Времето днес: Слънчево с температури от 19 до 24 градуса

В четвъртък ни очаква минимална температура от 0 градуса
13 апр 2020 07:31, Ния Христова
2
Времето днес: Слънчево с температури от 19 до 24 градуса
Снимка: Pixabay
Днес времето ще бъде предимно слънчево, но от северозапад облачността ще се увеличава, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са от 19 до 24 градуса, по морското крайбрежие ще са по-ниски. 
 
Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа и умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14 и 18 градуса. Морската вода ще е с температура от 11-12 градуса.  
 
Предимно слънчево ще бъде и над планините преди обяд. След обяд облачността ще се увеличи, а вероятността за валежи е малка. Щу духа слаб до умерен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е окоро 12 градуса, на 2000 метра около 5. 
 
Във вторник сутринта се очаква вятърът все още да е от югозапад. Минималните температури ще са между 18 и 23 градуса. Облачността ще стане по-плътна. След обяд и през нощта срещу сряда от северозапад на югоизток на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлуее студен въздух. Температурите ще се понижат. На места във високите полета в Западна България дъдът ще се превърне в сняг. 
 
Валежите в сряда ще спрат, облачността ще се разкъса, а по-късно през деня и ще намалее. Вятърът ще отслабне, ще бъде от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните межде 8 и 13. 
 
Сутринта в четвъртък ще е студено, минималните температури ще са около 0 градуса. През деня ще бъде слънчево и почти тихо. Ще започне и леко затопляне. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари