Забраняват от утре влизането на коли от Турция

Забраната ще важи до неделя в полунощ, когато отново се отварят границите
Обновена: 23 апр 2020 18:43 | 23 апр 2020 18:30,
48
Забраняват от утре влизането на коли от Турция
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която въвежда временна забрана за влизане на територията на Република България на лица и пътни превозни средства, влизащи от Република Турция през следните граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Още по темата

Изключение се допуска за тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

Забраната е в сила от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април.

Целта е да се осигури спазване на противоепидемичните мерки в началото на мюсюлманския празник Рамазан. Министерството на външните работи на Република България призовава българските граждани да се въздържат от всякакви пътувания, освен ако това не е абсолютно необходимо. Призивът важи и за всички български граждани, които пребивават постоянно в чужбина.

„Отправихме предупреждение към българите да не пътуват при своите роднини в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега отново го правим и в началото на Рамазана. Дори след отпадането на забраната гражданите, пътуващи между България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата“, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя проведе телефонен разговор със своя турски колега Мевлют Чавушоглу, с когото обсъди въвеждането на тези временни мерки, които са в интерес на гражданите и на двете страни. Захариева честити на министър Чавушоглу Деня на националния суверенитет и на детето, както и 100-годишнината от основаването на Великото национално събрание на Република Турция.

Двамата министри изтъкнаха отличния диалог между двете страни и високото оперативно сътрудничество между българските и турските институции в борбата с пандемията и в облекчаването на мерките за гражданите и бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Nomwr 17 ti narece islama rak. Rak data hvane. Viros da nisish kakto kitaicite
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Samo da kaja za rapacite ueshti islama. Che Allah ni naudava
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do nomwr 17 q nenarichai islama rak. Rak data hvane. I kitaicite gonarichaha viros..
21
2
 
6
 
! Отговори
Бубето преди 3 години
Всяка заповед на Ананиев е предпоследна.
20
8
 
8
 
! Отговори
Ястреб Ходжа преди 3 години
До 23Сега пък няма и да твърдиш, че ти си чел Корана и проучил исляма, нали?! По начина, по който се изходил по тази тема е ясно че и Библията не си я чел. Ама гай Баньовеца си е такъв - нищо не знае, но по всичко се изказва.
19
8
 
9
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Не мисля, че си чел религиозните текстове и корана. Такива като теб са мюсюлмани, не защото я разбират тази религия, а защото им е наложено още в детството. И вместо да намериш информация, следваш разни шарлатани като ходжи, имами, мюфтии, дядовци, бабовци и т.н. Човек, който познава идеологията на тази религия, няма как да я следва, но 99% от турците са такива - не знаят, но следват. За теб нормално ли е да слушаш на неразбираем език езана, който го пеят по 5 пъти на ден, вече от високоговорите
18
2
 
12
 
! Отговори
серсемин преди 3 години
Много са ми смешни! Гн Борисов взима решение и казва на гн Ананиев каква заповед да издаде. Като хер Флик и фон Смолхаузен от "Алоало" са. Сладури!
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По кърджалийско и в пазарджишката римска махала вече тече подготовката за празника, разщъкали са се здраво, но милиционерите не смеят да ги спират за да не ядат бой или да се оплачат от репресии, като по време на възродителния процес. Та и тази мярка, като великденската ще си остане на думи и по телевизията
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От март досега май над 600000 човека са дошли от чужбина, защото не затвориха границите. Те ни заразяват.
15
10
 
13
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Родителите ми са промити мозъци и почти не общувам с тях. А турците като цяло, за съжаление, са доста невежи, затова и вярват/следват този рак, наречен "ислям". А ислямът даже не е религията на турците, а на арабите. Оригиналната религия на турците е Тенгризма, но на турчина по принцип му липсва вроденото любопиство и критичната мисъл, затова никога не си задава въпроси и следва стадото или каквото му кажат, а ислямът такива най-много ги обича - невежи и незадаващи въпроси.
14
2
 
6
 
! Отговори
! преди 3 години
А Доган има ли турско гражданство?_________Искаше да питаш да ли има руско гражданство нали?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей, номер 8, не се прави на улав! За български граждани границите досега не са били затворени! Затова сега затварят временно тази с Турция!
12
0
 
16
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Правилно решение. Няма нужда да се разхожда вируса. Като мине зора да заповядат. И аз пътувам в Турция, хубаво чисто а сега и евтино, нооо след вируса!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя беше затворена от турската страна..
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10A с какъв чин сте?
9
12
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Атеист съм с родители турци. Напълно подкрепям идеята за спирането на двойното гражданство, тия само точат бюджета без да допринасят с нищо, а децата им отиват да работят в Европа благодарение на българския паспорт. ЗА съм и за забраната на Исляма и ислямските традиции, тогава грозните арабски имена ще изчезнат от само себе си.
8
8
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
В Търговище и Разград - Няма Ковид 19,А в Кърджали - само 13 стари случая ,Сега Пенсионерите в Турция , ще се втурнат и ще заразят Всички,Ще дойдат Еднопосочно, защото Турция Затвори границата с България преди 1 Месец,И Решението е Много Правилно
7
2
 
11
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Ама тя до сега отворена ли беше?! Аз... понеже от месец казвате извънредно положение и нали... няма значение явно не съм разбрал....
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха тия ще се наблъскат в рейсовете ...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво