Двама от Пловдив на съд за нарушаване на карантината

И двамата нарушители са се завърнали от Германия
14 апр 2020 12:24, Ния Христова
16
Двама от Пловдив на съд за нарушаване на карантината
Снимка: БГНЕС
Мъж на 26 години и жена та 42 години ще отидът на съд за нарушаване на задължителната карантина, съобщиха от прокуратурата в Пловдив, цитирани от в. Монитор. Обвинителните актове срещу двамата са били внесени в съда за насрочване на дата на процесите.
 
И двамата нарушители са влезли в страната през граничния пункт "Дунав мост" при Видин. Завърнали са се от Германия. Мъжът декларирал адрес в Пловдив, а жената – в село Труд край областния център. 26-годишният мъж се прибрал в страната на 19 март, а на 30 март полицаи отишли на проверка до дома му в Пловдив. Там се намирала само жената, с която той живеел на съпружески начела. Тя казала на проверявящите, че той отишъл до магазина, за да купи лекарства. Полицаите останали на място и изчакали 15 минути. През това време мъжът се върнал, но не носел нито маска, нито ръкавици, нитъ пък покупки и лекарства. Той отговорил на полицаите, че ходил до магазина, но без да обясни за какво. Служителите на МВР  разпоредили да не напуска дома си и му връчили протокол за предупреждение, съставен по реда на Закона за МВР.
 
Вторият обвинителен акт е за 42-годишна жена, която се върнала от Германия на 16 март. Била й е предписана задължителна 14-дневна карантина на посочен от нея адрес в с. Труд, област Пловдив. На 28 март жената е била потърсена от полицейски служители, които не я открили в дома й. Те се свързали с нея по телефона и тя им обяснила, че е при приятелка и ще се прибере след малко. След като се върнала, тя казала, че била до църквата, близо до дома й. Полицаите отговорили, че минали покрай храма, който бил затворен и пред него нямало хора.  Служителите на МВР предупредили жената да не нарушава карантината и тя се прибрала вкъщи.
 
Законодателни промени влезнаха в сила и според тях наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години "лишаване от свобода" и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Аман от прости люди...върнаха се сите миячи на чинии и почнаха да бълват заразата...смо побой над такива ромски перли
8
0
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Научи се да пишеш първо на български бе партиотът. Че от написаното едва се разбира какво искаш да кажеш, не всички сме свикнали на планинския ти диалект. Ходи да се правиш на голяма работа пред съседа, пред такива като мен не минаваш, знаеш ли колко такива като тебе са ми минали през ръцете. За пореден път се убеждавам че в България са останали само мaлoумни и крайно *** хора, обединени и двата вида под едно нещо-егоизъм, подобна ситуация изкарва у човек първичните черти на характера.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7...А щом като са си добре там чих Кар търсят тука че се прибират бе сеяндур. Нали са паралии що не си плащат наема и да стоят там.. Или викат защо само ние да мреме защо да не им закараме проказата и на Мизерниците. Да докарахания. Останахме и без трохите които ни даваха. А сега тези прокажените ще си харчат пачките с евро и ще викат. Нема мизерия бе я глей кви пачки имам. А цените ще растат защото прокажените ще пазаруват с пачките. А ние си броим стотинките. Ваштамакя прокаженадебна.
6
0
 
2
 
! Отговори
От лилавите преди 4 години
Трябва да са
5
4
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Хаха да се пукнeш от яд :) По-големи национални предатели от такива като тебе има ли. То се иска гъс да отидеш на запад, колко е по-лесно да наречеш хората там *** и прoдажници защото за 2 месеца изкарват повече пари от тебе за 1г. в кравефермата, където доиш крави а шефа те дои тебе като такава. Зависта е лошо качество, а само ще те светна че тия които се прибраха на талази са от синъо-селения етнос които нямат плащани осигуровки на запад, българите на договор са си още на запад палячo.
4
1
 
1
 
! Отговори
Бойкоебач преди 4 години
До АнонименПри все, в Пловдив са гербери;))) А в селата около Пловдив, ГЕРБ бе срамно разгромена;))), но все пак остава със силно партийно присъствие. И тук искам да разгранича нещата, истинските *** от тези села са от ОПГ ГЕРБ! С една дума, ако се тепа некой, то тия требе се изтепят, немедленно!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пробация
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно заради такива Сеяндури стоим затворени по оборите. Веяли си тааците и сливите по германия яли пили весели ли и когато им отпраха дебелия избегаха като ку, чки от кар. Дойдоха да ни докарат проказата на нас дето никога не сме излизали извън родината си. На нас дето 30 години търпим експериментите на Мутрите, студуваме гладуваме работим без пари но си стоим вкъщи. А тарикатите вместо да гладуват и студуват отидоха наготово в уредени държави да си живеят прокажения животец. Ваштамакядебна.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко подробно е описано...!!! Защо ли???