Затварят отделение на частна болница в Благоевград заради коронавируса

Двама от пациентите в клиниката се оказали заразени
Обновена: 24 апр 2020 21:41 | 24 апр 2020 21:40, Анисия Иванова
5
Затварят отделение на частна болница в Благоевград заради коронавируса
Снимка: Болницата

Районната здравна инспекция в Благоевград разпореди временно затваряне на вътрешното отделение в частната болница "Пулс", където двама пациенти с пневмонии се оказаха заразени с коронавирус, съобщи БНР.

По данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин 11 са положителните проби в областта за последното денонощие.

Още по темата
Девет са положителните проби от спешното изследване в Симитли, където преди два дни се оказа, че служител на общинската администрация е болен от коронавирус. Заради съпътстващи заболявания снощи той е бил преместен в интензивното отделение.

Три от новозаразените са деца, потвърди директорът на Районната здравна инспекция, д-р Калоян Калоянов.

"Девет случая от тези 11 са контактни на пациента, който е от Симитли, работи в общината. Това са членове на неговото семейство. Всички други от община Симитли са отрицателни. Другите два случая са на хора от Благоевград, те са в "Пулс" в момента са под наблюдение. Предстоят дезинфекция на отделението, спиране на приема към момента, изследване на всички контактни пациенти плюс персонала“, каза той.

Под карантина са поставени всички близки и контактни лица на болните от коронавируса. Те ще бъдат наблюдавани от личните лекари и при необходимост хоспитализирани.

На въпрос на "Хоризонт" дали не е подценен рискът при настаняване на пациенти с пневмонии, съмнителни за Covid-19, във вътрешните отделения, д-р Калоянов каза: "Тези пациенти не са приети в чак толкова тежко здравословно състояние, затова са приети във вътрешно отделение. Те са преценили така“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
И ? преди 3 години
Да не ги приемат ли ??
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете за симитлийския кмет и журналистката от Бтв.