Писмо до главсека: Мога ли да мина КПП, за да видя гаджето си?

МВР отчита спад на престъпленията, домашното насилие не се е увеличило
76
Писмо до главсека: Мога ли да мина КПП, за да видя гаджето си?
Снимка: БГНЕС

"Мога ли да отида да видя гаджето си". Такова официално писмо-запитване получил главният секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с пропускателния режим на изходите на големите градове.

Още по темата
"Това са ограничения, не е наша приумица. На тия КПП-та ангажираме доста сериозен ресурс от наши служители, за да предотвратим разпространението на тази зараза", коментира той.

Ако човек иска да заблуди системата, винаги ще намери начин, царе сме на тази работа, посочи главният секретар на МВР на брифинг в МС.

Ведомството отчита чувствително намалениe на престъпленията в периода на извънредното положение. Една от причините е ограничението в движението и на криминалния контингент.

По отношение на домашното насилие, 72 са били средно случаите на денонощие през 2019 г. В периода 16-31 март са били 77 а от 1 до 5 април - 74. Няма фрапантно увеличение, създадена е организация сигналите да не се бавят, посочи той.

Също се отчита, че престъпления се извършват не от завърнали се лица от чужбина, а от постоянно живеещи у нас.

До момента има регистрирана една телефонна измама по сценарий за болен от коронавирус, в Русенско, и по нея се работи. Този вид престъпления също са намалели.

"Където е необходимо повече полицейско присъствие, ще бъде осигурено", уточни Ивайло Иванов в отговор на въпрос за струпване в ромските махали.

Около 4 хил. православни храма има в страната, МВР ще се постарае да осигури охрана навсякъде за празниците, но призова гражданите да спазват мерките, реда, и да пазят преди всичко себе си, включително като носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чрез кастинг ли ги събирате все плешивци и калинки?
1
1
 
18
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
И аз искам да видя една мацка от Велико Търново!Тръгвам в полунощ пеша!