Безплатна разходка в Морската градина? Не, струва 600 лева

Семейство отнесе глоба, защото извело кучетата си в парка
63
Безплатна разходка в Морската градина? Не, струва 600 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина.

Според семейството, от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение.

"Полицаите ми обясниха, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета в паркове и градинки", разказва ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина в Бургас.

"На сайта на Министерство на здравеопазването е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав - министър Ананиев или полицията?", пита той пред Нова тв.

Семейството увери, че спазват дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, които са препоръчани от Министерство на здравеопазването. Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути.

Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени, и апелират за по-голяма точност на наредбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
Странна нация сме. Когато с години ни мачкат с ниски заплати, повсеместна корупция и престъпност ние мълчим и си пием ракията. Когато обаче за 30-50 дни ни ограничат заради този вирус започва яко неподчинение. Е, сбъркана работа. Значи 30 години ни опъват отзад и търпение има а за 30 дни яростна съпротива. Нямам думи
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можели са да насъскат кучетата срещу фуражките.
12
1
 
14
 
! Отговори
Я преди 4 години
Присъствал съм на оперативки на полицията, на районни управления и на общинска полиция. На въпрос какво да правим при едикаква си ситуация, която обаче не е стриктно обективизирана в наредба или закон( най вече наредба). Отговорът е действайте според ситуацията. И редовите полицаи това правят. Пример от морската градина във Варна. Полицаят хваща един човек и му казва: нали знаеш, че санкцията е 5000 лв. Хайде тръгвай защото незнаеш на какво колеги ще попаднеш утре.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обикновено защитавам МВР , но тук пак някой папуняк с големи пагони е инструктирал с газа си не с главста .
10
14
 
21
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Домашните любимци трябва да си стоят у. Дома и на село.превърнаха парковете в кучешки тоалетни
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разходки пред дома. Какво не могат да разберат? Какви паркове? Меметата във ФБ са шеги, не са правила. Движението между областните градове става с декларация,не с куче, ако някой не е схванал.
8
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обжалвайте във 7 дневен срок ако ви глобят , ваше законно право е да се разходите в парка вие имате права според Женевската конвенция и не сте затворници и после в Страсбург ще изкарате добри пари.
7
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли е трудно да предупреждавате хората преди да ги глобите. Хората често са глобени заради незнание.
6
5
 
11
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Каква завист има в някой хора , ами и вие излезте с лапетата си кой ви спира, и без това се събират по детските площадки да пушат и пият.
5
6
 
26
 
! Отговори
Горска градина преди 4 години
Не, не струва 600лв, нито 5000, а много повече.След като бъдат заведени безброй дела и то не само за обжалване на глобите, но и за нарушени права и нанесени щети, предполагам че аналиев, Годжи бери и тиквуня, няма да ги плащат от джоба си, ще ги платят от вашия джоб.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То вече човек не знае за какво могат да го глобят.Всеки ден се променят условията при това извънредно положение.
3
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже малко са ги глобили ,и кучето е трябвало да глобят с 300лв.Дават по хиляда лева за малко кученце ,защото било от много яка порода,а сега се правят на недоразбрали и ограбени!
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви наивни хора!Законите за това са двусмислени за да може да се глобява хората и да се пълни бюджета!
1
12
 
24
 
! Отговори
А бе преди 4 години
...кучкарски дивотии. Само за това, че са ос.рали тревата, заслужават яка глоба.