Жестът на човечност на баба Надие: Дала си пенсията за благодарност

От сърце била благодарна за човечността на лекарите
7 апр 2020 09:03,
47
Жестът на човечност на баба Надие: Дала си пенсията за благодарност
Снимка: Facebook

80-годишната баба Надие Мехмед живее в исперихското село Печеница. След дълги години стопанска работа грижите за нея често падат на раменете на болницата в Исперих.

Именно затова баба Надие решава да дари пенсията си на лекарите, за да им благодари за отношението и човечността.

"Когато се налага отива в болницата и е много доволна от лекарите, от обслужването в болницата, и затова от все сърце е решила да си дари пенсията", обяснява кметът на село Печеница Севджихан Мехмед, която често наглежда баба Надие.

Още по темата

"От младите все още няма такива дарения, нали? Ние все още не можем да направим дарения, а тя се осмелила да го направи", обяснява кметът.

Наскоро болните колене на баба Недие я довели до болницата и там лекарите й помогнали и я вдигнали на крака. Това я накарало да даде своя скромен принос.

Така скромната пенсия на жената се озовава в плик, дарен на лечебното заведение. "Тя така усеща, че е задължена пред тази болница", каза пред "Нова тв" управителят на "МБАЛ-Исперих" - д-р Абдулах Заргар.

Въпреки че й е било предложено намаляване на сумата, баба Надие е отказала и била категорична, че иска цялата й пенсия да отиде за болницата в Исперих. Сумата влиза по дарителската сметка на лечебното заведение. Там за около 20 дни има близо 80 000 лева. Много фирми от региона са благодетели с големи суми.

"Един човек може да е милионер и да дава 10 000 лева, но един човек, който 100 лева в джоба има-няма, дава 30 лева, това е огромно, както и баба Надие – това е за цял месец. Аз знам, че тя над 100 лева плаща само за лекарства всеки месец. Не е само помощ, това е просто някаква съпричастност, която усещаме ние и персонала. Това за нас е много ценно", добави д-р Заргар.

От болницата искат средствата да бъдат възможно най-добре разпределени. "С тези дарени пари основно ще купуваме неща, които дълготрайно да помагат на болницата, естествено в периода, в който сме - защитни облекла, дезинфектанти. Има маски, сами знаете – двадесетократно по-скъпи са отколкото преди. Много искам да купуваме неща, които да останат в болницата за в бъдеще", каза управителят д-р Абдулах Заргар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
26
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Ако държавата бе държава... нямаше да има нужда от дарения (подаяния)
12
50
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това село в кой вилает е, че няма нито едно българско име, както бабата така и кметът, че и управителят на болницата все арабески, все едно става въпрос за някоя джамахирия, срамота
11
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабата не е дарила, а е подарила. На нея сигурно децата й са подарили пари за да направи този театър. По бай тошово време не минаваха такива циркове
10
16
 
22
 
! Отговори
St. Pumpkin преди 4 години
Троловете на герб са в апогея си днес. След като любимците им крадяха от улици, магистрали, метро и тръбопроводи, които днес след година употреба са за основен ремонт, и след като дадоха няколко милиарда за стари кошници, които не се знае дали изобщо ще дойдат искат обяснение от Радев, който дари заплатата си защо не бил дарявал. Скрийте се бе тролчета скоро тази сбирщина в парламента ще бъде в историята , а тиквата ще е окован при бай Ставри
9
36
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Бабата едва ли говори, камо ли да пише български за да надпише това на плика
8
15
 
19
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Аз дарявам имение в Барселона, щото властите там ще ми го вземат така или иначе. Дарявам мис *** да обслужва болните морално и орално, щото само за това я бива.
7
2
 
55
 
! Отговори
студент преди 4 години
Тази достойна бабка засрами всички мизерни милионери в България , и Онзи който изгони семейството с две деца на улицата !! ! Да си жива и здрава ,бабче !
6
35
 
8
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Вай, вай ни бабата, ни пишман директора на болницата знаеха български, туй ще рече че и магаре ако си плаща може да вземе тапия по медицина у нас, и после се чудим на неадекватните действия на т.нар. специалисти...
5
15
 
21
 
! Отговори
Радев преди 4 години
дари още преди две седмици заплатата си на община Видин. Информирайте се, преди да плюете.
4
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
А министърът на финансите прочете писмото, взе на бабата левчетата, погледна часовникът си за 30 бона и отиде да спи без пари в имението си, до като се строи палатът му за милиони. И всичко това а 4 бона заплата. Крадат като за последно , а хората даряват. Оставка за престъпната хунта от гроб
3
0
 
28
 
! Отговори
От преди 4 години
известно време следя, че големите дарения се правят основно за ВМА, Пирогов и други софийски болници. Другите както се казва кучета ги яли.
2
17
 
24
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Браво на бабата!Радев , върни си заплатата!Не се ослушвай.
1
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ здраве да и дава на бабата.