Заразените в с. Брестовица не са пътували в чужбина

Извършва се спешна дезинфекция в ромската махала
29 апр 2020 08:58, Ния Христова
6
Заразените в с. Брестовица не са пътували в чужбина
Снимка: БГНЕС
Извънредна ситуация в пловдивското село Брестовица, след като ромската махала там се оказа огнище на коронавирус. До този момент са потвърдени четири случая на заразени с COVID-19. Заболелите са от две близки семейства. Още 30 души се изследват от здравните власти. Засилено е и полицейското присъствие в махалата. 
 
"До този момент имаме 4 доказани случая на заразени с коронавирус. РЗИ са направили 30 нови теста през изминалия ден. Всички те са на контактни лица на болните. Селото няма да бъде затваряно на този етап. Това решение е на РЗИ. По моя информация заразените не са се върнали от чужбина", коментира Павел Михайлов, кмет на община "Родопи", в ефира на Нова ТВ. 
 
Той каза, че още вчера е извършена дезинфекция на квартала. 500 маски и ръкавци са осигурени и ще бъдат раздавани на хората. 
 
"Заразените са в болница. Лекарски екип придружен от жандармерия извърши тестването. Един от приетите в болнично заведение е починал, по моя информация", казва един от медиаторите в квартала Живко Давидов.
 
"Не мога да потвърдя информацията, че е починал човек от 4-мата болни. Има притеснение сред хората от квартала. Поминикът на селото е свързан със земеделието и при евентуални по-строги мерки, това може да е проблем. Мога да заявя, че ние ще настояваме да се вземат мерки спрямо махалата и квартала, а не цялото село. Това е само, ако огнището се разрасне", каза кметът на с. Брестовица Любен Радев. 
Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Вес Йор и Ния Хрис, ако сте кабинка до кабинка - говорете си! Ако не сте, влезте си във вътрешния чат! Че тука станахме разногледи от Вас!
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Информацията в сайта е подадена тенденциозно.Семействата са с добър социален статус и по направените епидемиологични проучвания, има прибрал се от Германия член.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щабът стига се самоцензурирал, ами да каже колко от случаите в страната са от малцинството. Понеже и в София карантинираха *** квартали, в старозагорското село пак предимно такива живеят, във Видинско пак са от боята, в Сливен, сега и в Пловдивско. Заради тия, дето не могат елементарни мерки да спазват, страдаме всички останали, които ги спазваме... И заради тия, които по никакъв начин не можаха да се научат да се впишат в обществото, ще си седим вкъщи още месеци...
1
1
 
15
 
! Отговори
уфффф преди 3 години
Как пък веднъж не тръгна от тях нещо хубаво! Само вреди и проблеми!