Откриха изгубен в планината мъж от Брацигово

Сигналът подал приятел, с когото търсели изгубен кон
22 апр 2020 18:44, Анисия Иванова
7
Откриха изгубен в планината мъж от Брацигово
Снимка: МВР

За по-малко от денонощие полицаи, лесничеи, ловци и доброволци-планинари откриха мъж, загубил се в труднодостъпна планинска местност, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Всичко започнало вчера, когато в късния следобед полицаи от участъка в Брацигово и РУ-Пещера получили сигнал от 64-годишен жител на Брацигово. Мъжът съобщил, че заедно със свой познат – мъж на 53 години от Габрово, тръгнали да търсят изгубен в гората кон. След като бродили известно време, двамата се разделили в гората, намираща се в землището на село Жребичко.

Няколко часа по-късно мъжът от Брацигово се прибрал, но от неговия познат нямало и следа. Тогава той решил да сигнализира за случилото се в районното управление в Пещера.

Полицаите претърсили района, но с наближаването на нощта шансовете да го намерят станали минимални, за това решили да продължат сутринта.

Днес екип от 15 души – полицаи от Брацигово и Пещера, горски работници, ловци и доброволци сформирали екип и предприели по-мащабно издирване.

Обхваната била територия характеризираща се с труднодостъпни скални урви, стръмни и много опасни склонове на близкия язовир "Кричим", гъста растителност, както и наличието на хищни диви животни. За голяма радост усилията им се увенчали с успех.

В следобедните часове, в местността "Раздол" мъжете открилия загубилия се мъж в добро общо състояние. Той е транспортиран в Пещера, където е прегледан от лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Не съм писал ,че метода е гарантирано лесен.Но върши работа.
5
0
 
2
 
! Отговори
задачка-закачка преди 3 години
"...приятел, с когото търсели изгубен кон..." въпрос: от каква народност е планинаря?възможни отговори:а: шведб: индиецв: римлянинг: и трите
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Принципно да, но с няколко малки и важни изключения, особено в стръмни и скалисти участъци и каньони, обрасли с гъсти и по правило преобладаващо трънливи храсталаци. Иначе... стигаш до първия непреодолим отвес от 4-5 и повече метра или непроходим гъсталак. И ако не си Беър Грилс и нямаш вълшебна малка раница с въже, сбруя, и т.н. поемаш обратно нагоре. И така, до Н броя пъти, додето издрапаш
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, добре щом свършва добре.Иначе златно правило е - слизаш ниско, намираш поток, рекичка и по течението.Водата винаги ще те изведе до населено място, а и ще вървиш надолу.Може и да обикаляш, но грешка в крайният резултат няма.
2
1
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БРАВО найстина многодобра НОВИНА ДНЕС
1
2
 
10
 
! Отговори
Кики преди 3 години
Браво,една хубава новина днес