Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала

На входа на кв. "Надежда" има КПП, но това не спира жителите
Обновена: 25 апр 2020 18:55 | 25 апр 2020 18:38,
135
Роми от Сливен пробиха дупка в стена, за да излизат от квартала
Снимка: bTV

Бетонна дупка в стена пробили жители на сливенския квартал "Надежда". Тя беше издигната, за да се спре постоянното движение на хора от квартала, които не спазваха мерките против разпространение на коронавируса.

Десетки граждани на квартала излизат свободно, въпреки редовните патрули на полицията, предава bTW.

В кв. „Надежда“ живеят около 25 хил. души, а на входа има контролно-пропускателен пункт. Много от тях живеят в постройки без ток и вода.

Полицаите следят хората да не излизат на групи и без маски. Такива патрули има на още две места, но се оказва, че мерките не работят, защото инфекциозните отделения са пълни и броят на болните расте.

От автомивката между гарата и квартал „Надежда“ мъж на име Георги всекидневно вижда групи от хора. Именно това и го кара да позвъни на спешния телефон 112. В кварталите „Надежда“ и „Речица“ има пик на заразените с COVID-19.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски заяви, че мерките, които се прилагат, не са достатъчно ефективни. По думите му нищо не би го спряло да предпиеме и други мерки – като затварянето на квартала.

Инфекциозните отделения в града са празни, а медиците искат помощ от частните болници.

"Практиката показва, че пациентите са основно от тази част на града, призна директорът на Военната болница в Сливен полковник д-р Илиян Комитов.

В търсене на изход от тежката ситуация държавата ще работи с пастори, медиатори и ромски лидери. Дали това ще има ефект и ще се стигне ли до затваряне на квартал „Надежда“ – предстои да стане ясно.

Когато видели, че са снимани, жителите на квартал „Надежда“ започнали да целят с камъни заснемащия екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
zoran преди 3 години
Хвала брато!Още една туфла от зидо е мафната!Нема да живете како булгари!Хвала!
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дупка в бетонна стена", а не "бетонна дупка в стена". Масово вече сте неграмотни...
80
0
 
7
 
! Отговори
до 206 преди 3 години
В статията пише първо,че инфекциозните отделения били пълни. В следващото изречение пише,че са празни. Оградата не е строена сега и не е против корона вируса. Тази ограда е от минимум 30-40 години. И добре,че дупката е бетонна,а не керпичена, защото представяте ли си тази дупка да започе да се рони. Рядко *** статия.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не им направят къщи някъде далече от нас да ама те не могат да живеят без да има кои да крадът
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазете се от майстори които ходят от врата на врата. Лъжат и крадът. Заплашват ви и и ви Изнудват. РекетПолиция и Прокоратура нищо не правятНе било престъпление защото сам им даваш.Така, че не им давайте работа ще ви рекетират.От как се случи с мен 4 пъти минават с "изгодни" оферти последно миналата седмица за 5 лв. Да ми работел.
77
0
 
7
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Много неефективно е с АК47!Ракети Град е най добре ще остане само една дупка като тази в стената ама по голяма и в земята.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бетонна дупка в стена ..."Това си е за Нобелова награда. Винаги съм си мислил, че дупката е нещо нематериално по принцип Но от друга страна, има и черни дупки, които са нещо различно Сега пък са открити и бетонни дупки. Очакваме стоманени, полипропиленови, дупки от фибростъкло. Бързо са развива науката, каквото и да говорим ...
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82БПФ е един от най-трезвомислещите сред участниците в този форум и винаги дава много разумни предложение.Рано или късно ще дойде времето те да бъдат приложени на практика.
74
0
 
10
 
! Отговори
Пълни болници преди 3 години
Боже Боряна е написала, че двете болници в града били празни, а те са препълнени, гледайте какво пишете, де и замерваха репортерката на бтв с камъни
73
0
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Каква е тази бетонна дупка в стена? Паднах от коня. Дупка в бетонна стена, мила Борянке. Или дупка в тухлена стена. И така нататък.
72
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БПФДобре ли сте?
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж ни управлява пожарникар , а направо изгоряхме
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко умилително се кефи тиквата че се върнали...портмонето берачите..Тук при него и благодарение на НЕГО..Било така хубаво,че.... Тия зарязаха..високо интелектуалният си труд на запад..и..А истината..там никой бе би лекувал неосигурениНо..той ни кара да плашаме ние..Корона да те хване..ега
69
0
 
11
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Каменната ера е свършила не защото са свършили камъните !!Но...някои..още не знаят....Бб..--.кой ни натресе тоя камък на шията
68
1
 
12
 
! Отговори
До БПФ преди 3 години
Задай си въпроса:защо ги развъждат? Кой нормален,образован човек ще гласува за тези,които управляват сега?Този ет,нос под строй гласува за"числото",което му е казал медиаторът.Наблюдавано в Сливен.
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БПФами какво да ти кажа аз в самоков от роми в поликлиниката не мога да си направя един обикновен профилактичен преглед.едната част от махалата е в болницата,а другата на пазара...никой не работи сред тях,а аз се чудя откъде да си взема свободно време от ангажименти.винаги съм си плащал здравните осигуровки стриктно...
66
2
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
В настоящата ситуация - ЗАЩО ги пускат в болницата, щом не плащат осигуровки, данъци, дори и мерките не щат да спазват, макар нищо да не им струва? Длъжни ли сме, след като ги храним, сега и лечението да им плащаме? Щом са такива непукисти и "свободолюбиви", да мрaт по кaтуните !!! Неосигурен ако отиде в болница, с 1000 лв в ръка да отива, иначе - вън !!!
65
2
 
22
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Решението е само едно в дългосрочен план - да се ПРИЛАГАТ ЗАКОНИТЕ без никаква милост,без компромиси и ревове за "човешки права", защото никой не може да има права над закона. Поголовно унищожаване на незаконните развъдници и свърталища, налагане на ефективни присъди за самонастанилите се, както е по закон, никакви компромиси за педофилство, престъпления срещи собствеността и личността и отказ от труд - и НИКАКВИ ПОМОЩИ на неграмотни и отказващи да работят лица.
64
1
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Очевидно няма нито воля, нито желание да се дисциплинират т.нар. "роми" и властите носят и ще носят пряка отговорност за тази продължителна епидемична ситуация. Първо ги пуснаха тия на тумби да се прибират от западна Европа и да донесат заразата, после ги оставят да правят каквото си щат по гeтата и да се изпозаразяват взаимно - НИКАКВИ санкции няма за тях и заради многото случаи сред тях, НАС ще ни държат затворени, докато икономиката окончателно не се срине.
63
0
 
3
 
! Отговори
До Решението преди 3 години
Нищо няма вече,пустеещи и рушащи се сгради,разграбват се ,скоро ще станат за събаряне,обаче теренът е много апетитен и на хубаво място....