Съкратените в Монтана досега са 90 от 2 фирми

Кметът: Очакваме и при нас социалните работници да бъдат тествани
5

1436 гледания   |  Още видео
Около 20 сметища в Монтана са почистени като част от мерките срещу разпространението на Ковид-19. Това съобщи кметът на града Златко Живков в предаването "Денят ON AIR".

"За първи път се случва такова нещо като извънредното положение. Поради тази причина всички от местната власт за първи път се справяме с такова предизвикателство", допълни градоначалникът.

До този момент има само един регистриран случай на заразен от коронавирус в Монтана. Той е пастор от Лом.

"Той е единственият, който е на лечение в Монтана, но той не е от Монтана. Взаимодействието със службите на РЗИ и органите на полицията е изключително важно", уточни Живков пред Bulgaria ON AIR.

Ситуацията по отношение на икономиката също е затруднена, но Монтана бележи ниски цифри на безработица след обявяването на пандемията. На територията на града има около 2340 микро, малки и средни предприятия.

"Ситуацията беше благоприятна за това, че нямаме много случаи на заразени. При мен пристигнаха уведомления за само за 90 съкратени от 2 фирми", допълни  Живков.

"Очакваме и при нас хората от социалните служби да бъдат тествани. В крайна сметка огромната част от натиска се падна върху тях, каза той.


 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 месец
Хлъзгав, като гол ***, нагаждащ се към конюнктурата, като самонагаждащ лагер.Бивш комсомолец, бил делегат на последния конгрес на БКП, събудил се на 10 ноември убеден сдс-ар, преминал през всички видове поддържащи го коалиции. Типичен политик на новото време.Започнал от близко до Монтана Село, имал до преди това само една панелка....За останалото се досещате.
4
2
 
2
 
! Отговори
мазен олигарх преди 1 месец
Теглене бързи кредити после ще му мислите!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До преди 2дена в Монтана имаше 17заразени,поне такива бяха съобщенията от ЩАБА!
Къде изчезнаха останалите 16 короновирусни?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само 90 ли? Да не са изпуснали някоя нула?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В щата Монтана 90, а в Канзас сити 5000(3000 само от Арсенал). Честит ковид на Тиквунчо и компания.