Нов бум на инфаркти и инсулти в Русе

Хората от страх от COVID-19 не посещават кардиолозите
Обновена: 15 апр 2020 18:59 | 15 апр 2020 09:00, Ния Христова
21
Нов бум на инфаркти и инсулти в Русе
Снимка: Pixabay
Кардиологичната клиника на болница "Медика" в Русе отчита бум на тежки инфаркти и инсулти. Медиците смятат, че хората се страхуват от заразяване с коронавирус и затова твърде късно търсят помощ. Университетската болница е една от малкото в страната, която въведе система за дезинфекция на въздуха. 
 
В отделението по кардиология непрекъснато пристигат нови пациенти. "Има около 20 души с инфаркт, които още не сме изписали и приемаме средно по трима на ден", заяви кардиологът Панайот Панайотов в ефира на Нова тв.
 
Лекарите описват ситуацията като необичайна. "В момента хората се страхуват да ходят при личните си лекари, страхуват се да ходят при амбулаторни кардиолози. Те изчакват, докато нещата да станат драматични, за да потърсят лекарска помощ. Идват 8-10-12 часа след първите симптоми", разказа Панайотов.
 
Специалистите съветват при появата на първи симптоми на болка в гърдите и задух да се потърси помощ. За гарантирането на безопасността на пациенти и медици, тази болница в Русе е една от малкото, която е въвела система за стерилизация на въздуха. Тя унищожава бактерии, вируси, микроби, плесени и спори почти до 100 %.
 
"Вентилатор засмуква въздуха и го прекарва през семпертина с 4 лампи. Това намалява вероятността да бъде жив вируса", добави Кирил Панайотов. 
 
Устройства като тези са поставени във всички отделения и болнични коридори. Персоналът на болницата работи при силна степен на защита. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че всъщност няма значение от какво са умрели. Оня довечера ще ги пише, че са от коронавирус. Все пак трябва от някъде да измислят нови случаи, за да си оправдават мерките иначе току-виж някой се усетил колко са плиткоумни.
14
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
всичко е на нервна почва стрес от сутрин до вечер
13
3
 
12
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Първо - жертвите на инфарктите и инсултите и техните близки трябва да заведат масово дела срещу плешивия изр.д-генерал, тулупа Боко и с-ие за ежедневно насаждане на паника, а второ - всички, които са се ос.али от страх от този вирус за мен не са човеци, а двукраки ***!
12
0
 
24
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Какво казвах, че така ще стане. Не може да затвориш паркове, планини и морета за повече от месец и медиите, и жълтите сайтове, вкл. и днес.бг постоянно да бълват 80% съдържание с трупове и болни, и да очакваш друго!
11
0
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Това вероятно важи за цялата страна. Не може да плашиш едно и без това изстрадало население с трупове по цял ден и да има някакъв по-различен резултат. Повече хора ще умрат от влошаване на съществуващи заболявания, от колкото от тоя вирус, защото няма кой да ги лекува..
10
0
 
16
 
! Отговори
ами преди 4 години
Дори да е така това няма значениеимаме пандемия от коронавирус и всички са умрели от нея!!!
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много пиене + малко движение + никакво слънце = катастрофаСтойте си вкъщи и ставайте лоени топки. Досущ като бащицата Ви.
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално починалите от COVID-19, без съпътстващи заболявания, са по-малко от 5. А починалите от инсулт, инфаркт, рак и т.н. заради мерките, както и останалите без работа са хиляди. Нещо не излизат сметките.
7
0
 
30
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Тази информация е пълна ЛЪЖА! Не хората идват късно, а лекарите ги приемат твърде късно. Чакаш като *** пред "Сп/м/ешното и няма кой да те приеме- няма хирург, няма кардиолог, няма уролог.... Единственото ти спасение е да дойде линейка и те да ти съдействат. Истината е че т.н. ни здравна система е блокирана и няма кой да обгрижи другите болни.
6
0
 
12
 
! Отговори
Моля споделете преди 4 години
Има сутрешни упражнения за сърце- правят се само с пръстите на ръцете и се наричат "Мудри". Моля намерете ги в гугъл: "Мудри за сърце" и ги предайте на по-възрастните с молба да ги практикуват всяка сутрин по 2-3 мин. Това ще им реши много проблеми със сърцето!!!Дано ме чуят повече Хора..!Бъдете добри!
5
1
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Това е фалшива новина- всички са болни от Коронавирус!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е "семпертина"!?
3
10
 
2
 
! Отговори
МОМ преди 4 години
Ти си неадекватен. Какво си пил,3?
2
7
 
43
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОРОНА ВИРУСА ЩЕ ВЗЕМЕ МНОГО ПО-МАЛКО ЖЕРТВИ ПРЕЗ 2019-ТА ОТ ВИРУСА БОРИСОВ))))МНОГО ХОРА УМРЯХА ОТ ТОВА , ЧЕ СЕ ЗАЛЕЖАХАИ МНОГО ХОРА СЕ ИЗБИХА ОТ ТОВА, ЧЕ БОРИСОВ СКАПА ДЪРЖАВАТА САМО ЗА ДА НЕ ЛЪСНЕ, ЧЕ Е ФАЛИРАЛ 50 БОЛНИЦИ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЕДВАМ ДИША!
1
6
 
39
 
! Отговори
Мутафчийски преди 4 години
ги стресира всяка сутрин, затова.