Доц. Мангъров за Банско: При тестването да се подберат хора на случаен принцип

Хората са защитени, ако при 70% се открият антитела
Обновена: 9 апр 2020 10:04 | 9 апр 2020 10:04, Анисия Иванова
122

Днес се очаква да започне изследването с бързи тестове на 1000 души от Банско. Това ще са хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон и хора работили на терен по време на карантината. Възможност да се изследват ще имат и граждани, които желаят.

Здравната инспекция в Благоевград и ръководството на общината организират заедно реда, по който ще става тестването. То ще се извършва в местната поликлиника и ще продължи няколко дни. Целта е да се установи колко от жителите вече имат антитела срещу коронавирус и на какъв етап е болестта сред хората в града.

"С премиера нямаме противоречия по принцип, ако се изследват само рисковите групи, ще разберем само за тях. А на нас ни е нужна информация за всички", каза за "България сутрин" инфекционистът доц. Атанас Мангъров. 

По думите му при тестването на жителите на Банско трябва да се подберат хора на случаен принцип, а не само рисковите групи - лекари, полицаи.

"Надявам се, че това, което ще се направи е достатъчно добре обмислено. Не знаем колко заразени има изобщо, в момента почти нищо не знаем за състоянието на имунния статус на населението", обясни Мангъров за Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че се счита, че населението е защитено, ако при 70% от хората се открият антитела.

"Час и половина говорихме с Бойко Борисов за медицинската същност на проблема и какъв е начинът да се излезе от него. За парковете и планините вероятно ще чуете в следващите дни", обясни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 65Хората сутринта на брифинга ясно казаха, че имунитета след боледуване... не е гарнтиран при корона вирусите...Даже вече в Корея има хора, които ги повтаря.
65
0
 
6
 
! Отговори
НЯМА ТЕСТ преди 4 години
До АнонименТеста за антитела изобщо не е тест за коронавирус,не схващаш ли?С теста за антитела НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ,че имаш точно коронавирус,а сега професионално -Тестовете, които правят в момента (PCR), хващат наличието на вирус, във времевия интервал от 3-4 дена след заразяването до 15-20 дни след това. При контактните лица обикновено не се хваща нищо, защото това са едни хора, които са го преболедували вече и не отделят вируса или пък са заразени, но все още не са започнали да отделят вируса, защото се намират в инкубационен стадий
64
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре Мангъров да си мълчи, че освен да се излага в последно време друго не прави.
63
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали притежанието на Мангъров на частна лаборатория не обяснява досегашните му критики на правителството за борбата с коронавируса, питат се в гилдията.Не знам в коя гилдия какво се питат, но най-накрая някои схванаха това, което той казва от доста време - че като си седим по къщите, а не ни тестват, файдата е никаква. Просто си седим. Нито обменяне вируса, че да го прекарат, па дори и полека тия прословути 70%, нито знаем кой досега го е минал и кой - не.
62
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЯ ИСКА ДА ГЕПИ ПАРИТЕ,щото има чсастна лаборатория и фирма,той дори не е добър лекар и пациенти са се оплаквали от него,че само им взима парите,а нищо не върши и не познава.Тестовете не могат да разпознават вируса,това е много сложно за доказване и то в късна фаза,затова тестовете не вършат никаква работа,тестовете за антитела не е тест срещу коронавирус,антитела могат да се образуват срещу различни заболявания или инфекции!
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Наистина защо искат да ни тестват,като тестовете ще покажат,че си бил болен от някакъв грип,но не и дали е корона?
60
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уволнете този досаден досадник.
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ТОЯ,НЕ ДАВАЙТЕ ДА ВИ ВЗИМАТ ТЕСТОВЕ,ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ВИ МИСЛЯТ ИЛИ КАКВО ЩЕ ВИ ВКАРАТ!
58
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Вируса е ексцентричен, за да се добие имунитет трябва човеците да се въртят в кръг...и като припаднат са с антитела вече.
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Южна Кореня над 600 души повторно са се разболели от вируса. За какъв имунитет говорим. Срещу вирус имунитет не се придобива.
56
1
 
1
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Всички ще "желаят"....
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с изследването на полицаите и лекарите в София, защо не оповестихте резултатите. Защото нищо не открихте. Сега пак нищо няма да откриете.
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да ходя в Банско никога вече!
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия са го решили- след католическият Великден тази събота и неделя отпускат мерките, иначе ИКОНОМИКАТА рухва и освен здравните проблеми ще дойде гладът ,а оттам престъпността и насилието.не знам кой ще се разболее и умре зависи..на който каквото е писано.
52
12
 
6
 
! Отговори
Разследване Lupa.bg преди 4 години
Дали притежанието на Мангъров на частна лаборатория не обяснява досегашните му критики на правителството за борбата с коронавируса, питат се в гилдията.И дали той не иска фирмата му да бъде включена в борбата с опасната зараза с бързите тестове за наличие на антитела,за които днес така настоятелно призова.При представянето на екипа на Медицинския съвет той горещо препоръча да започне масов скрининг за COVID-19.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И при 7% няма да откриете антитела. Търсите под вола теле.
50
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя иска да източи здравната каса и парите на пациентите и държавата с частната си лаборатория и фирма,човека е златотърсач,не му вярвайте!
49
1
 
14
 
! Отговори
Винаги преди 4 години
Винаги при спор за начини за предпазване от вируси между инфекционист и пожарникар ще вярвам само на...Пожарникар.
48
3
 
2
 
! Отговори
А преди 4 години
До АнонименНе ви ли е срам да цитирате fake сайтове, четете си ги като ви топли, но поне не ги разпространявайте.
47
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров да обясни зсщо китайските вирусолози не приложиха за китай стадния му принцип. 700 милиона да заболеят и два милиона да измрат.