593 станаха случаите на COVID-19, 65-годишен мъж почина в Шумен

На 26 март е дал положителна проба, последните му два теста са били отрицателни
Обновена: 8 апр 2020 17:21 | 8 апр 2020 17:20,
165
593 станаха случаите на COVID-19, 65-годишен мъж почина в Шумен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят.

233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 27 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

През деня е починал 65-годишен мъж, който е бил приет в МБАЛ Шумен и при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Той е настанен в болницата на 26 март с пневмония. Направен му е PCR тест, който е доказал коронавирусната инфекция.

Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб. През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал, съобщиха от областната болница в Шумен.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 24.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалия мъж.

По отношение на общата картина – към 7 април: 332 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 261 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 години.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са както следва: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 10; Кюстендил – 10; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 11; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 32; Русе – 3; Силистра – 2; Сливен – 9; Смолян – 16; София – 351; Стара Загора – 14; Хасково – 6; Шумен – 4.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 32 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало , послевдните в Авропата не се вълнувайте толко, па че сте си последни и след вируса. Или вие искахте изцакате дявола във въздуха и да дръпнете напред, докато другите държави правят карантина?
47
3
 
16
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
"Ей тъ.пак защо наричаш хората, които са предприели собствено начинание "мошеници"!"Наричам ви така защото:1. Не съм виждал във фризьорски салон да дават касови бонове!2.Укривате доходи от държавата и в такъв критичен момент се отразява на работещите за вас! Сега хората са на улицата с ниски обезщетения! Защо? Защото:3.Осигурявате ги на минимална, която превеждате по карта и давате другите на ръка!Не сте ли мошеници?????Няма лимит иначе още ще пиша!
46
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус излезе по-голям фейк от кацането на луната.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ловците на вируси сьобщават.
44
3
 
23
 
! Отговори
45, преди 4 години
Нищо особено не стана с габровците. Ако не ги бяха изследвали, нямаше и да знаят, че носят този вирус. Както и повечето хора по света, впрочем.
43
1
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Атила от блица тука ли са премести ве :)
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво стана с 2 мата от Габрово, които бяха открити първи още на 8 ми март. То мина 1 месец. Излекувани ли са, още ли са в болница? Правят ли се тестове там на техни роднини. Никаква информация
41
3
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
От днес е затворен дворът на училището,в което ходих да бягам . Сутринта си направих тренировката,след обед отивам за втора и-КОЧАН! Нали забраната беше за паркове,детски площадки и градини?!?!?
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да ги видя тия дето нямат търпение да се заразят после какво ще говорят като изкарат пневмонията.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До счетиот смърт ли да ги пишат че са умрели?
38
9
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Шумете дебри и Балкани,бучи ти родното Море,Ковида всеки ще го хванеи в гроба ще го отнесе.
37
6
 
24
 
! Отговори
счети преди 4 години
"Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 24". - тук е "заровено кучето" !!!Значи, ако някой е прегазен от валяк, но при аутопсия се установи, че в организма му е имало КВ 19 ,го изписват за статистиката загинал от нечуваната зверска пандемия...
36
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общият брой на починалите в която и да е засегната от така нареченият вирус държава, не се различава от броя в предишни години. Който има акъл да си направи заключение.За тези,които нямат: чакайте спасение от щаба.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тука дето дрънкате глупости не четете ли новини от други държави? за да тръгне икономиката нали трябва тази продукция да се продаде някъде?
34
13
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Лично аз много се надявах коронавируса да досъсипе окончателно БСП по Италианския и Испанския модел обаче Мутафчийски и Бойко взеха,че го спряха поне засега:):):):)Я ги пусни да си ходат по Шипка и Бузлуджа,пусни ги да играят шах по парковете и после им глей сеира:):):):)Поне 10% по-малко щеха да са на изборите 2021:):):):)Бойко обаче се запъна,стегна положението и пак ше изкарат късмет столетниците:):):):)
33
6
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
Аз да попитам Радев излъга ли в нещо?Или трябва да дрънка колко е розово положението!?
32
12
 
16
 
! Отговори
Чудна работа преди 4 години
Има обаче мегаидиоти, които повтарят навсякъде мантрата,че няма вирус!Явно интересите им са яко засегнати и тази година няма да си купят нова кола и може да не отидат на Малдивите! Другия вариант е да са ниско интелигентни същества!
31
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече съм против мерките защото много хора не ги спазват, което ги прави безмислени. Ето днес хубаво време, хората са навън, бaлъците като мен са вътре. Мерките само ще сринат икономиката. Да се заразяваме всички и на който му е писано ще живее.
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДимитърПовече даже. Без мерки, заразените се удвояват на всеки 3 дена. Труповете - също, но ги следват с 2 седмици закъснение.
29
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ убиха малкия и среден бизнес в България с поредните си неадекватни мерки. Сега всички ще станем таксиджии или ще продаваме гръцки домати на пазара.