Слънчев бряг – място за лечение, а не алкохолен рай

Хотелиер: Все още съм оптимист за лято 2020
10 апр 2020 22:30, Красимир Ангелов
30
Слънчев бряг – място за лечение, а не алкохолен рай
Снимка: БГНЕС

Все още съм оптимист за предстоящия летен сезон, обяви пред Радио "Фокус" Веселин Налбантов, хотелиер и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

"През 1963 година Слънчев бряг е бил замислен като балнеокомплекс. Тук има уникално съчетание на планинския въздух и теченията в морето, има една уникална йонизация на въздуха, която убива вирусите. Това не са голи факти", категоричен е той.

Още по темата
Той бе категоричен, че хиляди хора са излекувани на това място от туберкулоза и малария – бичът за България дълги години. Налбантов заяви, че ще бъде отправен апел към правителството да провери дали това е така.

Според него регионът е несправедливо обвиняван в алкохолен туризъм, тъй като 80% от туристите, които го посещават, са семейства с деца.

"Ние ще направим всичко възможно да сформираме едни преференциални цени. Вече съм разговарял с около 10-на мои колеги. Предполагам, че и други ще се присъединят", посочи Налбантов, но изрази мнение, че държавата още се бави с мерките.

"Всеки един от бизнесите има нужда от кредитиране, най-вече за тези два-три месеца. За да отворим работни места, на нас ни трябват кредити, а още нищо не е ясно за момента. Ние сме ентусиасти - независимо от загубите, които се получиха, ще отворим", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
22
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
то всичко на морето или почти всичко е бетон
2
1
 
47
 
! Отговори
Я се скрийте преди 4 години
Това е все едно пивницата в наше село да стане лечебница.
1
3
 
30
 
! Отговори
Честно преди 4 години
Само да не стане курорт за лекуване от корона вирус.