Безплатна разходка в Морската градина? Не, струва 600 лева

Семейство отнесе глоба, защото извело кучетата си в парка
63
Безплатна разходка в Морската градина? Не, струва 600 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина.

Според семейството, от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение.

"Полицаите ми обясниха, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета в паркове и градинки", разказва ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина в Бургас.

"На сайта на Министерство на здравеопазването е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав - министър Ананиев или полицията?", пита той пред Нова тв.

Семейството увери, че спазват дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, които са препоръчани от Министерство на здравеопазването. Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути.

Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени, и апелират за по-голяма точност на наредбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е останало поне малко мозък на българина няма да пълним гушките на тия ***. Всички се обединете и обжалвайте тези глоби, това е недопустимо да обират народа дето и без това няма много.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчетох целия сайт на МЗ, но такова нещо, каквото твърди нарушителя, не видях, май просто си търси извинение ама не би! Трябва дори да има срок за плащане, а още по-добре би било директно да му се дръпват парите от сметката :)
52
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Има 3 способа за борба с коронавируса:1. Китайски - жестока карантина и наливане на колосална сума пари;2. Шведски - не правиш нищо;3. Български - обявяваш китайски, реализираш шведски и "усвояваш" парите.чета какво пишете и все повече се убеждавам колко е *** българина.Кучетата не са виновни.Съгласен съм че в БГ тези дето си разхождат кучетата не им събират лaйната, но за това че не ни дават да излизаме сме си виновни само ние, като си избираме такива да ни управляват.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом изолират населението по причина временна трябва да има обнародван указ за срока с указания,информация,мерки за целта как ще се проведе по сектори на обществени производствени дейности и населението оказващо се задължително изолирано в случая карантина с мерките необходими и достатъчни за които са издадени наредби постановления на основа указа кои обществено-административни органи ще ги изпълняват с начините по които ще разрешават съгласно обявени образци деклариращи основание,движение,места.
50
2
 
5
 
! Отговори
Кучешка тения преди 4 години
" Кучешка тения е едно от най-тежките паразитни заболявания при човека. Нарича се още ехинококозаи най-често боледуват деца. Кучешката тения представлява малък плосък червей, чиято дължина е до 0,5 см. Възрастният, зрял парaзит на кучешката тения населява тънкото черво на кучето. С изпражненията на кучето те се разпространяват." -това е много по опасна зараза от короната!
49
2
 
6
 
! Отговори
Това от кучетата преди 4 години
"Заразяването на междинния гостоприемник става, когато чрез отделителната система на кучето навън излязат яйцата на тенията. Самото животно - кожа, козина, е заразено. Заразени са също тревни площи, зеленчукови и плодови насаждения, сред които свободно се движат кучета"- Няма нужда от коментар!
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 51 Че кой не иска да се разхожда в парка, бе пумпаЛ? И как според теб ако много желаем и искаме тази наредба да бъде премахната- разхождането на хора в парка ТОВА ще се случи? По какъв начин? Ще отидеш при бат ти Тиквата пред МС да протестираш ли? ***!
47
2
 
5
 
! Отговори
От вируса паника, преди 4 години
а от кучешка тения не!? Информирайте се какви вреди за организъма носи заразата от кучешка тения(има много информация в нета), и тогава философствайте. Мерки трябва да се вземат, но не и като простотиите на Боко и сие!
46
8
 
8
 
! Отговори
Булгар интелект преди 4 години
Някой издава много глупава и безсмислена заповед хората да не се разхождат в парка, наш *** седи на прозореца и започва да плюе по кучетата. Вместо да се замисли, понеже не може, че не кучетата са издали тази *** заповед. Не, наш *** иска и кучетата да са на балконите и ще бъде доволен. Дори ще бъде щастлив, че ето, всички са като маймуни в клетка, не само той. А ако имаше грам мозък щеше да иска глупава та заповед да бъде отменена и всички свободно да се разхождат в парка с дистанция
45
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Само така ще се научи българина да уважава разпоредбите , сега щял да обжалва, .....
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да започнат да глобяват за непочистване след кучето. Ще напълнят хазната и ще дисциплинират кучкарите.
43
4
 
7
 
! Отговори
гогич преди 4 години
Стига с тия Иснабия и Италия, защо не гледате как е в Австрия, Германия.... В Австрия всичко-без аптеки, дрогерий и хрнит.магазини- е затворено, но хората може да се разхождат, тичат и карат колело...И заразените падат като брой последните дни, даже скоро заразените ще са по-малко от излекуваните.Уж в БГ са взети същите мерки, ама май полицейщината е в повече....А и всяка глоба остава за районното у-ние, смятай полицаите колко са мотивирани да глобяват..
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички на 100 м от дома и после кой ще рине акитата?
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова, мерките да са за всички и кученцето да се разхожда в периметър 100 м. от дома.
40
3
 
3
 
! Отговори
бай онзи преди 4 години
Хрумвало ли ти е ,че кучето може да е имало рядко щастие и затова жената да се е отказала ..Случва се и при мен ...оп да го взема и виждам ,че няма смисъл
39
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът не е в това, че имат куче, а че го използват като претекст за разходчица в парка. Както и всички кучкари около мен, на групички и в парка.
38
3
 
6
 
! Отговори
до 38. от с ирландия преди 4 години
Вчера бях на градската стена, която е доста висока на някои места. Под нея има трева и пътеки и хората разхождат кучета. Видях жена с куче и торбичка в ръка, кучето се из*ка, жената се наведе и направи движение уж да го почисти, огледа се внимателно и продължи да се разхожда, оставяйки л**ното на земята. Беше забравила да погледне към стената, кдъето бях аз. Мисълта ми е, там хората не са по-културни от българите, нито цапат по малко. Просто имат функционираща държава и всичко се чисти.
37
5
 
12
 
! Отговори
Бау преди 4 години
"ощетеният". Номера "аз имам куче, ще си се разхождам!" не минава ... Ще си го изведеш пред вас не в градината на разходчица ...
36
16
 
10
 
! Отговори
До Доко преди 4 години
От кое селце си? Някъде, където кучето е на верига на двора и е само жива аларма? Аз съм с две деца и куче и са си приятели, растат заедно. А твоите деца сигурно като водят куче и започват да пият, крещат и изпадат в истерии защото 'как, куче у градо!'. По принцип селските пръчки, които се срамуват от произхода си, вдигат най-много джангър срещу кучетата и насаждат фобии на децата си
35
4
 
7
 
! Отговори
36, преди 4 години
Не сравнявай България с Италия, че става като да сравниш слон с муха. В Нидерландия, Ирландия, Финландия, Дания, Швеция, Германия, Чехия, Унгария и т.н. - имаш право да се разходиш, дори, представи си полудели от ужас човече, и да седнеш на пейка. Ако ти си седиш у вас и се връзваш на нашенските новини - твоя си работа, но не заблуждавай, че и останалите са се парализирали, както тук.