18-годишен не спази карантина, шофира и погуби свой приятел

Тежка катастрофа отне живота на 16-годишен край Омуртаг
29 апр 2020 12:12, Красимир Ангелов
31
18-годишен не спази карантина, шофира и погуби свой приятел
Снимка: БГНЕС

Неправоспособен млад водач е причинил пътен инцидент, в който е загинал пътувал в управлявания от него автомобил 16-годишен младеж, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Тази нощ, около 02,10 ч на път I-4/София-Варна/ в община Омуртаг, до кръстовището за с. Презвитер Козма, неправоспособен 18-годишен водач от село Беломорци, община Омуртаг, управлявайки собствения си лек автомобил "Форд Фокус" с търговищка регистрация при движение с несъобразена с пътните условия скорост след ляв завой е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство.

В резултат автомобилът е излязъл вдясно извън пътното платно и се е блъснал в крайпътен скат. Вследствие на инцидента на място е загинал пътуващ на задната седалка на автомобила 16-годишен младеж, също от с. Беломорци.

Водачът е изпробван за евентуална употреба на алкохол и на наркотични вещества. Пробата за наличие на наркотични вещества със специализирано техническо средство е отрицателна, а тази за алкохол в издишания от водача въздух, направена с техническо средство алкотест "Дрегер", е отчела 0,22 промила алкохол в издишания от него въздух. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване.

По случая е образувано досъдебно производство.

При извършената проверка е установено, че 18-годишният водач е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразителна болест по хората, свързана със смъртни случаи, а именно – по време на извънредно положение, въведено за ограничаване на пандемията COVID-19, не е спазил срока на определената му домашна карантина, който е от 22 април до 5 май и е напуснал дома си в с. Беломорци.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
До До 25"схващачев", благодаря за отговора!!!
24
0
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Не схващаш разликата. За теб отговори нямам.
23
0
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
До До sofetoВсе едно е да умреш от собствено или чуждо обкръжение, ефектът е един и същ! Въпроси?
22
6
 
2
 
! Отговори
Едно време преди 3 години
До Може би трябва промяЕдно време по едно време по Тошево време също беше така.Не можеше да караш курса за шофьор ако нямаш автомобил.За да карам курса трябваше баща ми да ми прехвърли 1/4 Москвич.И си платихме на нотариуса. И си платих за курса. и така до края на света.Нищо ново подслънцето.Важното е да плащаш.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно *** е било заразено с коронавирус и му е станало лошо. Найстина е крайно време полицайте да ги махнете от тези КПП, защото там освен да събират листчета нищо друго не правят и да започнат да си вършат работата.
20
4
 
9
 
! Отговори
До sofeto преди 3 години
Прилики и разлики с Милен Цветков:1. Прилики няма!2. Разлики - от небето до земятаПоследно: Милен е карал по правилата.Онова 16 годишното се е самозатрило от собственото си обкръжение. Други въпроси?
19
2
 
17
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 3 години
Това сега как да го приема? Добра или лоша новина...от една страна едно джипси по-малко от друга очевидно джипситата не признават правила и го доказват за пореден път
18
2
 
16
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Да питат председателя на местното ДПС Хамди Илязов защо неговия електорат е недосегаем. В Беломорци са само неграмотни таджикистанци. Един бълхарник по малко.
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо... тАААрговище...Ясно от кое племе е младежа, щом няма книжка. От тяхното племе книжките си ги купуват.
16
1
 
37
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Полицията в България,е карикатура, така както съда и прокуратурата.Това е основната причина за положението по пътищата.Който оцелее, оцелее,спасение няма.
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може неправоспособен водач да не *** собствен автомобил?
14
1
 
32
 
! Отговори
Може би трябва промя преди 3 години
Крайно време е да им промяна в нормативната уредба: как лице, което няма свидетелство за управление на МПС може да си купи кола, то е ясно, че ще я кара и ще е убиец на пътя.
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махнете *** КПП-та от които няма и грам файда и пуснете полицията и камерите на пътя, включително между селата. Даже бих казал най-вече там, защото в българското село и между тях масово се кара пиян или отскоро дрогиран! От стоене на едно място и събиране на хартии смисъл няма!
12
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ушевите докато пазят пейките да не се сяда на тях масово карат дрогирани,пияни и без книжки.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя грамотен ли е?
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя има ли книжка, ако има може ли да чете и пише?
9
37
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Невиждам защо стотици или хиляди не вият от мъка възмущение за погубеното 16 годишно така като за Милен Цветков(обществена личност)!
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързо, фуражката да го обяви за жертва на коронавируса!
7
1
 
31
 
! Отговори
хъша преди 3 години
по селата е анархия със шофиранетоповечето местни се познават или са роднини приятели и т.н със местния полицай и разчитат че могат да правят каквото си искат и ще им се размине
6
2
 
21
 
! Отговори
Кво речи!? преди 3 години
Чета че в Испания за 4 седмици под карантина има 15 загинали по пътищата, любопитно ми е да споменат в Бг при 7 пъти по-малко жители , дали и жертвите са 7 пъти по-малко