14-годишно момче нападна възрастна жена от Враца

Престъплението е извършено за стотинки
Обновена: 8 апр 2020 09:31 | 8 апр 2020 08:42, Ния Христова
56
 14-годишно момче нападна възрастна жена от Враца
Снимка: Pixabay
Наблюдава се тревожна тенденция на зачестяване престъпленията, извършени от непълнолетни младежи. След затягането относно положението около коронавируса специалистите очакват, че тези посегателства ще се увеличават.
 
Повечето извършители са от социално слаби многодетни семейства, не посещават училище и в повечето случай дори са откровено неграмотни. Има и пореден пример за нагло престъпление, извършено от непълнолетен срещу възрастен човек буквално за стотинки. 
 
Нападателят е на 14 години, но той е действал като методично като изпечен насилник. 
 
"Преди около седмица той си я е бил набелязал пострадалата като даже е разговарял веднъж с нея уж като случайно минаващ, като така е разбрал, че тя е самотно живееща", обясни Десислав Начков – Окръжен прокурор на Враца.
 
Младежът решил, че жената има пари и я нападнал няколко вечери по-късно в дома й. "Около 21 часа той идва до къщата, прескача оградата и успява да стигне до външната врата", казва Начков. 
 
"Той е опитал първо през прозореца. Не е могъл. След това е отишъл на вратата, но тя това не го е усетила. По-скоро е помислила, че минава кола. И там е започнал да тропа и в мига, в който е счупил малкото стъклце там, тя е чула. То е тропнало и е паднало стъклото", разказва дъщерята на пострадалата жена Румяна Колева. Пътьом намерил дървен кол, взел го и влязал при уплашената жена. 
 
"И е извикал "Дай парите!". Едновременно с това й е нанесъл удар по тялото с дървения кол и тя пада. След като е паднала, той й нанася още 2 удара с юмрук в лицето и с крак в тялото", допълва Начков. Младежът е взел единственото златно бижу на жената и продължил да търси пари. Намерил 40 лева, от които 15 били на стотинки, но той прибрал и тях и си тръгнал.
 
"След това тя е успяла да излезе по някакъв начин. Викала е по двора, ама кой да я чуе по това време?! Всеки се е заключил. Успяла е да отключи портата. Тя е била заключена портата. Показала се на тротоара. В този момент е идвала кола. Хората са я видели", обясни още Румяна. Хората от колата са извикали линейка и спасили пребитата жена. 
 
"Този случай, както и всеки случай, свързан с битовата престъпност се следят стриктно от главния прокуроро и от министъра на вътрешните работи. Ние сме засилили вече контрола в тази сфера. Очакваме дори увеличение на този тип случаи именно свързани с битова престъпност. Следва да отбележа, че е обезпокоително, че напоследък извършителите са непълнолетни лица с нисък социален статус, необразовани, неходещи на училище, което не говори добре изцяло за обществото ни", каза Радослав Димов – председател на Апелативна прокуратура – София.
 
Магистратите предвиждат, че нападателят ще получи една между 3 и 5 години затвор, въпреки че жената все още лежи в болница с натъртвания и счупена ръка. "Но следва да имате предвид и че закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни е доста стар. Той е от 60-те години на миналия век", допълва Димов. 
 
Текстовете му не предвиждат толкова тежки престъпления, извърени от невръстни, на каквито често ставаме свидетели напоследък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БаиКакъв глад те гони? Веднага е отишъл в нон-стопа да си купи ЦИГАРИ и се прибрал!!!! Не в хранителния или баничарницата! Стига сте оправдавали асоциални типове. Онези от Трилистник не са пипнали наличните хранителните продукти. Искали са пари!!!!
33
0
 
4
 
! Отговори
В ситуация като тази преди 4 години
- извънредно положение - трябва да се прилагат и извънредни мерки.Понятието групова отговорност неправилно се пренебрегва. По отношение на този етнос и в ситуация като днешната, задължително трябва да се търси групова отговорност. БЪДЕТЕ СИГУРНИ, че самата ромска общност може най-добре да стегне юздите на поне 90% от престъпниците от своите среди.Само им кажете, че спирате всички помощи и че всички заедно ще трябва да отработят щетите. Ще въведат такъв ред, че муха да бръмне, ще се чуе!
32
0
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
Задължителна химическа кастрация на такива индивиди да спрат да се размножават и задължителен положен труд в уранова мина поне 5г.
31
0
 
5
 
! Отговори
Задължително преди 4 години
Такива да върнат всички пари, които до момента държавата е дала на семействата им като детски надбавки и други помощи заради това, че въпросният непълнолетен престъпник се е родил и съществува. Родителите му да възстановят парите или в брой, или да ги отработят.Ако родителите му са починали или са в неизвестност, той самият да започне още отсега почасово да отработва дълга си. В тяхната общност човек, навършил 10 г., вече може да се жени/омъжва. Значи може да носи и отговорност.
30
0
 
1
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 4 години
Коронавируса, браво за оправените в Турция хахахахахахахаоще, още хахахахахахаха
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милицията пази само някой да не излезе от населено място. Какво става в населеното място им е все едно.
28
2
 
18
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Добре де. За къв ми снасяте няква информация дето е ежедневие. Правилно не ме интересува от къв етнос е. Интересува ме да кажете какви мерки са взети от огромния държавен апарат за да няма такива "социално слаби многодетни семейства". На мен ми звучи точно като на витиеватото "деца в риск". И този случай показва, че не се справят в семейството. Би трябвало всички деца моментално да се "изведат", а към родителите истински санкции.
27
1
 
5
 
! Отговори
One преди 4 години
Честито на активните борци против фашизма. Получавате уникалната чест да интегрирате тези млади "хора" в обществото ни. Хвала вам.
26
0
 
12
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Извънредно положение е, време е да забравим за глупостите с "дискриминацията", това са неща за хора които си нямат проблеми и си търсят "кауза" да се "борят". Сега имаме истински проблем обаче и на хелектората трябва малко да му се затегне каишката.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразят ни много, но и аз ги мразя и от техни магазини, търговци на пазара или където и да било видя ли, че е по тъмен и не пазарувам от тях!
24
0
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Не е имал пари да отпразнува Международния ден на ромите ...
23
0
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Защо пишат "социално слаби многодетни семейства" - много по-кратко е р-о-м-и !!!Че и неграмотни, ами к'ви други да са !!!А по време на извънредно положение не трябва ли да има много по-строги наказания за такива престъпления ???!!!
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пребиват нашите баби и дядовци а властта си трае не взема мерки да не разсърди Европа че има дискриминация срещу един етнос и им дават смешни присъди и те знаят че са недосегаеми и продължават
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се започне още от заглавието, трагично написана статия.
20
0
 
7
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
От 14 непълнолетен и 16 пълнолетни -това първо трябва да приемат срещу престърноста.
19
0
 
14
 
! Отговори
Tret преди 4 години
Това не е нападение! Това и ПОБОЙ!
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този етнос това му е запазена марка да напада стари и беззащитни хора големи присъди трябва за да се спрат
17
0
 
7
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Лошо е , че нападенията ще зачестят - гладьт ще поттикне хората да вьршат престъпления
16
1
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
......й е нанесъл удар по тялото с дървения кол и тя пада (разбираш ли)..........ще получи една между 3 и 5 години затвор (разбираш ли).........Родна реч омайна сладка
15
0
 
17
 
! Отговори
Римска му работа преди 4 години
А днес отбелязваме Международният ден на нападателя........не можа ли да изчака или са му трябвали пари за празника?!