Автоинструктори от Бургас на протест, бизнесът им пред фалит

5 000 автошколи не работят от началото на извънредното положение
22 апр 2020 20:00, Красимир Ангелов
27

Автоинструктори в Бургас организираха протестно шествие с искане спешно да бъде отменена забраната за провеждане на теоретично и практическо обучение на кандидати за шофьори. Те призовават за подкрепа от техни колеги в цялата страна.

5 000 автошколи у нас не работят от началото на извънредното положение.

Над 15 учебни автомобила се събраха пред Държавната автомобилна инспекция в Бургас и потеглиха на автошествие към центъра на града.

От началото на извънредното положение шофьорските курсове са отменени със заповед на здравния министър. Днес от автошколите внесоха петиция в ДАИ Бургас с 250 подписа.

Автоинструкторите настояват да им бъде разрешено да възстановят шофьорските курсове преди края на извънредното положение.

"Като повечето браншове в нашата област, като таксиметрови шофьори, градския транспорт, скоро пуснаха и фризьорските салони, козметичните. Не виждам защо и ние да не започнем да работим като спазваме всякакви изисквания като си дезинфекцираме автомобилите. Курсистите са с маски, ние с маски, с ръкавици", каза автоинструкторът Петър Марков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Автоинструкторите казват, че забраната обрича бизнеса им на сигурен фалит, а семействата им на мизерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Всички преди 3 години
Всички знаем как си изкарват парите и в какви схеми участват, и колко са безскрупулни.На всичко отгоре винаги хленчещи и недоволстващи. Всички търпим някакви финансови загуби в момента,но не всички гилдии имат вечните претенции към държавата както шофьорите и инструкторите. Те са вечно недоволни.
26
1
 
4
 
! Отговори
F преди 3 години
Тези не заслужават никаква помощ! Това което могат да правят -само да взимат пари срещу които ще ти дават документа. Това е! Да те научат да караш както го правят в чужбина- нито искат ,нито могат.
25
1
 
8
 
! Отговори
Защо има курс? преди 3 години
Тези все реват за пари, а много трудно вършат основната си работа- да научат децата да карат горе-долу добре. Всички знаем, че на става с 30те часа, обаче пускат даже съвсем неподготвени. Синът ни е млад шофьор от есента и се учихме и още учим основни неща, като каране назад, паркиране на малко място, оказа се че не знаят да сменят гума и че имало резервна!- т.е. лоша подготовка на курса. Засега кара само с мен или жената и схваща. Преди време беше същото с дъщетрята. За какво е курсът тогава?
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като нашето население е толкова диво, нека властите си затворят очите и да пуснат този народ да прави каквото иска. Като почнат по стотици на ден, да си заминават, тогава какво?. На плачещите тогава да им се каже, че така са поискали, така им е позволено, и сега/тогава/ сами са си виновни. Какъв ли упреци ще има тогава. Не може от сутрин до вечер само вайкане че трябва да си седят по домовете докато стихне болестта.Непонятно е това провокиране.Вместо да се радваме че щетите са съвсем малки.
23
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 3 години
Принципно са прави. Колкото и да са гнусни. Едно такси дето вози по цял ден пътници и то предимно сигурно към болницата, не е по-безопасно в никакъв случай.
22
2
 
17
 
! Отговори
иван преди 3 години
Познавам пет човека на които тази професия им е втора работа ,тъй че да не се оплакват толкова ,при положение че има доста хора съкратени от работа.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и тия се наредиха до бакшишите. Нагли търгаши, нищо за вас. За тия осигуровки, които сте платили, а реално сте взели под масата стократно повече, толкова ви се полага. Демек- 0. Фалирайте си на воля. И без това държавата от вас почти нищо не вижда като приходи. Виждаме ежедневно вашите ученици по пътищата какво правят. Айде марш сега.
20
0
 
21
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Само днес фалираха две авиокомпании - една германска и една австралийска. Е как така никой не излезе "на протест", че правителствата не разрешават полетите??
19
2
 
18
 
! Отговори
! преди 3 години
*** бизнесмените в тая държава, всеки втори е такъв...и не могат да изкарат и един месец! Специално автошколите какви разходи имат като колите не са в движение? Амортизация ли, гориво ли....или просто нямат 5 стотинки заделени?
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва се .....
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко месеца ще изкарат от подкупите.Не са за оплакване.
16
3
 
23
 
! Отговори
! преди 3 години
Два въпроса само ще им задам. Касови бележки издавате ли? На полигон водите ли ги тия хора? От собствен опит знам какъв е отговора. Същата е работата и с фризьорите, коафьорите, маникюристките......никога, ама никога не съм видял касов бон от фризьор. Сега реват.... държавата а не давала. Ами вие какво сте й дали, че сега чакате на нея? Има мерки от държавата, ама как даде наредите за тях като стена 100% на черно! И поне 50% от икономиката е така, затова по документи сме много бедни!
15
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 3 години
За съжаление вече няколко месеца в Бургас няма компетентен служител, който да разгледа исканията - работната виза на свещеник Похос Микаелян не беше удължена. Да потърсят съдействие от архиепископ Датев Акобян, но Негово Високопреосвещенство отговаря и за България и за Румъния съответно е претоварен и се чака дълго за разглеждане.
14
3
 
5
 
! Отговори
90107 преди 3 години
Сещу вируса ли протестират? Хайде, малко здрав разум! Сериозни мъже тръгнали като панелни евротички да се мяткат.
13
4
 
17
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Все едни и същи пищят за пари, тези от сивия сектор. А пък тези специално,дето продават книжките на убийци,айде моля! Да си имаме уважението
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлемагА ти "вадеше ли кешовица", когато трябваше да си платиш данъците и осигуровките? Не вадеше, а се скатаваше. Като не си давал, сега няма да вземеш. Понимаеш товарищ?
11
2
 
16
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Че наем за колите ли плащате, че ще фалирате ако спрете? Едва ли ... Бакшишите и те опитаха .. Шофьорите са силно интелигентни :D
10
2
 
14
 
! Отговори
е ми преди 3 години
Ей тия пък са най -лесни за заразяване.В една кола цял час с някой млад заразоносител да дишат един и същи въздух ,ами какво пък пречи-нека да опитат.:) И нека да си мислят ,че маската ще ги спаси.
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За къде сте се разбърза ли бе. Да продавате книжки като на оня 22 годишен наркоман ли. Искате да ни избият ли. Печалбите са ви по важни от живота и здравето на хората. Бегайте си на село да копате че земята е обрасла с трънаци и бурени. От 30 години копам садим и берем. Не чакам някой да ме храни. Като изпразните стоките от магазините ще ви питам какво ще ядете. Ще ми ядете.... нема да казвам какво, че нее за пред хора.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната статийка-храница за троловете. Както винаги по това време:) Взе да става скучно:)