Тестват безплатно за коронавирус таксиджиите в Червен бряг

Един от тях е с положителна проба за COVID-19, в болница е
23 апр 2020 19:07, Анисия Иванова
3
Тестват безплатно за коронавирус таксиджиите в Червен бряг
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В Община Червен бряг започва безплатно тестване на всички таксиметрови шофьори, след като един от тях е дал положителна проба за COVID-19 и е настанен в болница, съобщи БНР.

Първите случаи на заболели от коронавирус в Червен бряг са на семейство около 60 години - таксиметров шофьор и служителка в детска градина.

Кметът д-р Цветан Костадинов обяви, че вниманието е насочено към таксиметровите шофьори.

"Начините са сериозна дезинфекция и сериозни противоепидемични мерки от тяхна страна – маски и ръкавици, защото ми се струва, че до този момент се подценява. Предложение, което ще отправя, е за едно тестуване с бързи тестове, което знаем, че няма 100-процентовата достоверност, но поне ще даде някакво спокойствие за звеното таксиметрови шофьори, които са около трийсетина", каза кметът.

Състоянието на двамата пациенти е стабилно. Пълна дезинфекция ще бъде направена и на детското заведение, където работи жената. Издирват се и контактните им лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Messi преди 4 години
Те колко са? Двама или трима?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме им на бакшишите! Нали гледам местните, объркани хора...А и кой би ползвал такси в такъв момент, освен ако не е да го закара до болницата?П.П. Има и друг заразен. Таксиджията не е нулев пациент за вашата паланка. Търсете!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е то оставаше и да искате пари за тестване