли работа местната болница?
29
14 лекари в Гоце Делчев с оставки, прокуратурата проверява
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата поиска проверка на болницата в Гоце Делчев заради оставките на 14 лекари.

Проверката на МБАЛ "Иван Скендеров" трябва да бъде направена от РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи.

Още по темата
Тя е във връзка с множество публикации в медиите, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че лечебното заведение може да преустанови обслужването на населението.

Причината са подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение.

При проверката ще бъдат изискани становище и действия от страна на Общинския съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

От прокуратурата уточняват, че болницата е единствената в района и е сред лечебните заведения, включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При демокрацията и пазарната икономика всички болници трябва да се закрият с изключение на пет болници в София и по една в Пловдив и Варна, където да се лекуват министрите и депутатите.
5
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама те доскоро ни обясняваха колко безсмислени са болниците в малките градове, защото не могат да осигуряват лечение на добро ниво и прочее, сега пък точно тях ги нататрузиха да лекуват болни от ковид.
4
1
 
22
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Сега фалират болници, а по натам и аптеките. Пpocто не са нужни, вече няма болести, освен една за която не помагат.99937
3
7
 
0
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
БойБойбой
2
1
 
28
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
Важно е магистралите да се строят ,и по тях бързо да се движат погребалните каляски ,защото сега само те са на печалба !
1
8
 
39
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПОРЕДНАТА ФАЛИРАНА БОЛНИЦА ОТ БОРИСОВ ЗА КОЯТО НЕ Е ПЛАТИЛ ДЪЛЖИМОТО ОТ ДЪРЖАВАТА!!!!ИНАЧЕ ИСКА ДА ВЗИМА ОЩЕ 20 МИЛИАРДА ЗАЕМ НО НЕ ОБЯСНЯВА ДА КАКВО ГИ ВЗИМА!!!!