Писмо до главсека: Мога ли да мина КПП, за да видя гаджето си?

МВР отчита спад на престъпленията, домашното насилие не се е увеличило
76
Писмо до главсека: Мога ли да мина КПП, за да видя гаджето си?
Снимка: БГНЕС

"Мога ли да отида да видя гаджето си". Такова официално писмо-запитване получил главният секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с пропускателния режим на изходите на големите градове.

Още по темата
"Това са ограничения, не е наша приумица. На тия КПП-та ангажираме доста сериозен ресурс от наши служители, за да предотвратим разпространението на тази зараза", коментира той.

Ако човек иска да заблуди системата, винаги ще намери начин, царе сме на тази работа, посочи главният секретар на МВР на брифинг в МС.

Ведомството отчита чувствително намалениe на престъпленията в периода на извънредното положение. Една от причините е ограничението в движението и на криминалния контингент.

По отношение на домашното насилие, 72 са били средно случаите на денонощие през 2019 г. В периода 16-31 март са били 77 а от 1 до 5 април - 74. Няма фрапантно увеличение, създадена е организация сигналите да не се бавят, посочи той.

Също се отчита, че престъпления се извършват не от завърнали се лица от чужбина, а от постоянно живеещи у нас.

До момента има регистрирана една телефонна измама по сценарий за болен от коронавирус, в Русенско, и по нея се работи. Този вид престъпления също са намалели.

"Където е необходимо повече полицейско присъствие, ще бъде осигурено", уточни Ивайло Иванов в отговор на въпрос за струпване в ромските махали.

Около 4 хил. православни храма има в страната, МВР ще се постарае да осигури охрана навсякъде за празниците, но призова гражданите да спазват мерките, реда, и да пазят преди всичко себе си, включително като носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
14
 
! Отговори
Писмо до главсека: преди 4 години
-Г-н гл.секретар, мога ли да мина през КПП да видя гаджето си? Отговор: Може ако след това и аз мина да го видя... Наивник, не знаеш ли, че полицай, следовател и прокурор никога не се питат за такива неща и пред тях никога не се признава за пари. Така ти им отваряш портата и те няма да пропуснат да се възползват.
21
0
 
32
 
! Отговори
От ДЕ преди 4 години
Плешо, кажи на шефа си боко тиквата, понеже онзи ден го чух да боботи нещо че кпп-та имало и в Германия, да покаже къде точно са тия кпп-та в Германия освен на границите. Кажи му да звънне на Меркел, та да му прати снимка на кпп-то на изхода на Берлин примерно. Милиционерчета лъжливи
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте измишльотините на другото кубе Томислав.
19
2
 
14
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
*** политици. Пратете военните на границата,а не там да седят полицайте. И върнете полицайте в градовете и селата. Сега всички са по парковете,горичките,пропускателни пунктове,но не и в градовете. Сега всеки кара като ненормален,защото няма контрол. Пръкнаха се и мотористите дето в населено място ми карат с над 120 км. Кой ще ги озаптява.
18
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Хемусвервай на униформите!..Те са "Алфата и Омегата,Началото и Края,Лобута и арестите"!
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главсека хан на хуните и вожд на команчите.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами резонен въпрос... забраняват ни да отидем при любовниците си за да правим истинска любов ...
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Писмо до главсека"Това да не ви е битак бе? Слаб 2.
14
0
 
15
 
! Отговори
Националист преди 4 години
Престъпленията са намалели и затова пускаме от затвора убийците , за да могат да възстановят спада в престъпленията. Браво ! И кой е съдът , който е пуснал в къщи един убиец ??? Това вече е новото правосъдие ли? Значи вече убийството е спорт ? Да почваме да спортуваме тогава !
13
0
 
31
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
В Луковит направо му разбили входната врата на апартамента,пребили го и ограбили!Няколко села по същия начин! България,ЕС 2020 година!На очите си ли да вярвам или на униформи!?
12
5
 
22
 
! Отговори
Честно преди 4 години
Що пък да не пита? Момчето иска да се види с любимото момиче и иска да знае кога ще е възможно. В случая не са повече от трима човека. Ако са двама събиране ли се води? И ще го глобят ли с 5000 лева? Затова първо е попитал. Редно е било да му отговорят от щаба,а не да му се подиграват.
11
2
 
8
 
! Отговори
Италия!! преди 4 години
Италия е с най-старото население.Пуснаха болни в старчески домове.Населението им е 11 пъти колкото нашето.Интубираха всичко живо, което предизвиква инфекции.Статистиката им е изкривена заради практиката да тестват само такива с тежка и проявена симптоматика.Напомням:Данни на английски и италиански, могат да се намерят навсякъде.Умрели от ГРИП в Италия 2019г***68000***
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В герберска България за да сте начлник в администрацията трябва да сте по-грозен от Бойко и по-глупав от калинките му.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 Че той другаря Борисов все такива са му " кадрите"! И ако не знаеш да знаеш! Търсят се " кадри" които Да СЛУШАТ! А НЕ работа да вършат!-:) Виж президента Не " слуша" и е Много " лош" за д-р Борисов и " партията" му!
8
0
 
21
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
какъв спад на престъпноста в ЛУКОВИТ роми пребиха от бой 92 годишен дядо за кутия цигари
7
0
 
10
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
Гусин полицай, не полагате достатъчно усилия! Хората искат да се любят;))) пролет иде;)))! Нима вие, не правите любов? За да сте сигурни бърз тест за коронка на мъжът, бърз тест и на гаджето му и ако са отрицартелни, любов до откат, но дори да не са, г-н полицай, нима любовта не побеждава всичко?
6
1
 
11
 
! Отговори
2021-ва година преди 4 години
2021-ва годинаОт Щаба!Няма болни и умрели,последния зомбиран е умрял у тях от глад преди месец!
5
0
 
15
 
! Отговори
гост преди 4 години
Къде пращате писмата? И аз искам да питам ...
4
0
 
27
 
! Отговори
българин преди 4 години
Така и не стана ясно.Ще може ли аджеба,Да си види все пак гаджето момчето? Ми хора сме де!!-:) Та??!
3
0
 
21
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 4 години
Зажаднял бил човекът,питал.