Тестват работещите в Спешна помощ в Пловдив за коронавирус

12 са инфектираните медицински лица в Пловдивско
Обновена: 24 апр 2020 15:03 | 24 апр 2020 14:57, Анисия Иванова
9
Тестват работещите в Спешна помощ в Пловдив за коронавирус
Снимка: Pixabay

Новият случай на положителен с COVID-19 в Пловдив е на лекар, който работи в Спешна помощ. Той е хоспитализиран за лечение в Транспортна болница. Положителното в случая е, че медикът не е бил на работа от 10 дни, самоизолирал се е, а това до известна степен намалява риска за неговите колеги. Това съобщиха от Областния кризисен щаб в града.

Областният управител Дани Каназирева свика рано днес извънреден Медицински щаб. Единодушно е прието да се извърши тестване на 110 души от Спешна помощ. Изследването ще обхване контактните лица и екипи, работещи в Спешна помощ на територията на Община Пловдив. Медицинският щаб реши тестването да започне още днес и да се извърши в лабораторията на УМБАЛ „Каспела“.

„За мен това е изключително важно и настоях за масово тестване в Спешна помощ, за да се осигури спокойствието на работещите там, а и да не се поемат рискове за намаляване на екипите в това толкова важно за здравната система звено. В такава ситуация не трябва да се пестят ресурси, а първо да се мисли за лекарите и останалите работещи на първа линия", коментира Каназирева.

Тя съобщи още, че вчера 85 служители – медицински и немедицински лица от Спешна помощ, са получили обещаните по 1000 лева допълнително възнаграждение.

С днешния случай броят на инфектираните медицински лица в Пловдив и областта става общо 12 – 3-ма лекари, 2-ма от които са напълно оздравели, 4 медицински сестри, от които две са оздравели, а другите са изписани за възстановяване в къщи, 1 акушерка, която също е излекувана, както и 4 санитарки – две от които са хоспитализирани, а другите две са напълно оздравели.

Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на Пловдив и областта, е 43.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Токсиколог-любител преди 3 месеца
До изнервен 6. - с цялото ми уважение - що не идете доброволец в пловдивската Спешна ??!!! Може пък да намерите там спокойствието и хармонията , които Ви липсват! !!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До сценарий и режисура. Абсолютни глу.пости си написал. От нямане какво.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Леко безсмислени напъни на местно ниво. РЗИ трябва да си направят епидемиологичното проучване, и ако преценят, тогава да разширят и втори ред контактни. Иначе, ще задръстят лабораторията с проби, а опита до сега показва, че я уцелят някой заразен, я не.
Иначе Спешна медицинска помощ, е добре да се проверяват редовно, на извадки от персонала, по метода на пуловете.
6
1
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 3 месеца
До 1. И къде видя вина на щаба бе, кре.тен? Като всеки ден повтарят, че медиците трябва да се пазят максимално. Или понеже си говедо, което мрази щаба по принцип им вмеяваш и вината, че днес е облачно.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а няма ли кой да каже колко изследвани лица има в Пловдивска област, само питам, щото в един Кипър, който е като население колкото Пловдивска област та даже и по-малко има 43 хиляди теста
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ddd
3
3
 
1
 
! Отговори
Ами такситата преди 3 месеца
Които ги возят на работа, а после возят други хора ,много навреме се сетихте ......за мен сте закъснели...
2
3
 
2
 
! Отговори
Сценарий и режисура преди 3 месеца
Ред е на Пловдив. Много дълго ги държи щабната стъкмистика на 40 бройки!
После ще тестват и Столипиново и нещата ще си дойдат на мястото!
Взрив, Бум, Тряс-Прас....
Има още резерви - Плевен, Видин и т.н.
Само в РАЗГРАД няма и няма и да има заразени! Киро Гела се хвърли като един Матросов още в първите дни и спаси феодалното си владение.
Ще удължат ИП-то. И оправданията са по календар - Гергьовден, Байрам, всичко е точно!
1
4
 
3
 
! Отговори
Токсиколог-любител преди 3 месеца
От 43 заразени -12 здравни работници.
.Отлично съотношение - поздравления за мерките на Щаба! !!