86-годишна жена дари пенсията си на болница в Пловдив

Искането й - медиците да имат предпазни средства срещу COVID-19
16 апр 2020 15:15, Петя Славова
25
86-годишна жена дари пенсията си на болница в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

86-годишна пловдивчанка трогна екипа на "УМБАЛ Пловдив" в града, като дари пенсията си от 300 лв. на лечебното заведение с молба с тях да бъдат закупени за медиците предпазни средства срещу COVID-19. Благородният жест е направен дни преди големия християнски празник – Великден, съобщават от лечебното заведение.

Дарителката е пациентка на болницата и многократно е лекувана в нея. Сутринта на Велики четвъртък е пристигнала на входа и заявила на охраната, че иска да отиде при изпълнителния директор. Отговорили й, че няма как да я пуснат, заради въведените противоепидемични мерки.

Още по темата

Тогава тя позвънила на лекаря, който се е грижил за нея преди време и успял да я върне към живота. След като медикът слязъл, тя обяснила, защо е дошла и му връчила плика със сумата, за да го предаде на ръководството. Единствената молба на пенсионерката била името й да не бъде оповестявано публично.

"УМБАЛ-Пловдив% получи дарения от различни дарители, на които сме безкрайно благодарни, но жестът на тази възрастна жена ни трогна до сълзи", коментира пред Нова тв директорът д-р Динчо Генев.

"Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове като 86-годишната пловдивчанка. Независимо че идва един от най-големите християнски празници - Великден, останете си вкъщи", апелираха от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се това да е лъжа. Ако не е как не ви е срам да вземете на наивната жена парите? Не е работа на народа да оправят държавните институции. За това се плащат данъци! Не стига че в момента в тази сфера работят на мижав процент от капацитета. А има и наивници дето пляскат...
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дарения от толкова възрастни хора не трябва да се приемат. Стоят без пари след това и се чудят какво да правят. Не мисля, че са с всичкия си, а винаги има такива, които се възползват. Едно нормално общество не би допуснало хора с 300 лева пенсия да я даряват. Има хора, от които не трябва да се взема, колкото и да настояват да ти дадат.
20
4
 
3
 
! Отговори
Питър преди 4 години
Дотук два позитивни коментара... Помислете какви хора сме и дали пък затова държавата ни не е клоаката на Европа. Браво на жената, това са българите, които ни дадоха държавата, която ние разсипахме с действия и бездействие! Браво и на Анонимен 13. За останалите още не е късно
19
2
 
4
 
! Отговори
??? преди 4 години
А представяте ли си ГРТБ, ВМРО и НФСБ да дарят милиардите, които откраднаха през последния месец?
18
3
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Тези дарения дават възможност на ГЕРБ да крадат повече от парите за болниците.. Трябва ли да се дарява и да се стимулират крадците да крадат повече?
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ръководителите на болници са хора на място ще разубедят и ще върнат дарението на пенсионерите/освен ако не е пенсионер и с други доходи надвишаващи в пъти пенсията му/. Има хора с пари за раздаване и това не са масовите пенсионери, не злоупотребявайте с добротата и наивността на хората.
16
2
 
15
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Издръжката на болниците не е работа на хората, за да правят нещо специално. Има държава. Щом си здравноосигурен можеш да ползваш продуктите на болниците. Те си взимат парите от здравната каса, а това което тя не покрива си плащат пациентите. Стига стоя популизъм в стил:"А ти какво ще дариш". Иначе щом бабата така е решила нейна воля. Тя се е лишила, не някой друг. Въпрос на личен избор.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте си дарявали мижавите пенсиите, че Баце ще каже, че са ви големи и даже без тези пари можете!
14
3
 
8
 
! Отговори
Аз 311 преди 4 години
имала бол пари дала все едно телефонни измамници с магистърска степен са я атакували
13
3
 
6
 
! Отговори
Пенев преди 4 години
Аз пък ще даря за болните от свински грип. Там починаха 3000 души само в България, ама нямаше ютюб, Юксел и такива сайтчета...Целта на този сайт е да генерира кликания, така изкарват пари..
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз дарих за детската реанимация в Пирогов. Там се спасяват хиляди човечета всеки Божи ден. Какво да дарявам в момента, при условие, че в Пирогов има 200 пациенти, а не обичайните хиляди? Да дарявам за новинарските емисии, докато хора чакат планова операция за РАК? Много няма да дочакат, докато ние пляскаме за 3ма души в реанимация, която побира 84...
11
2
 
16
 
! Отговори
наистина преди 4 години
Горките пенсионери си мислят, че правят добро. А болниците защо са опряли до помощи от пенсионери? Здравеопазването ни е трагично. Масово лекарите и сестрите са в пенсионна възраст. Седим си по къщите не защото така ще се опазим, а за да не претоварим системата. Държавата е създала този проблем и няма да и даваме последните си стотинки.
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 4Данъци всички плащаме, нещо контретно направил ли си, не нали. Криеш се у вас като мишка и пишеш по форумите.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха направо повярвах на тая измислица.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дарете за Венци Мутафа. Освен далаверите във ВМА, политическото назначение от Плевнелиев и огромната му заплата (която бледнее от комисионни по поръчки), сега ще има нужда от пари за костюмчета. Все пак ще зареже пагона и ще става политичар.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така да даряват жълтите си стотинки, а директорите на същите болници да получават по-30-40 000 лв. на месец.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупава, но добра баба.Дарява пари в празна болница, а не когато е пълна с тежко болни.....
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изпълнителен директор? При нас няма болници, а търговски дружества.
4
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на бабата, а вие дето непрекъснато пишете по форумите, помогнахте ли с нещо. Който не е направил нищо, да не пише.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък Боцко изнесе милиарди в сметки в Панама