Кметът на Банско: Можем да тестваме цялата община

Тестовете в града са 6000
12 апр 2020 21:30, Нели Христова
20

На 12.04 в Банско започна масово тестване на жителите на града. Изследванията трябваше да започнат миналата седмица. Оказа се обаче, че няма достатъчно тестове на разположение, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Съдебни дела забавили поръчките им. Депутатът Делян Пеевски успя да достави бързите тестове в Банско преди държавата.

Още по темата

"В момента има над 20 000 теста в държавните болници. Ставаше въпрос за тези бързи тестове, които държавата все още не може да се ангажира да ги купува, защото аз ви докладвах, в момента се водят съдебни дела с Китай", заяви началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Точно в 10.30 ч. бързите тестове пристигнаха в медицинския център в Банско. На ден ще бъдат тествани близо 60 души, а резултатите ще излизат за около 10 минути.

Започна се с най-рисковите групи: лекари и полицейски служители.

"Това са групите, които са най-рискови, които от самото начало с въвеждането на извънредното положение, бяха в контакт с хора, включително болни, преминали през стадии на заболяване", посочи кметът на Банско Иван Кадев.

Броят на първоначално обещаните 1000 теста нарасна на 6 000. И държавата, и дарители отпуснаха повече.

"Много са тестовете. Това, което ни беше обещано и това, което получихме вчера, можем да тестваме почти цялото население на общината", потвърди още кметът на Банско Иван Кадев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Битият си е бит... преди 4 години
Г-н кмете, очевидно Банско и Цеко Минев не се ползват с обичта на премиера. Вие бяхте любимци на Цв.Цв., той беше скиор. ББ си псдаше по младите булки, но вече годините го налегнаха и е на диета...Затова ви стовари полицаи и жандармерия и ви показа какво може да направи бивш пожарникар и СИКаджия.Не дразнете питбула, има време да сторите това, ама не сега.Дори тестовете да покажат, че в Банско заразените не са повече от тези в напр.Дряново,Вършец, но нито мин.Маринов,нито Годжи ще признаят това
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да ви изпратим назад или напред във времето таман там няма да има вирус, само да не се натъкнете на Гоце в по-ранните му години, че нещо е много изнервен
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам за Марк Жирардели, известен с българското си име Цеко Минев, при положение че вадят пари с труда на банскалии, Делян Пеевски да купува тестове. Я гласуват за него, я не!
11
0
 
11
 
! Отговори
бай Стамат преди 4 години
Значи, не е нужно да се тества цялата община.Изследвайте даскалицата, попадията и кмета.Ако те имат антитела, значи има обществен имунитет.Теория на мрежите.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и да тестват все тая, това е гнездо на заразата и трябва да се изрине до основи и да се възстанови природата
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тествайте през 10 дена цялата община и така до септември!.За какво ви е това тестване?
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи кво излиза в град обявен за най-опасен ,най-затворените с коронавирус ,от 150тествани 7 по някакъв начин са срещнали коронавируса!Това са 5%!!!А,какво да кажем за градове и области с по 2-3 заразени и вероятно с 0,01 % от населението се е срещнало с вируса,държавата блокира икономика,тормози населението им с излишни забрани,това си е за съд и то Страсбург!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ше ги спукат от тестове може и всеки ден.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата дойде в България от чужбина и продължи да идва и досега. Блокадата на Банско беше ненужна. Трябваше още преди повече от два месеца да се направи това, което направиха в други държави - реална карантина за всички идващи от чужбина под надзора на държавата на специално отделени за карантината места. Ако го бяха направили, нямаше да има нито един заразен на територията на България, а заразените дошли от чужбина щяха да са в пъти по-малко.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шест хиляди теста за Банско!Еми то в цялото село Банско няма толкова хора,даже и в цялата община!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАНСКАЛИИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗАХА,ЧЕ СА СТРАШНО *** НАРОД...И НЕКА ПЪРВО ДА ИМ НАПРАВЯТ ТЕСТ ЗА НАЛИЧИЕ НА МОЗЪК В ГЛАВАТА.АМА С КАКЪВ АКЪЛ ТИ ОБВИНЯВАШ ТУРИСТИТЕ ЗА НАЛИЧИЕТО НА НЯКАКЪВ ВИРУС. ХОРАТА,ОТ КОИТО ЗАВИСИ ЖИВОТА ТИ,ПОМИНЪКА ТИ,ХЛЯБА ТИ.АНГЛИЧАНИТЕ СА ВИНОВНИ!СЛЕДВАЩИЯТ СЕЗОН ЩЕ ВИДЯТ ТУРИСТИ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.ДО ТОВА ВОДИ АЛЧНОСТТА И ВИСОКОМЕРИЕТО НА ЕДИН САМОЗАБРАВИЛ СЕ НАРОД!
3
0
 
9
 
! Отговори
ssss преди 4 години
ще лъсне голата истина.. болни няма... вдигаме карантината и си имаме герой
2
2
 
16
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
А когато тестовете покажат, че е нямало нужда да се затваря цял град, тогава кой ще понесе отговорността?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не са започнали масово тестване.