Фандъкова за отворените паркове: Кое е позволено и кое - не

Столичният кмет с пост в социалните мрежи
27 апр 2020 07:00, Петя Славова
77
Фандъкова за отворените паркове: Кое е позволено и кое - не
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От днес са разрешени разходките в големите паркове за деца с родителите им, бременни жени, единично спортуващи и собственици на домашни кучета.", съобщи кметът Йорданка Фандъкова на страницата си във Facebook.

Още по темата
10 са големите паркове в столицата, които са отворени за разходка.

"Позволени са разходките само по определени маршрути. Родителите с деца и бременните жени могат да използват парковете между 9.30 и 18.30 ч., а единично спортуващи и собственици на кучета – до 9.30 и след 18.30 ч.Задължително е спазването на дистанция от минимум 2,5 м и носенето на предпазни маски.

Според съобщението за столицата парковете са разходки са Борисова градина, Борисова градина – лесопарк, Южен парк, парка на НДК, парк "Гео Милев", Западен парк, Северен парк, парк "Заимов", парк "Студентски", парк "Дружба". Паркът на НДК II част е разрешен само за извеждане на домашни любимци.

За да не бъдат затворени отново има определени правила, които е необходимо да се спазват. Сред тях са задължително носене на предпазни маски. Да има дистанция от 2,5 м от други семейства. В парковете ще се влиза само от отворени входове, а всички странични ще бъдат затворени. Нужно е посетителите да изпозват обозначените за разходка маршрути.

Трябва да се избягва докосването на повърхности, както и да се използват дезинфектант и ръкавици. Собствениците на домашни кучета трябва да използват повод.

Забранява се събирането на деца и възрастни от различни семейства. Не може да се използват и детските и спортни съоръжения, както и пясъчниците. Забранени са и игрите на деца в група и с общи играчки, както и не може да се сяда по пейките, нито на тревата и правенето на пикник. Забранена е и употребата на алкохол на територията на парка.

От Столична община препоръчват да не се посещава парка, ако човек има симптоми като температура, кашлица, задух. Също така да не се влиза в парка, ако се види, че има много хора. Препоръчително е да не се остава там повече от 2 часа. Отпадъците да се хвърлят в контейнери извън парка. След прибиране да се измият ръцете и почистят дрехите.

За осигуряването на реда ще се грижат 40 служители на аварийната дирекция на Столична община, доброволци към Столична община, екипи Общинска полиция и СДВР, заедно с велопатрули, конни патрули и охранителни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерала на бесилото
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не си бременна, нямаш малки деца или куче което явно е еквивалент на децата в булгари стан, ти не си човек за властите от герб. редно е тогава да ни освободят от плащане на данъци.
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали искахте паркове? Ето ви паркове...Ха-ха.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гавра
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерси ви за разходката ттъпанари
7
0
 
43
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
При тия условия паркът за мен си остава затворен. Това е като разходка в двора на затвора. Не благодаря!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерси ви за разходката , ***
5
0
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 3 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПъУ милиционери логика не търси.
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще има бая разплакани деца под строй
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускат ни в парка , но с маски а уж сме там да дишаме чист въздух . Хора не ходете в парка , нека видят че не сме овце !
2
2
 
36
 
! Отговори
ДИКТАТУРА преди 3 години
Разходките в парка вече ще приличат за затворническо "каре".Ще се излиза в определени часове.Нямаш право да сядаш, нямаш право да се спираш и да говориш с другите хора, нямаш право да стоиш повече от 2 часа в парка ....И всичко това под зоркия поглед на десетки полицаи.За да аква разходка - мерси !
1
0
 
37
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Значи в автобуса може, дори трябва да сядаш на седалките, а в парка не може да сядаш на пейките. Къде е логиката?