Доц. Мангъров за Банско: При тестването да се подберат хора на случаен принцип

Хората са защитени, ако при 70% се открият антитела
Обновена: 9 апр 2020 10:04 | 9 апр 2020 10:04, Анисия Иванова
122

Днес се очаква да започне изследването с бързи тестове на 1000 души от Банско. Това ще са хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон и хора работили на терен по време на карантината. Възможност да се изследват ще имат и граждани, които желаят.

Здравната инспекция в Благоевград и ръководството на общината организират заедно реда, по който ще става тестването. То ще се извършва в местната поликлиника и ще продължи няколко дни. Целта е да се установи колко от жителите вече имат антитела срещу коронавирус и на какъв етап е болестта сред хората в града.

"С премиера нямаме противоречия по принцип, ако се изследват само рисковите групи, ще разберем само за тях. А на нас ни е нужна информация за всички", каза за "България сутрин" инфекционистът доц. Атанас Мангъров. 

По думите му при тестването на жителите на Банско трябва да се подберат хора на случаен принцип, а не само рисковите групи - лекари, полицаи.

"Надявам се, че това, което ще се направи е достатъчно добре обмислено. Не знаем колко заразени има изобщо, в момента почти нищо не знаем за състоянието на имунния статус на населението", обясни Мангъров за Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че се счита, че населението е защитено, ако при 70% от хората се открият антитела.

"Час и половина говорихме с Бойко Борисов за медицинската същност на проблема и какъв е начинът да се излезе от него. За парковете и планините вероятно ще чуете в следващите дни", обясни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров се бори с вятърни мелници!за съжаление постановката върви с пълна сила и няма да им стиска да изследват на случаен принцип. Един определен набор е време да се събуди и да си спомни постановката на Каналето с АЕЦ преди много години. Еи как ни стресираха и показаха силата на медиите.
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПитърДрън, дрън... Само е загубил е времето на Борисов...Докажи това, което твърдиш! Не можеш!Лека нощ и повече от 100 милилитра алкохол не употребявай.
104
2
 
7
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Един умен български учен, който е в крак със световния напредък в науката. До момента нито веднъж не е обвинил, обидил, нахокал някого, понася стоически помията, която се излива върху него и през цялото време е глас на разума и спокойствието.Обаче *** си искат оня оперетен генерал и това e. Дразни ги последователното му и интелигентно мислене. Гнила тиква за вас, друго не заслужавате
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно се натиска за някоя публична статика да прилапа пари за уж научния си труд.От къде тестове не ти казва ама трябва да се тества.
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E, стига вече де! Сменяйте вече плочата! Не чухте ли, че вече се сдобриха с ваш Боко?
101
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ох, не мога да му понасям самодоволната и самонадеяна мутра на тозиима далеч по-големи експерти от него на световно ниво, но никой не притежава същата арогантност
100
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скрий се негодник
99
12
 
6
 
! Отговори
ани преди 4 години
Пак ли се показа, бе мишок??? Нещастнико, скрий се и не се явявай.
98
9
 
5
 
! Отговори
4444 преди 4 години
Мангър ли си, Джангър ли си не те знам, но пак правите поредните си глупости. Нали уж цялото население щяхте да тествате. Само отчитате някаква дайност която реално е напълно безмислена. Няма ли да проумеете с тиквите си че от такива хаотични тестове няма абсолютно никаква полза и че трябва да се тества 100% от населението
97
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
матгър-джангъра да млъква вече.това кой ще бъде тестван математиците ще кажат.
96
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 4 години
До Анонименот много часове си отсъсвал
95
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПриНе са ултравиолетови ,а са инфрачервени лампи.Те са заместител на слънчевите лъчи,но също не трябва да се прекалява!
94
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъсъров,разбрахме,че имаш частна лаборатория и фирма и искаш да източиш парите на държавата чрез тях,хайде стига вече!Ставаш досаден,златотърсачо!И без това миналите на преглед през теб,казват че не струваш като лекар!
93
1
 
6
 
! Отговори
Лозунги от Китай преди 4 години
"Тези, които не cи пpизнават, че имат температура, са врагове на народа!"Ако излизаш, ще ти счупим краката, ако протестираш ще ти избием зъбите!"Тестовете не лекуват,само куршума лекува заразените!""Да не оставим нито един трудещ се да умре без лекарска помощ!"допълнени от агенция Синхуа
92
3
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
До ПромиванеПрестани с лъжите си! Точно Мангъров каза, да не се носят маски, било безсмислено.
91
1
 
12
 
! Отговори
При преди 4 години
По времето на соца при грипна епидемия даваха на работещи аналгин хинин, витамин С и В, а в детските градини и ясли облъчваха децата с ултравиолетови кварцови лампи, но тогава храната у нас беше вкусна и здравословна. Много и евтини и вкусни ябълки.
90
4
 
1
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Разбира се. ПРи 3 случая, ще правим тестове в Банско. В София няма нужда. Там са има-няма няколко хиляди заразените!
89
4
 
8
 
! Отговори
Промиване преди 4 години
От 13.03 така ни промиват мозъците, както и по времето на соца не са правили. Мангъров казва , че епидемията ще изчезне при 70% изкарали вируса, но не говори да се пусне всичко на 100%, както е било. Говори за работа при епидемия, а именно спазване на епидемиологична дисциплина, маски, ръкавици, дезинфекция, социална дистанция и карантина са тези, у които е открит вируса. Така правят в Беларус, Швеция, Южна Корея. Така са май и Сингапур и Виетнам, които са за пример, но вирука там е от януари.
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!! - швеците и пет години да откарат в карантина, ния не мое да ги стигнеме, не се хаби!
87
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 91бързите тестове са по 10 евро, PCR тестовете са по 15 евро, те също могат да се правят масово при добра организация, но ние нямаме, щаба ни блее вече 2-ри месец, в Пловдив още няма лаборатория, какво повече да коментирам