В Хасково почина 58-годишен мъж с COVID-19

От 3 дни той е бил в интензивното отделение на местната болница
Обновена: 12 апр 2020 09:46 | 12 апр 2020 09:45, Красимир Ангелов
52
В Хасково почина 58-годишен мъж с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Рано тази сутрин в хасковската многопрофилна болница е починал 58-годишен мъж с COVID-19, съобщават от министерството на здравеопазването.

Още по темата
Пациентът е хоспитализиран в инфекциозното отделение на лечебното заведение на 4 април. Ден по-късно при мъжа е доказана коронавирусна инфекция.

Той е страдал от ХОББ, диабет, астма и артериална хипертония.
Заради затруднено дишане и усложнена пневмония на 9 април е приведен в интензивно отделение, където е поставен на апаратна вентилация.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалия мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: ХасковоCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Човекът е бил така и така и с двата си крака в гроба. Г-н Гълъбов, благодаря за коректното и подробно описание на случая. Съболезнование на близките на покойника, а него - Бог да го прости.
30
1
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Кога ли ще почине някой от тоя вирус , а не от други , наистина тежки заболявания ?
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като почнат да ги пишат тия съпътстващи заболявания и ми иде да се гръмна. Почти всички хора над 50 имат някакви съпътстващи заболявания. Ако някой не знае за тях, щото никога не ходи на лекар е друг въпрос. Но всички ги имат, защото с възрастта тялото просто не може да се възстановява толкова добре. Това обаче не е оправдание, че са починали. Убил ги е вирусът. Това е важното изречение. Останалото са глупости. Ако застреляш хронично болен, не си ли убиец? Или си е умрял от болестта.
28
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Малко са хората в България без съпътстващи заболявания. Повечето хора даже не знаят за тях. С тези заболявания живеем средно до 75 години, а с коронавирусът до 63 години. Съпътстващо заболяване е и наднормено тегло или тегло под нормите.
27
1
 
3
 
! Отговори
Заразен преди 4 години
В световен мащаб ХОББ засяга 329 милиона души или около 5% от населението. През 2013 г. болестта е причина за 2 900 000 смъртни случая. Човека здрав като бик, ама коронавируса го е надвил. Лъжци!!!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези болести можеше още 50 години да си живее и да се чувства здрав. Само с коронавирусът не е така.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26 Скептикто държавата вече е пародия ти за здравната система се кахъриш
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С covid 19 а *** какво друго заболяване е имал ? какво само пускате фалшиви новини ? Всеки починал от този вирус е имал и други болести или е бил наркозависим. Няма здрав човек починал само от коронавирус
23
2
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Явно се заразяват хора с нисък имунитет. А от заразените до интубиране отиват с тежки хронични болести.В България хората със съпътстващи тежки заболявания от млада възраст са много. Затова тук имаме по ниска възрастова граница. Лошо работа на здравната система. Това е изводът. Ефинственият министър на здравеопазването, който имаше някакви разбирания за масовото здраве беше Мими Виткова. Оттогава сигурно към 30 нагаждачи.
22
0
 
3
 
! Отговори
до доДнес преди 4 години
алооо стига трихте човека, пита ви нещо, ако искате Бате Ви Бойко да дойде лично да Ви пита. Ей сега на смс че ще му пусна мухата.
21
0
 
4
 
! Отговори
до Днес преди 4 години
ей това Ви питам отново, защо не го триете....ама там си нямат к'апут като Мутафчийски... написано от именувания "факт" или просто сте ***..ки майни....
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това че хората боледуват от какво ли не, не значи че трябва да ги оставим този вирус пиголовно да ги убие. Да той пряко не убива но той усложнява другите хронични болежки с които хората с гидини живеят и се поддържат.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И къде е вироса??с тия заболявания
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак лъжат
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука разни умници май искат да съберат всички хронично болни, които иначе си се лекуват и си живеят нормално, да ги заразят и уморят вкупом и да се свършва. Така ли?Не забравяйте, че сред тези хора има ваши приятели и близки! Нека всеки се замисли колко хронично болни хора познава и дали иска да ги загуби в близките седмици заради вируса?
16
1
 
4
 
! Отговори
препърс преди 4 години
Да почива в мир!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и ок, как Гела го дигнаха за 5 дни на крака, да не се окаже за едни има лекарства а другите само на вентилация, колкото изкара
14
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде юрнаха се глупаците и безсмъртните навънка ... Не ги гледайте нашите специалисти а се интересувайте от това което правят в Италия, Холандия, Испания, Германия, ЮК, САЩ .... стадния имунитет набързо го забравиха. Не сме най-умните нито най можещите, но процента *** в народа определено е най-висок. Няма възрастова група която да е защитена
13
14
 
19
 
! Отговори
i6 преди 4 години
До ЗамисленБаща ми е на 84 години, с ХОББ и хипертония от поне 15 години и си е жив, кара си колата даже. Така че не и обяснявайте, че от тези болести се мре така и така. Да, вирусът обаче не им прощава.
12
14
 
28
 
! Отговори
факт преди 4 години
Словакия брои за починали от коронавируса само доказани случаи на смърт, причинена от болеста ,а не случаи с по 100 съпътстващи смъртоносни заболяванияама там си нямат к'апут като Мутафчийски